PC vs Apple MMXXV Edition

Πραγματικα ομως δεν βρισκω λογο να συνεχιζεται αυτη η σντιπαραθεση. Ουτε τα mac ειναι πλεον απλησιαστα, ουτε τα PC αναξιοπιστα. Οτι και να εχει καποιος αρκει.
Εγώ από την άλλη όσο μαθαίνω για αυτά αυτή τη στιγμή, τόσο θέλω να αντιπαρατεθώ για αυτά. Καλά, αφήνω το θέμα, είπα τις απόψης μου, έμαθα κάποια πράγματα, πάω να γράψω σχόλια μίσους:D στα κανάλια αυτών που τα κάνουν review :ROFLMAO:

Με τις παλαιότερες CPU ηταν πολυ πιό έντονο το φαινόμενο όσο προχωρούσες σε ένα project με πολλές midi πληροφορίες και πολλά virtual audio effects ενεργοποιημενα. Ενα κομμάτι μου παρουσίασε latency στην πορεία κατά το MIDI input και έτυχε τοτε να κσνω αναβάθμιση CPU και να το συνεχίσω και μετα την αναβάθμιση προχώρησα κανονικα στο ίδιο.
Θα πσρω ένα MAC μίνι με δόσεις την επόμενη φορά να δω πως είναι. 😃 Τα πουλάνε στο πλαίσιο? 😃Μπορεί να τα πάρει ο καθένας ή πρέπει να έχεις τίτλο ευγενείας? 🤣

Στο geekbench με το passmark βλέπω δυσανάλογες διαφορές.
Στο blender δεν βλέπω σύγκριση.
όμως είναι άξιο το μηχάνημα.
Θα ψάξω για συγκρίσεις σε πραγματικό περιβάλλον.
Τα 256 GB ssd είναι λίγα.

Στο Pc μου έχω μέσα πάνω από 5TB χωρητικότητα.
Αν το έπαιρνα τα άλλα που θα τα έβαζα?
Παίρνει εξωτερικό ετούτο? :D
Και δεν πιστεύω να κάνει κανα ενάμισι χιλιάρικο δολάρια γιατί βλέπω το για να το κάνεις 512 GB εσωτερικά το Mac Mini θές άλλα 400 δολάρια. 😲

Εντάξει, είναι καλό για compact και σε τόσα λεφτά. Είναι μια elegant λύση για τις δουλειές σου με δύναμη σε λογικό κόστος.

On-Topic... έβλεπα πριν λίγο το παρακάτω βίντεο, που λέει για κάποια δυνατότητα που επιβεβαιώνει πόσο πιο "έτοιμα" είναι τα Mac, για Audio...

Πρόσεξα ότι στα σχόλια του βίντεο, έχει κάνει ένα και ο "δικός μας" @elavd. Αξίζει να δείτε το σχόλιό του, αλλά και την απάντηση του δημιουργού του βίντεο.

On-Topic... έβλεπα πριν λίγο το παρακάτω βίντεο, που λέει για κάποια δυνατότητα που επιβεβαιώνει πόσο πιο "έτοιμα" είναι τα Mac, για Audio...
Αν θέλω να γράψω από 32 κανάλια ταυτόχρονα στο σπίτι θα το σκεφτώ να πάρω τον κύβο.
Αφού έχει ενσωματωμένο asio4all :ROFLMAO:

Το να θελεις τοσα καναλια σε home φαση ειναι σπανιο.

Εκει ομως που μπορει οντως να βολεψει, ειναι να αξιοποιησεις το τυχον hardware που εχεις, διοτι ολα πλεον τα hardware synths, οι πεταλιερες κλπ σου δινουν usb audio δυνατοτητες, οποτε ο συνδυασμος με μια απλη καρτα ηχου θα δωσει ενα συστημα με πολλες εισοδους.

Απο την αλλη βεβαια εχουν γινει πια ψιλομοδα κατι καρτες ηχου με μια μονο εισοδο για ενα μικροφωνο ή μια κιθαρα και υπαρχει λογος για αυτο: Με την εξελιξη των cpu ο υπολογιστης πλεον τα κανει ΟΛΑ, και οταν λεμε ολα εννοουμε ΟΛΑ, οποτε αν γραφεις σολο καριερα :ROFLMAO: δε θες και τιποτα αλλο περα απο μια εισοδο και κανα midi controller.

Mόλις τώρα τον έβλεπα και εγώ, τον ανακάλυψα πρόσφατα τον κύριο.

'Εχω την εντύπωση (θυμάμαι να το συζητάμε εδώ ισως?) ότι και στα Windows μπορει να γίνει aggregate αλλά όχι natively σε επίπεδο συστήματος, θέλει assio4all και πατέντες διάφορες και (παλαιότερα τουλάχιστον) είχα ακούσει οτι είναι συνταγή για καταστροφή.

Το να θελεις τοσα καναλια σε home φαση ειναι σπανιο.

Αν έχεις μία κάρτα με δύο κανάλια και χρειαστείς εκτάκτως άλλα δύο π.χ., τότε μπορείς να φτιάξεις ένα aggregate device. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις 16 + x κανάλια, απλώς αυτό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο δημιουργός του βίντεο.

Εκει ομως που μπορει οντως να βολεψει, ειναι α αξιοποιησεις το τυχον hardware που εχεις, διοτι ολα πλεον τα hardware synths, οι πεταλιερες κλπ σου δινουν usb audio δυνατοτητες, οποτε ο συνδυασμος μα μια απλη καρτα ηχου θα δωσει ενα συστημα με πολλες εισοδους.

Και αυτό σωστό.

Απο την αλλη βεβαια εχουν γινει πια ψιλομοδα κατι καρτες ηχου με μια μονο εισοδο για ενα μικροφωνο ή μια κιθαρα και υπαρχει λογος για αυτο: Με την εξελιξη των cpu ο υπολογιστης πλεον τα κανει ΟΛΑ, και οταν λεμε οπα εννοουμε ΟΛΑ, οποτε αν γραφεις σολο καριερα :ROFLMAO:

Mike Oldfield φάση και έτσι;

είχα ακούσει οτι είναι συνταγή για καταστροφή.

Ναι είναι, το είχα αποπειραθεί εγώ όταν θέλησα να βάλω ένα δεύτερο μικρόφωνο στην on-board κάρτα ήχου, για εντελώς προσωρινή χρήση. Πλάκα είχε. :)

Mόλις τώρα τον έβλεπα και εγώ, τον ανακάλυψα πρόσφατα τον κύριο.
O κύριος αυτός είναι εξαιρετικός και μακάρι να κάνει και άλλα reviews. Του έχω κάνει και request.
Πραγματικά θα έπρεπε να του δίνουν οι εταιρείες εξοπλισμό να έχουμε και εμείς έναν άξιο έλληνα reviewer γνώστη, φιλικό και μεταδοτικό. Κρίμα. Στο εξωτερικό θα πέταγε, θα τους είχε σκίσει όλους.

Δεν είναι συνταγή για καταστροφή.
Είναι λειτουργικό, ιδιαίτερα τώρα με δυνατές CPU. Με σωστές ρυθμίσεις, όλα καλά.
Και στα Windows κάποιες κάρτες έχουν drivers που υποστηρίζουν multi client και με τις ίδιες ρυθμίσεις clock δουλεύουν στο DAW ταυτόχρονα.

Τα 256 GB ssd είναι λίγα.

Στο Pc μου έχω μέσα πάνω από 5TB χωρητικότητα.
Αν το έπαιρνα τα άλλα που θα τα έβαζα?
Παίρνει εξωτερικό ετούτο? :D
Και δεν πιστεύω να κάνει κανα ενάμισι χιλιάρικο δολάρια γιατί βλέπω το για να το κάνεις 512 GB εσωτερικά το Mac Mini θές άλλα 400 δολάρια. 😲
Επιτελους καποιος το ειπε γιατι λέμε για latency και aggregate και άπειρα κανάλια κλπ αλλά αυτό το τόσο απλό και τόσο βασικό "θέλω να βάλω ένα δεύτερο δισκο" ή έστω "θελω παραπάνω αποθηκευτικό χώρο από 256GB χωρίς να δώσω ένα σκασμό λεφτά και χωρίς να ξεκοιλιασω ενα tightly packed μηχανημα" ειναι (για μενα) ίσως ο βασικός λόγος να επιλέξει καποιος PC αντί για Mac, μιλώντας πάντα για σταθερούς υπολογιστές μιας και τα laptop εκ των πραγμάτων είναι πολύ πιο περιορισμένα σε αυτό το κομμάτι.
Και είναι κρίμα που η Apple επιλέγει να βαζει δίσκους αστείας χωρητικότητας σε ένα (κατά τα αλλα) εξαιρετικό μηχανημα όπως το Mac Mini M4.

Να διαβάζετε και προηγούμενα νέοι. Έχω 2 τέτοια, είναι λειτουργικότατα, πολύ όμορφα, σχεδιασμένα για mini-studio και παίρνουν ότι δίσκο θέλεις. Εγώ τον πήρα από Πλαίσιο και όχι από την Apple.

Να διαβάζετε και προηγούμενα νέοι. Έχω 2 τέτοια, είναι λειτουργικότατα, πολύ όμορφα, σχεδιασμένα για mini-studio και παίρνουν ότι δίσκο θέλεις. Εγώ τον πήρα από Πλαίσιο και όχι από την Apple.
Δεν διατίθεται σε Space Grey. Δεν υποστηρίζει μοντέλα Mac Mini 2018 και παλαιότερα.

Και καλά να μην υποστηρίζει μοντέλα 2018 και παλαιότερα.
Να μη διατίθεται σε space gray 😮είναι πραγματικά ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ😡

Eπίσης βλέπω πως ο επεξεργαστής του MAC ενώ είναι πολύ ισχυρός χρειάζεται κάτω από τα μισά WATT ισχύος για να δουλέψει. Αυτό είναι πολύ ύποπτο. Η τεχνολογία που έχει μέσα πρέπει να είναι εξωγήινη. Άρα, άμα το έπαιρνα για να ξεκινήσω από την αρχή το μουσικό μου ταξίδι, ποιος μου εγγυάται το ότι δε θα με παρακολουθούν οι εξωγήινοι? Προτιμώ RYZEN λοιπόν. Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο.

Αν θες τοσο κανάλια, πας σε κοσνόλα, όχι σε κάρτα ήχου.
Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό.
Αν και εδώ προσπαθούμε να βρούμε τι θα προτιμούσε κάποιος για να ξεκινήσει από την αρχή και τι θεωρείται value for money για την πλειοψηφία των καταναλωτών που ασχολούνται με τα μουσικά. και να αναπτυχθούν επιχειρήματα.
Και στην πορεία προκύπτουν παρωχημένες απόψεις για το θέμα των Windows και "προβλήματα" που τελικά δεν είναι προβλήματα των Windows και των drivers ή των προγραμμάτων τους, αλλά των χρηστών που δεν μπαίνουνστον κόπο να αφιερώσουν μισή ώρα να διαβάσουν κάποια πράγματα στα manual για τις ρυθμίσεις. :D

Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό.
Αν και εδώ προσπαθούμε να βρούμε τι θα προτιμούσε κάποιος για να ξεκινήσει από την αρχή και τι θεωρείται value for money για την πλειοψηφία των καταναλωτών που ασχολούνται με τα μουσικά. και να αναπτυχθούν επιχειρήματα.
Και στην πορεία προκύπτουν παρωχημένες απόψεις για το θέμα των Windows και "προβλήματα" που τελικά δεν είναι προβλήματα των Windows και των drivers ή των προγραμμάτων τους, αλλά των χρηστών που δεν μπαίνουνστον κόπο να αφιερώσουν μισή ώρα να διαβάσουν κάποια πράγματα στα manual για τις ρυθμίσεις. :D
Ο τύπος καλά τα λέει, αλλά δεν έχει αποφασίσει καταρχάς ο ίδιος για τον εαυτό του, αν θέλει home studio ή commercial studio.
Αν θες home studio, παίρνεις κάρτα ήχου, που φυσικά με τα ins που υπάρχουν, υπερκαλύπτουν τους πάντες.
Αν θες commercial studio, η κονσόλα είναι μονόδρομος.
Απλά πράγματα.

Επιτελους καποιος το ειπε

Τι "επιτέλους";
Τουλάχιστον δύο ποστ επισημαίνουν το υψηλό κόστος των Mac, πολύ νωρίς στο νήμα.

Όμως προτιμώ να δώσω το ποσό αυτό για έναν NVME SSD 2TB, όχι για τη θήκη του.

Η εξωτερική θήκη που έχω εγώ για το PC μου είναι ακριβότερη από 70 ευρώ.
Όλα σχετικά είναι, ακόμη και το ποιο δίσκο 2Τ έχει κανείς υπ'όψιν του όταν γράφει κάτι τέτοιο.

Αν θες τοσο κανάλια, πας σε κοσνόλα, όχι σε κάρτα ήχου.

Ο αριθμός των καναλιών, δεν έχει σχέση με το επιχείρημα για τα aggregate devices. Απλά χρησιμοποιείται στο ειδικό παράδειγμα του κατασκευαστή του βίντεο.

Ο αριθμός των καναλιών, δεν έχει σχέση με το επιχείρημα για τα aggregate devices. Απλά χρησιμοποιείται στο ειδικό παράδειγμα του κατασκευαστή του βίντεο.
Κατανοητό μεν , πρακτικά άχρηστο feature δε.
Πάντως γίνεται και στα Windows αυτό, με ΙΔΙΕΣ κάρτες όμως.

Πάντως γίνεται και στα Windows αυτό, με ΙΔΙΕΣ κάρτες όμως.

Περίπου, όχι ακριβώς, αλλά ναι, έτσι είχα στήσει το surround σύστημά μου στο παρελθόν, με δύο M-Audio Delta 66.

Κατανοητό μεν , πρακτικά άχρηστο feature δε.

Όπως ξέρεις, το 95% των features οποιουδήποτε προϊόντος πληροφορικής, είναι άχρηστο... μέχρι να γίνει χρήσιμο. Δηλαδή - χάριν παραδείγματος - ας πούμε ότι έφτιαξε κάποιος ένα αυτοκίνητο που φυτρώνει μόνο του μία σχάρα όταν χρειάζεται... εγώ δεν θα την χρειαζόμουν ποτέ, κάποιος θα την χρειαζόταν δύο φορές το χρόνο, αλλά kudos στον κατασκευαστή (αλλιώς τρέχουμε στην Autoplus).

Όπως ξέρεις, το 95% των features οποιουδήποτε προϊόντος πληροφορικής, είναι άχρηστο... μέχρι να γίνει χρήσιμο. Δηλαδή - χάριν παραδείγματος - ας πούμε ότι έφτιαξε κάποιος ένα αυτοκίνητο που φυτρώνει μόνο του μία σχάρα όταν χρειάζεται... εγώ δεν θα την χρειαζόμουν ποτέ, κάποιος θα την χρειαζόταν δύο φορές το χρόνο, αλλά kudos στον κατασκευαστή (αλλιώς τρέχουμε στην Autoplus).
Ισχύει, στη θεωρία , οκ.
Από την άλλη σαν επιχείρημα στην παρουσα φάση, και στο μέλλον, αν με ρωτάς, σε ένα συγκριτικό windows vs Mac, πρακτικά δεν μπορεί να δώσει πόντους υπέρ του ενός.
Είναι σαν να έχει να διαλέξει ένας ανάμεσα σε 2 γυναίκες, είναι αναποφασιστος , είναι καλές είναι χρυσές και οι 2, αλλά τελικά επιλέγει την μια, γιατί κάνει ΚΑΙ καλά γλυκά, αν και δεν τα τρώει....γιατί έχει διαβήτη 😜

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back