PC vs Apple MMXXV Edition

Από το Gemini:

In summary: While a precise number for "typical" low latency with CoreAudio is elusive, aiming for sub-10ms round-trip latency on a modern system is a reasonable starting point. Remember that optimization is key, and the specific results will depend on your hardware, software, and settings.
Εγώ θέλω να συγκρίνω κάπως το reported latency με τα δικά μου είτε σε asio είτε σε wasapi mode.
Δεν έχω ακούσει για πρώτη φορά τα θεωρητικά πλεονεκτήματα αλλα προσωπικά μέχρι στιγμής δεν τα βλέπω σε σχέση με ένα μοντερνο PC, ακόμα και παλαιότερο.
Για το δικό μου αυτή τη στιγμή μέχρι στιγμής γιατί με έπιασε μια ψύχωση με το thread να δω τι γίνεται με τα mac σε αυτόν τον τομέα και βλέπω βίντεο και διαβάζω άρθρα, δε βρίσκω κανένα πλεονέκτημα τουλάχιστο όσο αφορά τα μουσικά.

αυτό επίσης που δεν κατάλαβα είναι τι GPU έχουν μέσα και πως τα έχουν χώσει τα chip εκεί μέσα, τη CPU και τη GPU.
Αν έχουν τη VEGA 64 που βλέπω και τόσους πυρήνες και θέλουν τόσο λίγα watt να δουλέψουν, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι δυνατό να συναγωνιστούν σε επιδόσεις τα PC.
Η τωρινή CPU μου η 5900Χ δουλεύει σε eco mode με υδρόψυξη για να μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα οι πυρήνες ακόμα και με tweaking. Για full mode δε γινεται λόγος να ήταν χωμένος σε μια οθόνη, θα έπαιρνε όλο το σπίτι φωτιά :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Για τα watt που χρειάζεται το σύστημα σε σχέση με αυτά που βλέπω για το MAC δε γίνεται λόγος.
Πώς είναι ρυθμισμένες οι CPU που έχουν μέσα για να δουλέψουν με αερόψυξη? και ουσιαστικά να βγαίνει ο αέρας προς τα έξω? Θα σέρνονται.

Εβλεπα καπου εναν γκουρου της microsoft και ελεγε οτι στο επομενο διαστημα, σε συνεργασια με τη Steinberg κλπ, θα ενσωματωσουν ASIO drivers στα windows, οχι οτι ειναι καμμια σοβαρη υποθεση το να περασεις τους drivers της καρτας ηχου σου, αλλα ετσι, για να φυγει και αυτη η καραμελιτσα :ROFLMAO:

Εβλεπα καπου εναν γκουρου της microsoft και ελεγε οτι στο επομενο διαστημα, σε συνεργασια με τη Steinberg κλπ, θα ενσωματωσουν ASIO drivers στα windows, οχι οτι ειναι καμμια σοβαρη υποθεση το να περασεις τους drivers της καρτας ηχου σου, αλλα ετσι, για να φυγει και αυτη η καραμελιτσα :ROFLMAO:
Μα και να μην τους ενσωματώσουν, τι σημασία έχει?
To πρόβλημα στους ASIO είναι το multi-client που δεν υποστηρίζεται πλέον εδώ και πολλά χρόνια.
Αλλά με τις νέες ισχυρές CPU μπορείς να δουλέψεις στα προγράμματα και με τους WASAPI έχω κάνει πόσα video παίζοντας με WASAPI για να γράψω το DAW και τα plugin τραβάνε και δεν έχω πρόβλημα ούτε σε audio ούτε σε midi latency, είναι playable.

Στα δύο ερωτήματα που έθεσε ο @kpeyos:
1. Ίσως Mac. Επειδή είναι πιο κουλ στο μάτι και υπάρχουν και επιλογές όπου παίρνεις το μηχάνημα και μπορείς να ξεκινήσεις να ηχογραφείς αμέσως, με Garageband κλπ που προαναφερθηκαν. Αλλά είναι πραγματικά πλασματικό το ερωτημα μιας και είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσεις να διαλέγεις πλατφόρμα για μουσική έχοντας μηδενική γνώση υπολογιστών.
2. PC, γιατί γενικά είναι πιο value for money επιλογή στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, από δουλειές γραφείου μέχρι μουσική παραγωγή.

Αυτό θα ήταν μία σημαντική εξέλιξη. Αν διατεθεί στους απανταχού προγραμματιστές ένα αξιόπιστο και πανταχού παρόν υποσύστημα για υποστήριξη ήχου υψηλής πιστότητας με χαμηλό latency, θα μπορεί να γίνει πολύ πιο αποτελεσματική διαχείριση πόρων, σε όλα τα προγράμματα (όχι μόνο τα μουσικά).

Τα μισά (και παραπάνω) από τα "προβλήματα" που αντιμετωπίζουν οι νέοι PCάδες είναι ότι ζορίζονται να καταλάβουν το όλο concept με τους ASIO drivers (πρόσφατα ένα μέλος, δεν μπορούσε να καταλάβει ότι εφ' όσον η κάρτα του έχει ASIO drivers, δεν ήταν απαραίτητο να βάλει και Asio4All...), δεν τους ρυθμίζουν σωστά, βράσε ρύζι...

Θα ήταν ωραίο να λήγαν όλα αυτά.

Θα ήταν ωραίο να λήγαν όλα αυτά.
Λήγουν πολύ εύκολα αν διαβάζει το manual ή στην εποχή μας αμα δεί ένα video tutorial της εταιρίας της κάρτας ήχου που διάλεξε για 3 λεπτά. :LOL:

Εγώ μέχρι στιγμής βλέπω πως οι core audio αν κατάλαβα καλά που έχουν ¨ενσωματωμένα" τα ΜΑC λειτουργικό τους το μόνο πλεονέκτημα που έχουν είναι το multi-client support, μπορούν όπως κατάλαβα να λειτουργήσουν πολλές συσκευές και προγράμματα ταυτόχρονα. Βέβαια το ταυτόχρονα είναι σχετικό γιατί πάλι αντίστοιχα με τη δουλειά που θα κάνουν δυο προγράμματα το CPU load θα αυξάνεται με τις αντίστοιχες συνέπειες στο latency και κατ-επέκταση στο stability.

επίσης οι core audio πάλι πρέπει να ρυθμιστούν αντίστοιχα σε σχέση με το τι εύρος και δειγματοληψία θέλει να δουλέψει ο χρήστης.

Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τίποτα που να αποδεικνύει πως οι core audio είναι καλύτεροι απο τους asio στο latency.
το μόνο που έχω βρει είναι πως ζητάνε περισσότερους πόρους οι core audio.

Η σύγκριση θα έχει νόημα αν πάρει ένα MAC κάποιος και βάλει το Studio One που βλέπω πως λειτουργεί στο MAC:LOL: με τους core audio, το ίδιο audio interface και εδώ τελειώνουν όλα, γιατί αν του δώσω ένα δικό μου project με ανοιγμένα κάποια plugin και παράλληλα κάποια mastering plugin με τις CPU που βλέπω ότι έχουν μέσα σε σχέση με τη δική μου , αν συγκρίνουμε τα reported latency που θα βγάζουν κατά την ηχογράφηση η το editing θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι :LOL:

Δεν ξέρω τι Computer Tech είσαι, αλλά μάλλον δεν έχεις δουλέψει με μουσικά προγράμματα και πολλά βαριά effects plugin ταυτόχρονα και να κάνεις παράλληλα π.χ. mixing και mastering, για να καταλάβεις τι σημαίνει ανάγκη για τη CPU powaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! που χρειάζεται σήμερα γι αυτόν το σκοπό και αυτό καθορίζει το latency και όχι οι drivers και έτσι όπως βλέπω τα πράγματα τα MAC τρώνε τρομερή σκόνη στο θέμα αυτό και είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά για σοβαρό production σε σχέση με ένα ισχυρό PC, τουλάχιστο έτσι όπως το βλέπω με αυτά που διαβάζω και βλέπω γιατί δεν έχω έχω ένα μπροστά μου να το αποδείξω. Έτσι όπως τα βλέπω θα φάει τη σκόνη μου και δε μιλάω για το stability καν.

Αυτά που έχω εγώ έτσι όπως τα τρέχω ταυτόχρονα φοβάμαι πως δε θα τρέξουν στα MAC:ROFLMAO:
Εκτός και αν ρε παιδιά κάνω λάθω κάπου οπότε συγχωρνάτε με.

Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται με το ενσωματωμένο DAW που από ότι θυμάμαι λέτε πως έχουν.
Αλλα δεν νομίζω να είναι καλύτερο από το τελευταίο Studio One σε θέμα latency και απόκρισης.
Τι να έχει. Ενσωματωμένα plugin?

Ωραιο θα ηταν, αλλα δεν ειναι και κατι που αξιζει τοσο ωστε να σε οδηγησει σε αλλη πλατφορμα.

Αντιθετα οι ARM κατασταση, με τη χαμηλη καταναλωση, τον ανυπαρκτο θορυβο και τις συγκρισιμες επιδοσεις ειναι πολυ λαχταριστη φαση, η μιση συνεντευξη του γκουρου ηταν για τα μελλοντικα arm σχεδια, εκει παει το πραγμα και η apple ειναι ηδη εκει, μαγκια, να λεμε τα στραβα να λεμε και τα σωστα, ετσι;

Ωραιο θα ηταν, αλλα δεν ειναι και κατι που αξιζει τοσο ωστε να σε οδηγησει σε αλλη πλατφορμα.

Εννοείται.

Αντιθετα οι ARM κατασταση, με τη χαμηλη καταναλωση, τον ανυπαρκτο θορυβο και τις συγκρισιμες επιδοσεις ειναι πολυ λαχταριστη φαση, η μιση συνεντευξη του γκουρου ηταν για τα μελλοντικα arm σχεδια, εκει παει το πραγμα και η apple ειναι ηδη εκει, μαγκια, να λεμε τα στραβα να λεμε και τα σωστα, ετσι;

Αυτό το "είναι ήδη εκεί" έχει τη σημασία του. Και το κόστος του, βέβαια.

Τι ARM, που είναι αυτός που λεει να δω κι εγώ τι λέει?

Άλλαξα γνώμη παιδιά. Πάω να πάρω ένα M4 MAX book pro :D

Γεια σου ΚΑΡΡΑ με τη θεϊκή σου τη ΜΑKAΡΑ:love:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back