-Γιατί;
-Γιατί;
Εγώ βλέπω πως τα κουρκουμπίνια της Apple έχουν δυναμώσει τόσο που πλέον δε χρειάζεσαι πύργους και κάστρα για να κάνεις δουλίτσα αν ανήκεις στο 99% των μέσων prosumers και φτιάχνεις projects με καμιά 30αριά κανάλια.
Δεν μπορώ να απαντήσω εμπεριστατωμένα διότι δεν έχω καμία μα απολύτως καμία εμπειρία χρήσης από apple, δεν έτυχε.
Απλά έχω διαβάσει και δει κάποια πράγματα και βάση αυτών στηρίζω την επιλογή μου. Δεν είδα κάτι που να με κανει ως consumer ή και ως ημι-επαγγελματία ανα καιρούς για τις μουσικές μου ανάγκες ή για τις ανάγκες video editing, παρουσιάσεων και άλλα να σκεφτώ καν να προτιμήσω τα MAC
Σε όσα στούντιο πήγα για πρόβες ή για ηχογράφηση δεν είδα MAC ποτέ, το αντίθετο, βέβαια δεν πήγα σε όλα.
Οι μόνοι που είδα και ξέρω να χρησιμοποιούν MAC είναι φίλοι μου επαγγελματίες που ασχολούνται με ψηφιακές εκτυπώσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μου που ασχολούνται με τη μουσική και με όσους συνεργάστηκα σε μπάντες είχαν PC
Ανα καιρούς διαβάζω για προβλήματα σε PC desktop και laptop, αλλά για εμένα στο 99% των περιπτώσεων οφείλονται σε λάθος ρυθμίσεις των προγραμμάτων, των drivers, του λειτουργικού και όχι στην πλατφόρμα.
Δουλεύω από τότε που ασχολήθηκα περισσότερο με το home recording και με ώθησε το noiz γι αυτό, με PC και είμαι ο καλύτερος
, αν δεν κάμω κάτι καλά φταίνε οι γνώσεις μου και όχι η πλατφόρμα.
Με τα χρόνια στην ίδια πλατφόρμα βελτιώνομαι με πειραματισμό, διάβασμα και αποκτώ συνέχεια εμπειρία και ξέρω πως παρόλη τη βελτίωση μου και που πλέον είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά μου την τελευταία δεκαετία, έχω ακόμα δρόμο, δυστυχώς δεν έχω χρόνο και χρόνια αλλά εκτιμω πως μέχρι τα 72 μου θα έχω επιτύχει τις απόλυτες παραγωγές.
Γι αυτό λοιπόν PC και συμφωνώ πως δεν χρειάζεται να επενδύσεις πολλά ευρώ αλλά να κάνεις αναβαθμίσεις χωρίς ένα σκασμό λεφτά αφού κάθε 4-5 χρόνια με μέτριο κόστος μπορείς να αναβαθμίζεσαι ουσισαστικά, αν και πλέον τα PC θα πηγαίνουν κυρίως προς το στάνταρ τερματικό και η DAW δουλειά θα γίνεται σχεδόν αποκλειστικά σε online συνδρομητικό περιβάλλον και θα είναι όλο πιο ελκυστική, προσιτή και αποτελεσματική για όσους θα το προτιμούν.
PC και Studio One και άγιος ο Θεός.