Παλιός μουσικός νέος home "παραγωγός"

23 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

Είναι και θέμα γούστου, σίγουρα. Θα κάνει τη δουλειά και με το NT1, απλά με διαφορετικό τρόπο.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις,δυστυχώς ξεφεύγει πολύ το budget για την πρώτη επιλογή,σίγουρα θα ψάξω πληροφορίες για την presonus και θα κοιτάξω και το DAW που προτείνεις.

οι drivers της Focusrite είναι γνωστοί μόνο για τα προβλήματά τους

Θα ήθελα να επεκταθείς περισσότερο πάνω σ' αυτό.

Έχεις προσωπική εμπειρία από προβληματικούς drivers σε κάποιο σύγχρονο focusrite audio interface?

Έχεις προσωπική εμπειρία από προβληματικούς drivers σε κάποιο σύγχρονο focusrite audio interface?
Ναι, έχω την Forte και πριν είχα τη Scarlett. Και απ ότι διαβάζω η κατάστασή της δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Συνήθως ο ASIO driver παίζει καλύτερα και με μικρότερα latencies απ τους drivers της Focusrite. Που από μόνο του λέει τα πάντα. Έχω κρατήσει τη Forte μόνο και μόνο λόγω των προενισχυτών που μου αρέσουν πάρα πολύ. 

εγώ πάντως είχα την 6ι6 επί 6 χρόνια και δεν μου έτυχε τίποτα πιό παράξενο από αυτά που συναντάει ο μέσος χρήστης windows

Η πρώτη της φουρνιά στο μοντέλο Scarlett είχε κάποια προβλήματα με random clipping, το επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία και ψαξιματική σε άλλα ιντερνετικά fora. Όλα αυτά διορθώθηκαν στην MKII version, αυτό διασταυρωμένο, δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία μιας και έμεινα στο πρώτο μοντέλο.

H δική μου ήταν 1st gen.

Τώρα έχει η κόρη μια 3rd gen, αλλά την δουλεψε σχετικά λίγο ακόμα

Εγώ έχω Scarlet 2i2 Gen2 και δεν έχω κανένα απολύτως θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους.

ο ASIO driver παίζει καλύτερα και με μικρότερα latencies απ τους drivers της Focusrite.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στον asio4all, και υπερβάλεις λίγο.

Μου φαίνεται too much αυτό που γράφεις.

Από εκεί και πέρα η focusrite έχει βγάλει και τις clarett και μου φαίνεται περίεργο να προχώρησαν σε τέτοια αναβάθμιση στους προενισχυτές, χωρίς να λύσουν τα όποια προβλήματα με drivers.

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από focusrite, και ακριβώς γι' αυτό ρωτάω.

Από εκεί και πέρα η focusrite έχει βγάλει και τις clarett και μου φαίνεται περίεργο να προχώρησαν σε τέτοια αναβάθμιση στους προενισχυτές, χωρίς να λύσουν τα όποια προβλήματα με drivers.
Επειδή έχω και gen1 και gen2 2i2, έχω να πω τα εξής.

Η gen 1 είχε θέματα υλικολογισμικά και συναισθηματικά. Σε λάπτοπ με windows 7 πέταγε μπλε οθόνες συνεχώς, οι οποίες λύθηκαν με πολλές αναβαθμίσεις bios. Σε σταθερό με windows 10, είχε θέματα με μπλε οθόνες, λόγω πολιτικών ενέργειας usb. Στην πραγματικότητα από εκεί ξεκινάνε όλα τα προβλήματα. Με καινούργιο beta driver που εγκατέστησα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. (Ο driver μάλιστα κυκλοφόρησε ύστερα από αναφορά παρατηρητικού χρήστη, που δίαγνωσε το πρόβλημα σε ασυμφωνία μεταξύ quick boot των windows 10 και των driver). Latency, crackle, τσαφ τσουφ, ποτέ. Ακόμα και υπό το  προβληματικό καθεστώς, όταν λειτουργούσε, λειτουργούσε.

Η gen 2 απλά δουλεύει. Δεν μου έχει κάνει κάτι ποτέ. Μπορει να ειμαι και τυχερός.

Σας ευχαριστώ όλους.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στον asio4all, και υπερβάλεις λίγο.

Μου φαίνεται too much αυτό που γράφεις.

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από focusrite, και ακριβώς γι' αυτό ρωτάω.

Δεν είμαι υπερβολικός. Ισχύει στο ακέραιο. Μάλιστα την πληροφορία τη βρήκα για την Forte στο Gearspace και μου έκανε εντύπωση. Αλλά το δοκίμασα και ισχύει. Χαμηλότερα latencies και λιγότερα glitches. Θα πρότεινα σε όποιον δουλεύει με Focusrite να κάνει μια δοκιμή. Ένα λεπτό παίρνει έτσι κι αλλιώς. Λένε ότι οι drivers της για OSX είναι καλύτεροι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. 

Επίσης, δεν μπορώ φυσικά να ξέρω για όλη τη σειρά της Focusrite αλλά αν συζητάμε για τις Clarett, η Forte ήταν σε εντελώς άλλο level: σε επίπεδο RME Babyface και Apogee Duet και σε παρόμοιο price range. Μάλιστα οι προενισχυτές της μου άρεσαν πολύ περισσότερο από της RME και περισσότερο ακόμη και από της Apogee που είχαν μεν περισσότερο punch αλλά μου ακούγονταν πιο "στενοί" (όποιος κατάλαβε κατάλαβε) -(Edit: Μου φαινόταν ότι η Apogee "έκοβε" μπάσα). Γι αυτό και έχω ακόμη την Forte: Γιατί παρόλα τα προβλήματά της μπορώ να γράψω με φορητότητα οτιδήποτε χωρίς να αισθάνομαι ότι μου λείπει το εξωτερικό preamp. Παρόλα αυτά έχω σκεφτεί πολλές φορές να τη βάλω στις αγγελίες και να πάρω κάτι με καλύτερους drivers. 

Όσο για την Scarlett είχα μια V2 η οποία δε μου άρεσε σε κανένα level, είχε κι αυτή διάφορα ζητήματα, την οποία όμως δεν κράτησα πολύ γιατί βρήκα τη Forte ευκαιρία κι αναβάθμισα. Σε μια Scarlett V1 φίλου όλες οι κιθάρες peakαραν, αλλά αυτό δεν ήταν θέμα drivers αλλά προενισχυτών μάλλον. Πάντως η V1 ήταν εντελώς άχρηστη για κιθαρίστες. 

Γενικά οι Scarlett έκαναν τη φήμη τους ως οι πρώτες πολύ φθηνές κάρτες που παίζανε, όταν στο ίδιο price range δεν υπήρχε τίποτα το αξιόλογο. Σήμερα δεν βρίσκω κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αυτές. Και τα παράπονα γι τους drivers στα fora συνεχίζονται απ όσο διαβάζω. Απλά πρόλαβε κι έκανε όνομα κι έτσι σήμερα είναι κάτι που προτείνεται με κλειστά (όντως) μάτια. 

Τώρα αν απλά κάποιον τον ενδιαφέρει μια light μίξη, όλες θα κάνουν τη δουλειά. Αν θέλει software monitoring όμως για effects, virtual instruments κλπ, ας κοιτάξει καλύτερα αλλού. Και γιατί να μην κοιτάξει δηλαδή αφού το νόημα είναι να πάιρνεις το καλύτερο δυνατό που μπορούν να σου προσφέρουν τα χρήματά σου.

Οι κάρτες που πρότεινα σε παρόμοιο price range έχουν πολύ καλά reviews. Την presonus την έχει και φίλος μπασίστας που συνεργαζόμαστε και είναι μια χαρά. Η ποιότητα της UA νομίζω δεν είναι κάτι που συζητείται. Και όλες αυτές και μαζί η Arturia δίνουν και πολύ περισσότερα και χρήσιμα "δώρα". Η UA για plugins για mixing περισσότερο, η Arturia περισσότερα synths και η Presonus ένα πάρα πολύ καλό DAW συν τοις άλλοις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
επειδή όλοι ψάξαμε σε κάποια φάση, θα έλεγα ότι πήρα την 6ι6 όταν δεν ήξερα σχεδόν τίποτα, μόνο διαβάζοντας.

Αν είχε θέματα μάλλον τα ξέχασα. Πάντως σίγουρα με τα 10άρια δεν είχα κανένα θέμα. Μπλε σελίδες ποτέ πάντως.

Απο την άλλη presonus ποτέ δεν γουστάρισα, arturia κοίταξα για ένα διάστημα όταν πήγα στην RME, αλλά διάβασα απαίσια reviews και UA τις ξέχασα όταν είδα ότι όσοι προσκυνούσαν είχαν mac. 

Σχεδόν δυό χρόνια με RME, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να ξαναπάρω κάτι άλλο. Μόνο καλύτερο ή δεύτερο μοντέλο για επέκταση αν και για την ώρα με την babyface και το ADA8200 είμαι παραπάνω από πασας.

Σχολιάζεις κάτι που δεν έχω πει. Δεν είχα ποτέ blue screens ή freezing. Όταν όμως μια κάρτα μπορεί να παίζει καλύτερα και να "κατεβαίνει" σε latency με τον Asio σε σχέση με τον εργοστασιακό της driver, καλό δεν το λες.

Το ότι βρήκα αυτή την πληροφορία στο gearspace ως απάντηση σε άλλους κατόχους που είχαν παρόμοια ζητήματα, όχι αποκλειστικά με τη Forte αλλά γενικότερα με τις κάρτες της Focusrite, εμένα μου λέει πολλά.

Το ότι η Focusrite εβγαλε μια premium κάρτα για home use για να χτυπήσει την babyface και την duet, της έβαλε πολύ καλούς προενισχυτές και converters και δεν της έφτιαξε drivers της προκοπής, επίσης μου λέει πολλά. 

Ξαναείπα δεν εχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις αλλά το γεγονός ότι πήγες σε RME, που το κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι έχει κατά γενική ομολογία τους καλύτερους drivers για windows, και δεν την αλλάζεις, δείχνει ότι για κάποιους είναι σημαντική παράμετρος. 

Λένε ότι οι drivers της για OSX είναι καλύτεροι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. 
Ισχύει (το επιβεβαιώνω) και 1ης και 2ης Γενιάς (scarlett) δουλεύουν ακόμα απροβλημάτιστα, κανένα θέμα.

Σχολιάζεις κάτι που δεν έχω πει. Δεν είχα ποτέ blue screens ή freezing. Όταν όμως μια κάρτα μπορεί να παίζει καλύτερα και να "κατεβαίνει" σε latency με τον Asio σε σχέση με τον εργοστασιακό της driver, καλό δεν το λες.

Το ότι βρήκα αυτή την πληροφορία στο gearspace ως απάντηση σε άλλους κατόχους που είχαν παρόμοια ζητήματα, όχι αποκλειστικά με τη Forte αλλά γενικότερα με τις κάρτες της Focusrite, εμένα μου λέει πολλά.

Το ότι η Focusrite εβγαλε μια premium κάρτα για home use για να χτυπήσει την babyface και την duet, της έβαλε πολύ καλούς προενισχυτές και converters και δεν της έφτιαξε drivers της προκοπής, επίσης μου λέει πολλά. 

Ξαναείπα δεν εχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις αλλά το γεγονός ότι πήγες σε RME, που το κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι έχει κατά γενική ομολογία τους καλύτερους drivers για windows, και δεν την αλλάζεις, δείχνει ότι για κάποιους είναι σημαντική παράμετρος. 

δεν σχολιάζω εσένα.

Ειπώθηκε πιό πάνω για μπλε σελίδες και είπα ότι εγώ δεν έτυχε να έχω.

Μια φορά δοκίμασα να βάλω asio4all στην 6ι6 και τον έβγαλα μετά από 2 λεπτά. Είναι foul να μην χρησιμοποιείς τον δικό της οδηγό. Εγω τουλάχιστον από την δική μου ενασχόληση αυτό κατάλαβα.

Γενικά δεν θεωρώ το διαδίκτυο αξιόπιστη πηγή για παράπονα, καθώς ο καθένας αναφέρει και γκρινιάζει για τον πόνο του που 90% είναι από δική του αμέλεια, έλλειψη γνώσης ή κακό χειρισμό. Για αυτό είμαι σίγουρος, τουλάχιστον για καμιά δεκαριά προϊόντα που δίστασα να αγοράσω λόγω κακών κριτικών ή για τα οποία διάβασα για "προβλήματα" που τα αντιμετώπισα με λίγο ψάξιμο ή διάβασμα.

Η focusrite είναι μια εταιρεία που καλύπτει ευρύ φάσμα αγοραστών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με RME ή UA που από το μικρότερο μοντέλο παίρνεις το μέγιστο των δυνατοτήτων.

Το σκεπτικό μου γιατί έφυγα από focusrite και πήγε σε RME και όχι UA ή ό,τιδήποτε άλλο δεν σχετίζονταν με προβλήματα ή οδηγούς, απλά ήθελα επεκτασιμότητα και καλύτερο ήχο προενισχυτών είναι στο λίνκ παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται.

Το ότι δεν την αλλάζω πλέον είναι θέμα της αναγνώρισης του R&D που έχει πίσω της. Καλώς ή κακώς η focusrite δεν φαίνεται να το έχει αυτό ούτε στα ακριβά της μοντέλα. Όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι οι κάρτες της στα 100 ή 180 ευρώ δεν είναι σταθερές ή αξιόπιστες.

Γεια χαρά,επιστρέφω στο θέμα μέτα απο ένα ραντεβού με τον κορονοιο που είχα τελευταία,ευτυχώς όλα πήγαν κατ ευχήν,τελικά παραγγέλθηκαν η focusrite Scarlett 2i2 3gen και ένα πυκνωτικο μικρόφωνο Rode nt1a,το ερώτημα που γεννάται σε πιο daw γράφουμε,να πάω κατευθειαν σε λύση που θα πληρώσω η να γράψω σε κάποιο δωρεάν και σε ποιο,με γνώμονα την ποιότητα των ηχογραφήσεων μου.

Γεια χαρά,επιστρέφω στο θέμα μέτα απο ένα ραντεβού με τον κορονοιο που είχα τελευταία,ευτυχώς όλα πήγαν κατ ευχήν,τελικά παραγγέλθηκαν η focusrite Scarlett 2i2 3gen και ένα πυκνωτικο μικρόφωνο Rode nt1a,το ερώτημα που γεννάται σε πιο daw γράφουμε,να πάω κατευθειαν σε λύση που θα πληρώσω η να γράψω σε κάποιο δωρεάν και σε ποιο,με γνώμονα την ποιότητα των ηχογραφήσεων μου.
όλα γράφουν το ίδιο

Η ποιότητα είναι ίδια. Ο τρόπος προσέγγισης διαφέρει, αν και σε γενικές γραμμές είναι ο ίδιος παντού με διαφορετική ονομασία κάποιων πραγμάτων, τοποθέτηση στην οθόνη, διαδρομές μενού κλπ. Κάποια κάνουν κάποια πράγματα επι πλέον. Αλλά στην ουσία είναι όλα ίδια. Στις λεπτομέρειες διαφέρουν.

Και στην τιμή. Οπότε....

με γνώμονα την ποιότητα των ηχογραφήσεων μου.

Ολα τα DAW έχουν την ιδια "ποιοτητα" ηχου από εκεί και πέρα το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται απο τις ικανότητες σου ως ηχολήπτη/μηχανικου ηχου. 

Δες κάποιο εκ των δωρεάν DAWs Reaper και Cakewalk.

Είμαι χρήστης Reaper εδώ και περίπου 10 χρόνια, οπότε προφανώς το ξέρω καλύτερα από τα υπόλοιπα, αλλά ισχύει αυτό που είπαν ο dimsonic και ο Superfunk. Όλα τα DAWs κάνουν τη δουλειά, αρκεί να ξέρεις ποια δουλειά θες να κάνεις και πώς.

Επειδή στην αρχή κανείς μας δεν ξέρει, απλά ξεκίνα με ένα δωρεάν που θα σου αρέσει στο μάτι και μαζί με YouTube και εργατοώρες θα βελτιωθείς σιγά σιγά.

Πλέον χρησιμοποιώ Reaper για οτιδήποτε εκτός ηλεκτρονικής μουσικής και Ableton Live για ηλεκτρονική. Επίσης Mastering κάνω στο Ableton γιατί μου αρέσουν τα δικά του plugins.

όλα προσφέρουν κάποια ελαφριά έκδοση δωρεάν για πάντα ή για ένα διάστημα.

Μπορείς να δοκιμάσεις

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back