otto## είπε:
@SF, Kanimothrios, loumis και λοιπούs ανήκοντες στη μειοψηφία του 30%.
Συνεχίζω να διακρίνω αντιφάσεις σε αυτά που γράφετε.
Εγώ την μόνη αντίφαση που διεκρινα είναι πως όταν ο κατά τα άλλα συμπαθής άνθρωπος με τη μοναδική λάμψη έγραψε κάτι ανακριβές,ο SF τον διόρθωσε και εκεινος αντί να ανασκευάσει,αρχισε να γράφει τα ωραια του σουρεαλιστικα σεντόνια που όμως ήταν άκυρα για την περίσταση και απλά πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα.
1. Γράψατε ότι το 70% (για άλλους 60%) έχει χάσει την αίσθηση με την πραγματικότητα και την κοινή λογική.
Εξ'ορισμού η κοινή λογική πάει με την πλειοψηφία ή τουλάχιστον με την ευρεία πλειοψηφία, εφόσον ειναι κοινωνικό και όχι φυσικο/βιολογικο φαινόμενο. Η κοινή λογική υπαγορεύει σε εμάς να τρώμε μαγειρεμένα ενώ σε φυλές της αφρικής ωμά, να πλενόμαστε κάθε μέρα ενώ εκεινοι μια φορά το μήνα κλπ. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον υπάρχει μια αντίθεση εδώ. Εννοώ, οτι ενώ τοποθετείτε εαυτούς στην μειοψηφία, κατέχετε και την κοινή λογική ταυτόχρονα.
Θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό απλα για να μην μακρυγορησω ασκόπως.
Η κοινή λογική,πράγματι εξ'ορισμού περιγράφει την αντίληψη της πλειοψηφίας.
Ομως η αντίληψη της πλειοψηφίας δύναται να χειραγωγηθει,οπότε και η κοινή μπορεί συνακόλουθα να χειραγωγηθει.
Το 60%-70% που αναφέρθηκε,δεν αφορα μόνο τα λαϊκα στρωματα,αλλά πολιτικούς πάσης απόχρωσης,καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο.
Και όχι,το ποσοστό δεν ειναι το ίδιο σε άλλες χωρες,γιατί άλλες χωρες(της Ευρώπης πάντα,για Β.Κορέα και Βενεζουέλα δεν είμαι σίγουρος)δεν παρουσιάζουν αυτή την τραγική εικονα σε όλα τα επιπεδα.
Δεν χρειάζεται καν να γραψω για την υπάρχουσα πολιτικη κατασταση στην Ελλάδα,οι συγκεκριμένοι αυτοαναιρούνται και γελοιοποιούνται καθημερινα..
Θα σου γραψω κάτι που προανέφερα και δε θίγει εδώ μέσα κανεναν(μιας και ελπίζω να μην υπάρχει οπαδός του εδώ),την φάση με τον Αρτέμη Σώρρα.
Πες μου σε ποια άλλη χώρα,στερούνται αντανακλαστικων ταυτόχρονα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί,οι δημοσιογραφοι,οι πολιτικοί,οι δικαστικές αρχές και ο λαός,για κάτι τόσο προφανες;