Όταν σίγησε ο bridge της tele.

Freebee

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Αγαπητοί φίλοι παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

Μετά από ξαφνική σίγηση του bridge μαγνήτη της tele μου διαπίστωσα ότι έχει κοπεί το μικρό συρματάκι, όπως φαίνεται και στη φωτο. Η ερώτησή μου είναι: Διορθώνεται ή ο μαγνήτης πάει για πέταμα? Και αν διορθώνεται, πώς? Μπορώ να του βάλω λίγο καλάι πάνω στο πλαστικό και να τα ενώσω ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Ευχαριστώ.

P1020061.JPG

Μπορεί να επισκευαστεί. Θέλει λιγάκι προσοχή καθ'ότι είναι "λεπτοδουλειά".

Αν δεν είσαι σίγουρος γιά τον εαυτό σου μην κάνεις απολύτως τίποτα. Πήγαινε τον μαγνήτη σε κάποιον που γνωρίζει.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Αν δεν είσαι σίγουρος γιά τον εαυτό σου μην κάνεις απολύτως τίποτα. Πήγαινε τον μαγνήτη σε κάποιον που γνωρίζει.

εχω παρόμοιο πρόβλημα : σε 2πλο με μέγεθος μονού έχει κοπεί το πηνίο στη σύνδεση μεταξύ των 2 μαγνητών (οπότε ο μαγνήτης λειτουργεί μόνο ως μονός). Το δικό μου φτιάχνεται? Και ποιος ειναι ειδικός σε τέτοια πράματα?

blue είπε:
εχω παρόμοιο πρόβλημα : σε 2πλο με μέγεθος μονού έχει κοπεί το πηνίο στη σύνδεση μεταξύ των 2 μαγνητών (οπότε ο μαγνήτης λειτουργεί μόνο ως μονός). Το δικό μου φτιάχνεται? Και ποιος ειναι ειδικός σε τέτοια πράματα?
Υπάρχει φωτογραφία;

Ψάξτε να βρείτε ανθρώπους που τυλίγουν πηνία, αυτοί ξέρουν (by the way, ο myster_maze που είναι? αυτός ξέρει).

έτσι απο περιέργεια...πως κόβεται το καλωδιάκι? Παίζετε με τους μαγνήτες και τους μπαζοβγάζετε?

Για την τέλε, πιθανότατα επισκευάζεται από ηλεκτρονικό με λίγη κόλληση.

Μου είχε τύχει με διπλό κι εμένα και το μόνο που έκανα ήταν να ρίξω καλάι(κόλληση) με το κολλητήρι στο σημείο που είχε κοπεί το συρματάκι. Έφτιαξε και παίζει έκτοτε αλλά ήταν πολύ λεπτοδουλειά και σε εύκολο σημείο(φαινόταν καθαρά).

Επειδη ειναι εξω απο το τυλιγμα το κοψιμο μπορεις να κανεις ενα γεφυρωμα με λιγο καλαϊ και ενα συρματακι απο καποιο καλωδιο και δεν θα εχεις προβλημα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα ήθελα να δηλώσω με υπερηφάνεια ότι το επισκεύασα μόνος μου (κατάμονος) κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

α. Το πήρα απόφαση ότι σε μια στραβή θα τον πέταγα (ευκαιρία για καινούργιους μαγνήτες ::) ;) ;D).

β. Αφαίρεσα την αυτοκόλητη λωρίδα ώστε να αποκαλυφθεί η περιέλιξη και ξετύλιξα λίγο (δύο γύρες) το νήμα (από την κομμένη άκρη) για μπορώ να το πιάσω.

γ. Ζέστανα/ξεκόλησα.έβγαλα από την τρύπα του το άσπρο καλώδιο του μαγνήτη.

δ. Πέρασα την κομένη άκρη του νήματος σε βελόνα ραψίματος  8) 8) :P και έκανα μερικά περάσματα μέσα από την τρύπα αυτή.

δ. Ξαναζέστανα την κόλλα στην τρύπα και ξαναπέρασα το άσπρο καλώδιο όπως ήταν και

ε. Guess what? Έπαιζε!!!

Am I the man or what?

Εφεξής είμαι έτοιμος να αναλάβω παρόμοιες εργασίες για συνφορουμίτες (με μια συμβολική μόνο χρέωση).

Freebee είπε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα ήθελα να δηλώσω με υπερηφάνεια ότι το επισκεύασα μόνος μου (κατάμονος) κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

α. Το πήρα απόφαση ότι σε μια στραβή θα τον πέταγα (ευκαιρία για καινούργιους μαγνήτες ::) ;) ;D).

β. Αφαίρεσα την αυτοκόλητη λωρίδα ώστε να αποκαλυφθεί η περιέλιξη και ξετύλιξα λίγο (δύο γύρες) το νήμα (από την κομμένη άκρη) για μπορώ να το πιάσω.

γ. Ζέστανα/ξεκόλησα.έβγαλα από την τρύπα του το άσπρο καλώδιο του μαγνήτη.

δ. Πέρασα την κομένη άκρη του νήματος σε βελόνα ραψίματος  8) 8) :P και έκανα μερικά περάσματα μέσα από την τρύπα αυτή.

δ. Ξαναζέστανα την κόλλα στην τρύπα και ξαναπέρασα το άσπρο καλώδιο όπως ήταν και

ε. Guess what? Έπαιζε!!!

Am I the man or what?

Εφεξής είμαι έτοιμος να αναλάβω παρόμοιες εργασίες για συνφορουμίτες (με μια συμβολική μόνο χρέωση).
Μπράβο! DIY rules!

Αφού πιάνει το χέρι σου, γιατί να μην προσφέρεις την υπηρεσία στους συναδέλφους που είναι έτοιμοι να πάνε το μαγνήτη τους στην ανακύκλωση συσκευών?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back