- Πόντοι
- 2,148
α απ το Giant steps μου αρέσει παραπάνω...
Συμφωνα με τα αισθητικα κριτηρια του Σπυρου η του ..κοσμου?ΥΓ το κομματι παραμενει μαπα ετσι κι αλλιως
Αν περιμενε ο John να κανει καριερα με τους μουσκους..ακομα θα ζουσε στο πατρικο του.. Dimκαι τι δηλαδή ξέρουν οι μη μουσικοί? :classic_wacko:
ναι βρε ΒαγγέληΓιατι μια χαρα πηγε το κομματακι {στους μη μουσικους}και airplay ειχε
το βιντεάκι το είδες?Moυσικοι τετοιου βεληνεκους δεν παιζουν για πλακα my friend,.
Φυσικα για μενα μονοΣυμφωνα με τα αισθητικα κριτηρια του Σπυρου η του ..κοσμου?
Ναι, μπορει να τα μοιρασει κι αυτα αν θελειΔεν νομίζω ότι είναι δικά του τα λεφτά. Της δισκογραφικής πρέπει να είναι...
είναι ένα κομματάκι φτιαγμένο (όπως είδαμε κι όλας) για πλάκα, από το τίποτα, για μη μουσικούς, για τον mainstream ακροατή.
Πριν αρχισουμε αν ειναι το κομματι του John καλο η οχι, καλο ειναι να σκεφτομαστε αν το κομματι εκανε αυτο που ο John ηθελε.
Οπως ειπα...δεν πιστευω οτι μουσικοι τετοιου κυρους κ βεληνεκους...αφηνουν τιποτα στην τυχη.Ποιον κορόιδεψε δηλ. τον εαυτό του ή τον κόσμο (του) τελικά;
Και πού ξέρουμε τι ήθελε; Ο John μπορεί να έπινε τσίπουρα με τον Φράνκι και τον Μπομπ και να είπε "πάτε στοίχημα ότι μπορώ να φτιάξω μια σάχλα να έχει 30 μύρια βγιουζ?" :classic_biggrin:
Εμένα μπορεί να μην μου αρέσει το κομμάτι, αλλά αναγνωρίζω ότι είναι μια ρηχή σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο που λατρεύω πχ, το Love Bites των Leppard αλλά αναγνωρίζω ότι είναι cheesy σε επίπεδο ροκφόρ.
Εμένα μπορεί να μην μου αρέσει το κομμάτι, αλλά αναγνωρίζω ότι είναι μια ρηχή σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο που λατρεύω πχ, το Love Bites των Leppard αλλά αναγνωρίζω ότι είναι cheesy σε επίπεδο ροκφόρ.
Και πού ξέρουμε τι ήθελε; Ο John μπορεί να έπινε τσίπουρα με τον Φράνκι και τον Μπομπ και να είπε "πάτε στοίχημα ότι μπορώ να φτιάξω μια σάχλα να έχει 30 μύρια βγιουζ?" :classic_biggrin:
Ray..εχουμε διαφωνησει πολλες φορες στο παρελθον..αλλα το κειμενο σου με βρισκει100% συμφωνο.Εγώ πάντως απορρίπτω τους όρους "ρηχός" και "cheesy".
Μπορεί να τους έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ στο παρελθόν σε μια άλλη εποχή και ένα άλλο επίπεδο μουσικής αυτογνωσίας μου αλλά πλέον τους απορρίπτω. Γιατί το Love Bites είναι cheesy? Επειδή είναι ένα μινόρε κομμάτι που μιλάει για τα δεινά του έρωτα; Γιατί το New light είναι ρηχό; Επειδή είναι ένα ματζόρε κομμάτι με ντραμασίνι που μιλάει για τον geek που ελπίζει;
Δεν υπάρχει μουσικό κομμάτι στο οποίο δεν μπορούμε να αποδώσουμε αρνητικούς όρους, όταν θέλουμε να δείξουμε ότι είναι εκτός των μουσικών μας γούστων. Οι μεταλάδες που τσιρίζουν, οι μπλουζάδες που κλαψομουνίζουν κτλ.
Πραγματικά σε ενδιαφέρει πώς το έγραψε ή ότι έχει 30 μύρια βιουζ; Και δλδ πώς θα έπρεπε να το γράψει;
Επίσης, νομίζεις ότι πολλά χιτς από την αρχή της μουσικής γράφτηκαν κατόπιν νηστείας, βαθέος διαλογισμού και εξομολόγησης; Ή διαγράφουμε τα χιτς συλλήβδην ως ρηχά και ακούμε μόνο μπάντες που έχουν τριάντα βιουζ και ασύνδετες αρμονικά συγχορδίες;
Νομιζω οτι πρεπει να μαθουμε να χρησιμοποιουμε σε αυτο το χωρο τις φρασεις {ακομα κ αν εννοουνται}..κατα τη γνωμη μου , κατα την αποψη μου , για μενα... κλπΑκριβώς.
Αλλά οκ είναι ανθρώπινο να προσπαθούμε να αποδώσουμε στο υποκειμενικό γούστο μας, αντικειμενικές αξίες.
Σπάνια λέμε ότι "αυτό για μένα είναι σκουπίδι" - λέμε ότι "αυτό είναι σκουπίδι".
Ακόμα και αν αυτό εννοούμε, το ότι δεν το λέμε δεν είναι μόνο θέμα "λακωνίζειν". Είναι ότι προσπαθούμε να γενικεύσουμε την προσωπική μας γνώμη.
...και εμενα μου βρωμαει για αυτο σου ειπα οτι δεν νομιζω οτι το συγκεκριμενο θεμα το ειδαν "ελαφρα" . Νομιζω οτι ηταν σχεδιασμενο να ειναι Kitsch..οπως ας πουμε τα Paranormal activities {που γυριστηκε με βιντεοκαμερες }που κοστισε 15 χιλιαδες δολαρια κ εφερε κερδος 193 μυρια...7. Η όλη ιστορία είναι παράξενη, διότι λέει δεν έβρισκε παραγωγούς για το βίντεο που να το βολεύει το budget και πήρε παραγωγούς βίντεο για παιδικά πάρτυ... από την άλλη έκλεισε για μια μέρα τα Electric Lady Studios για να γράψει στο κινητό το making of... :classic_wink: