Ωραία video clips

blue

Παροιμυώδης
Πόντοι
798
Δεν θυμαμαι αν το εχουμε συζητήσει παλιότερα (αν εχει γινει να το μεταφέρει καποιος moderator ;D) , αλλα θυμήθηκα οτι έχω καιρό να δω ένα ωραίο video clip, κατι που θα κάτσω να δω μέχρι τέλους κι ας μη με νοιάζει το μουσικο κομμάτι. Εδώ ποστάρουμε τέτοια. Κι όταν λέω τέτοια εννοώ σαν αυτό κι όχι σαν το πούσι των rammstein ;D :

Radiohead - Paranoid Android - YouTube

( ισως θελει επιβεβαιωση οτι εισαι 18+...  ::) )

ΥΓ. δεν αντέχω άλλο να βλέπω video clips πεθαμένα στο κλισέ, (μάλλον) λόγω χαμηλού μπάτζετ. Mη συγκεκριμένο πχ : σε παλιό σπιτι, μια -συνηθως ξυπολητη- γκομενα με ενα (ασπρο ή κοκκινο) φορεμα τριγυρναει χωρις ιδιαιτερο λογο, παει λιγο και αραζει μπροστα απο καποιο μελος που κοπανιεται αδικα με το οργανο του (που δεν ειναι συνδεδεμενο με καλωδιο) ή κοπανιέται ενώ εκείνη την ώρα κυριαρχεί στην ενορχήστρωση ΑΛΛΟ οργανο, υπαρχει καποια μη λεκτικη επικοινωνια (εκεινοι δειχνουν να καταλαβαινουν κατι καίριο), παιζουν καποιες ματιές (γεμάτες νόημα) και στο τέλος έρχεται η λύτρωση όπου δεν γίνεται τίποτα ή ο frontman κοιτάζει την κάμερα jenerwmenos (ή με νόημα) ;D ;D

Ωραίο θέμα αξιότιμε μπλου. Δυστυχώς οι μέρες που έβλεπα τα καινούρια βίντεο κλιπς κομματιών από το MTV έχουν παρέλθει και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά τα οποία δεν μπορώ να θυμηθώ. Ανέσυρα όμως το παρακάτω που μου αρέσει πολύ και σαν κομμάτι.

R.E.M. - Everybody Hurts (Video) - YouTube

Θα βάλω όμως κι ένα καρακατακλισαρισμένο μόνο και μόνο διότι ο πρωταγωνιστής του είναι η πιο κουλ φιγούρα όλων των εποχών.

blue είπε:
Κι όταν λέω τέτοια εννοώ σαν αυτό κι όχι σαν το πούσι των rammstein
Παίζουν μικρούτσικο οι rammstein;

Καλημέρες. Το καλό video κατά την γνώμη μου δεν είναι ανάγκη να έχει και το πιο ψαγμένο σενάριο. Μπορεί το ενδιαφέρων να είναι στα πλάνα, το φωτισμό, την πώρωση που βγάζει η μπάντα που παίζει και το πόσο σε πείθει. Αυτά είναι μερικά από τα video που έχω δει τον τελευταίο καιρό και μου έκαναν εντύπωση. Είναι από διάφορα είδη οπότε μην εστιάσετε αναγκαστικά στην μουσική, αν και θεωρώ όλες αυτές της μπάντες εξίσου αξιόλογες. Ελπίζω να τα απολαύσετε. BTW είναι όλα Ελληνικά.

Υπερ-κομμάτι από υπερ-μπάντα της Θεσσαλονίκης.

blue είπε:
ΥΓ. δεν αντέχω άλλο να βλέπω video clips πεθαμένα στο κλισέ, (μάλλον) λόγω χαμηλού μπάτζετ.
Δεν είναι θέμα χαμηλού μπάτζετ. Είναι ζήτημα αισθητικής.

Αν ήμουν μέταλ συγκρότημα και μου λέγανε για βίντεο κλιπ:

Στηθείτε πάνω σε κάτι βράχια και αρχίζετε να παίζετε το κομμάτι σας δείχνοντας πόσο σκληροί είστε, την ώρα που θα σας κάνω πλάνα που ορίζουν την φράση "σκηνοθετικό καραγκιοζιλίκι".

Εγώ προσωπικά θα απαντούσα:

"ΟΧΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ VIDEOCLIP, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE"

Και τώρα που με μια μεσαίας κατηγορίας DSLR μπορείς να γυρίσεις εύκολα βίντεο κλιπ, έχει γεμίσει ο τόπος τέτοια.

Για μένα ο καλύτερος σκηνοθέτης video clip ever είναι ο Michel Gondry (έχει σκηνοθετήσει και ένα επεισόδιο Flight of the Conchords ;)). Δεν έχει βγάλει ούτε ένα βίντεο κλιπ το οποίο να μην είναι αηδιαστικά πρωτότυπο:

(είναι άπειρα, θα επανέλθω με άλλο)

Γενικα και ειδικα εδω, οι στιχοι του μπορουν ανετα να ειναι και το σεναριο ενος clip

Παροτι ουτε εδω δεν ειναι πιστο στους στιχους , μεγαλο συν η αισθητικη, η φωτογραφια και το φυσικο ''κατι δεν παει καλα με εμενα'' βλεμμα του cave

vagelism είπε:
Mερικα ακομα βιντεο...που ειναι...Oλα τα λεφτα....

και ενα πολυ ενδιαφερον βιντεο με την Fionna Apple και τον Zach.
;D ;D εξαιρετικος οπως παντα

Επισης δεν γινεται να λειπουν  και τα κλιπς του  Michael Jackson

Aυτο γυριστηκε στην Βραζιλια και συμμετεχουν

δεκαδες ντοπιοι τυμπανιστες
,

( υπαρχει και το ιδιο κομματι με αλλο κλιπ που γυριστηκε στις φυλακες στην ΝΥ) :

THEY DON'T CARE ABOUT US

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
vagelism είπε:
Mικρη διορθωση..εκανα λαθος σχετικα με το βιντεο της Bjork.

Αυτο βρισκεται σε μονιμη προβολη στο μουσειο μοντερνας τεχνης.

All is full of love

Συμφωνώ ότι είναι ΚΑΙ θέμα αισθητικής. {τα χουμε πει κι από κοντά}

Οι καλλιτέχνες που σέβονται αυτό που κάνουν όπως και το κοινό τους, δε θα εκδώσουν ποτέ αβίαστα ένα δίσκο ή ένα κλιπ, όσο φτηνό ή ακριβό κι αν είναι.

Καταλαβαίνω ότι η ανάγκη προβολής και παρουσίας σε youtube, τηλεοράσεις κλπ έχει σπρώξει πολλούς σε βιαστικά, κακοφτιαγμένα, άχαρα κλιπάκια που τελικά περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό...

WrTsXxx είπε:
Αν δεν τον γνωρίζετε, αξίζει να δείτε το "The Work of Director Chris Cunningham", 2003

http://www.imdb.com/title/tt0386123/
Αυτό το DVD είναι μέρος σειράς που έχει βγει για βιντεοκλιπάδες που ξεπήδησαν στα 90s (Spike Jonze, Jonathan Glazer και Michel Gondry - νομίζω δεν έχουν βγάλει για άλλους)

Το DVD του Gondry και του Cunningham αξίζουν τα λεφτά σας!

Για μένα το καλύτερο του Cunningham είναι το Windowlicker:

(χωρίς την μεγάλη εισαγωγή)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back