FGN lS10/fluence classic - Να την κρατήσω ή όχι?

Άλλαξα μαγνητάκια και καλωδίωση χθες. Τώρα ακούγεται όπως πρέπει να ακούγεται μια les paul...
(tonex jtm45, greenbacks και άγιος ο θεός)

(Προφανώς την κρατάω την κιθάρα. Ο γιατρός έγραψε συνταγή 11άρες για ένα μήνα, με κούρδισμα Φα, σε ζεστό δωμάτιο....
Θα την χορτάσω λίγες μερες και μετά θα πάω σε 11άρες. Θα αποκτήσει αρκετό relief για να επαναφέρω τις 10άρες χωρίς θεματα τον χειμωνα.)

Εγώ την προτιμώ με αυτούς τους μαγνήτες. Γενικά αν δεν παίζει κάποιος black/death metal, δεν βλέπω λόγω να πάει σε active.

Εννοείται. Τους τραμπαρα με μια άλλη κιθάρα που έχω, και δεν πολυχρησιμοποιώ. Ας τους έχω και αυτούς στη φαρέτρα μου.

Κάποια στιγμή αγόρασα μια Flying V με EMG 81/81. Σκεφτόμουν ότι για metal θα είναι φοβερή, αλλά δεν ήταν. Και λογικό αφού ο δικός μου ήχος αναφοράς για metal είναι το Master of Puppets το οποίο είναι γραμμένο με Gibson 496R/500T, οι οποίοι είναι hot αλλά έχουν push. Οι EMG ήταν σαν να παίζω με guitar synth.

To μόνο καλό που είχε αυτός ο bandpassed ψυχρός ήχος εκτός από Goth/Black ήταν ότι αν ήθελες κάτι φανταστικά γρήγορο στα τσάγκα-τσάγκα ήταν και πιο εύκολο και δεν έμπλεκε στα μπάσα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την κιθάρα και να αποκτήσει το relief - playability που θέλεις.

Είναι πολύ όμορφο όργανο, και γενικά τα FGN είναι όργανα που πληρώνεις μόνο την ποιότητα και όχι το όνομα (το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση ότι το εργοστάσιο αυτό φτιάχνει και ΟΕΜ κιθάρες, πχ Jackson, και λογικά λόγω του logo στο headstock ανεβαίνει και η τιμή, ενώ στα FGN όργανα γλυτώνεις το καπέλο στην τιμή λόγω επωνύμου logo... Όχι ότι είναι τίποτα φθηνά όργανα και πάλι, και τα FGN από μόνα τους ακριβά όργανα είναι)

Από 1300 μέχρι 1900 είναι οι τιμές στις les Paul, και διαφέρουν σε μαγνήτες, πιο πλούσιο binding, και σε maple top/ veneer.

Στο εργοστάσιο αυτό παράγονται οι prestige και οι καλές Yamaha (Revstar κλπ). Και άλλες εταιρίες από boutique συνεργασίες.

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχω θέμα τον χειμώνα. Ηδη έβαλα 11αρες…

H Fujigen Gakki είναι απο τις πιο γνωστές Ιαπωνικές OEM, το αντίπαλο δεος της Matsumoku. 'Εχουν κατα καιρούς φτιάξει κιθάρες για τους πάντες, Ibanez, Fender Japan, Gretsch, Orville/Gibson, Yamaha, Greco, Roland, G&L...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back