axtarmas είπε:
Θα είχε ενδιαφέρον εάν σε κάποιο Moog προσέθετε η εταιρία ένα ας πούμε sequencer,σαν αυτά που κουβαλανε τα workstations,ολοκληρωμένα sequencers με 16 κανάλια μπλα μπλα μπλα...
Από τεχνολογικής πλευράς, προηγούνται άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα πολυχρωματικότητα και πολυφωνία. Τι να τα κάνεις τα κανάλια όταν δεν υπάρχουν τα δύο που προανέφερα; Τι θα παίξουν τα κανάλια; από μία νότα το καθένα;
Π.χ. η Yamaha με τα workstation της όπου εδώ και 15 χρόνια την βλέπουμε να δίνει μόλις 16 κανάλια στο sequencer.
Αν στα πρώτα 4 κανάλια αυτό που έγραψες δεν μοιάζει με μουσική, αλλάζεις επάγγελμα. Όπως καταλαβαίνεις η αναφορά μου δεν έχει να κάνει με σένα. Μην παρεξηγηθώ.
Ρέ μάστορα,εγώ θέλω 40 κανάλια για να έχω ελευθερία κινήσεων και πειραματισμών,τί με περιορίζεις στα 16 ?
40 midi κανάλια; Υπ'όψη ότι ένα ολοκληρωμένο midi block είναι 16 κανάλια. Επίσης το Midi πρωτόκολλο υποστηρίζει 16 midi κανάλια ανά bus line. Μετά αρχίζουν άλλα...Γι'αυτό το σκοπό (πειραματισμό) υπάρχουν άλλα πράγματα, άλλα "μηχανάκια", άλλες τεχνικές.
Επίσης υπάρχουν hardware ή ακόμα και software sequencers με πολύ περισσότερα κανάλια. Για τους "μάστορες" υπάρχουν τα 2-3-4 sequencers σε συνδιασμό καθώς επίσης και τα γνωστά midi interfaces αν πρόκειται για software sequencers.
Να σε δώ όμως πως θα το σώσεις σαν Standard Midi File για το Live σου και ποιό μηχάνημα θα είναι αυτό που θα το αναπαράγει σωστά.
δηλαδή οι άλλες εταιρίες που δίνουν περισσότερα π.χ. alesis fusion 32midi+8audio Κανάλια,τί είναι,βλάκες?
Όχι.
ή η roland Που επιτέλους με το fantom g ξεπέρασε το φράγμα των 16.
Ούτε.Παράδειγμα, για το Roland Fantom-G
16 parts (Internal) + 16 parts (External) + 2 parts (ARX) + 24 parts (Audio Track)
Το θέμα όμως δεν είναι τι έχει, το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει Ο 'Χ' ΧΡΗΣΤΗΣ με αυτά που έχει το μηχάνημα.
Δηλαδή θα έγραφες ποτέ μία παραγωγή με ένα μόνο μηχάνημα;
Ακόμα κι εγώ που είμαι Rolandάκιας, όχι απλά δεν χρησιμοποιώ ένα Roland αλλά όχι μόνο Roland. Υπάρχουν και άλλα μηχανήματα, το καθένα αξιόλογο γι'αυτό που κάνει.
Πρόσφατα, χρησιμοποίησα Akai S-1000 και EMU Proteus-1/2 (αυτά δεν έχουν εφφέ) σε μιά παραγωγή που ήθελα. Είναι άσχημα μηχανήματα επειδή δεν έχουν sequencer ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν εφφέ;
Για την ιστορία, ως sequencer χρησιμοποίησα ένα MC-80 και ένα Cakewalk Express παρακαλώ, ούτε καν Sonar LE. Τα audio γράφτηκαν σε ένα VS-2480 που δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο από το να γράφει audio.
Για όσους γνωρίζουν, έχει γραφτεί δίσκος(οι) με ένα PRO-24 και ένα D-110 + τα φυσικά όργανα. Απλά τότε υπήρχαν άλλα ενδιαφέροντα.
Το ότι ένα μηχάνημα έχει 500 κανάλια Midi και 3000 κανάλια audio ούτε που με ενδιαφέρει. Στην ουσία είναι και παραμένει ένα synth κι ας γράφει super top multi workstation class A+.
Δεν με ενδιαφέρουν τα sequencer - nequencer - tequencer.
Με αυτό το πράμα (όπως θες ονόμασέ το) μπορώ να γράψω ΜΟΥΣΙΚΗ;
Δηλαδή, αν το Fantom, το Kronos, το Motif δεν είχαν sequencer, δεν θα ήταν καλά μηχανήματα;
Τότε, δεν ήταν καλά μηχανήματα τα Akai S-900/1000, τα Roland S-50/330/550, Roland D-50 και πάει λέγοντας.
Και μη μου πεις ότι το Korg M1 ήταν καλό μηχάνημα επειδή είχε sequencer!!!
Όλα τα άλλα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Δεν λέω, καλά είναι αλλά δεν αγοράζεις ένα μηχάνημα γι'αυτά τα "κερασάκια" εκτός κι αν κατέχεις πολύ καλά, τόσο τον χειρισμό τους όσο και το σημείο χρήσης τους. Άσε που τα πληρώνεις και αυτά.
Αν θυμηθώ όμως ότι το gem sk880 Που κατέχω μου δίνει 16+16 κανάλια=32
με 64 νότες πολυφωνία!!!και το SC-8850 ήταν 64 multitimbral με 128 νότες πολυφωνία, θα έπρεπε να έχει πάνω από 512 νότες πολυφωνία.
και το Fantom-G έχει 128 track sequencer για {(16 internal + 16 external) midi parts + 2 ARX parts + 24 audio parts}
και το Kronos έχει 9 μηχανές.
και το Yamaha έχει τα δικά του
και το
Kurzweil επίσης τα δικά του
κλπ
κλπ
κλπ
Μεταξύ τους, επίδειξη δύναμης και ... τεχνογνωσίας.
Όμως, ο καθένας έχει - προσφέρει τον ήχο του, κάτι πολύ συγκεκριμένο και χαρακτηριστικό. Όχι όμως το sequencer, με την έννοια ότι δεν υπάρχει το προϊόν λόγω του sequencer.
ΚΑΙ 250.000 events στο sequencer,
συνολικά για τα 16 τραγούδια, αλλά και πάλι δεν μου λέει κάτι.Εγώ σήμερα έχω μηχάνημα που διαβάζει sequences χωρίς όριο (*) ανά τραγούδι και με σύνδεση USB έως και 2TB.
(*)Μέχρι 4.2GE GigaEvents / SMF. Πρακτικά, αυτό δεν ωφελεί πουθενά. Είδες που αυτό σε αφήνει αδιάφορο; Και πως να μην σε αφήσει αδιάφορο, αφού στην ουσία είναι τόσο μεγάλο που καταντά να είναι άχρηστο.
με πιάνουν τα νεύρα μου που πετούσα λεφτά κάποτε στη yamaha με τα 16αράκια της.
Ενώ τώρα; Προσπάθησες ποτέ να γράψεις μουσική σε 16 midi track να δεις τι κάνεις;Αν πάρεις ένα "σημερινό" μηχάνημα "σημερινής" τεχνολογίας, πάλι κάποιες απαιτήσεις θα έχεις από αυτό. Πάλι κάτι θα σου λείπει.
Το σίγουρο είναι ότι θα σου λείπει κάτι που έχει σχέση με την τεχνολογία και όχι με την μουσική. Γιά πρόσεξε τι κρύβει αυτό.
Πανάκριβη η yamaha για αυτά που δίνει,όσο τ'αξίζει ο κώλος του moog να τα ακούσει,τόσο τ'αξίζει και της yamaha. ;D
Η Moog, δεν κατασκευάζει workstations. Κατασκευάζει ένα-κάποια προϊόντα με συγκεκριμένο χαρακτήρα στον ήχο. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.Γιατί ψάχνουμε να βρούμε στο Moog το sequencer της Roland, ή στο Gem την πολυφωνία της Korg, ή στο 88άρι arranger το κλαβιέ του V-Piano ?
Κάθε μηχάνημα είναι κατασκευασμένο για κάποιον σκοπό, για κάποιο target group. Από την άλλη, εάν είμαστε τόσο απαιτητικοί και λεπτολόγοι στην δουλειά μας (καλά κάνουμε), υπάρχουν dedicated - συγκεκριμένα μηχανήματα, το καθένα για συγκεκριμένη δουλειά με συγκεκριμένο δυνατότητες και πάνω απ'όλα συγκεκριμένο ηχόχρωμα.
Ή μήπως τα θέλουμε όλα τζάμπα και όλα σε ένα;
Άκουγα προηγουμένως τους "αναλογικούς" ήχους που βγάζει το motif xf και έφριξα.
Εγώ πάλι καθόλου που το άκουσα τετ-α-τετ. Εσύ πού το άκουσες;
Το gem μου καλύτερη μίμηση έχει στους αναλογικούς από τα Motif...
Σεβαστή η άποψή σου. Όχι ότι είναι κακό το Gem, μιά χαρά για το σκοπό που κατασκευάστηκε. Είπαμε, το καθένα είναι για διαφορετική δουλειά και με διαφορετικές ικανότητες.