Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??

προφανως δεν ασχοληθηκες αρκετα  (αν και δεν χρειαζεται να ασχοληθεις και πολυ για να καταλαβεις ποσο εκπληκτικη μουσικη ειναι ειδικα αν εχεις

"αυτιά  ανοιχτά και  διάθεσή  εξερευνητική")

ολοι τελικα ονειρευεστε την Αντζελα και τα μεροκαματα που δινει

ολοι τελικα ονειρευεστε την Αντζελα και τα μεροκαματα που δινει
Ναι.

Ο superfunk ονειρεύεται να είναι μπουζούκι στην Άντζελα, ο Evris να πουλάει μπακλαβάδες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, και εγώ να είμαι ευνούχος στο χαρέμι του σουλτάνου. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση απλά να την βρίσκουμε με μη-δυτική μουσική.

εεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!! :-* γιατι να παρει ο Evris τους μπακλαβαδες???!! :-[  ΕΓΩ τους θελω!!! ας παει να παιξει το μπουζουκι αυτος!!! ;D ;D

Αν δεν σας πειράζει κ δεν εχει πιασει καποιος τη θεση,εγώ θέλω να γίνω στροβιλιζόμενος δερβίσης (rotating derbisis).

Και θα σε ξανατσιτώσω Superfunk γιατι είσαι κάλος το παραδέχομαι ;D!(το ήξερα ότι θα αναφερόσουν στην ειδική μουσική σημειολογία της μουσικής τους ;))!το θέμα είναι πόσοι γνωρίζουν αυτή τη μουσική σημειολογία,δηλάδη είναι σε θέση να διαβάσουν τα κλασσίκα(εδώ θα προτιμούσα τον όρο λόγια-για αποφυγή παρεξηγήσεων)έργα τους??άπλα επειδή μίλησες περι παιδείας....και για αυτο ρωτάω ;)!

PaulVon είπε:
Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση απλά να την βρίσκουμε με μη-δυτική μουσική.
Γιατι το λες αυτο? Δεν ειμαι βαμενος! Εγω μερικες φορες τη βρισκω ακουγοντας μεχρι και "Τρυπες"  ;)

evris είπε:
Εγω μερικες φορες τη βρισκω ακουγοντας μεχρι και "Τρυπες"  ;)
Οι "τρύπες" είναι λόγια ή λαϊκή? Να διαβάζουν παρτιτούρες ξέρουν? Πληρώνονται στα λάιβ?

bluesbreaker είπε:
Και θα σε ξανατσιτώσω Superfunk γιατι είσαι κάλος το παραδέχομαι ;D!(το ήξερα ότι θα αναφερόσουν στην ειδική μουσική σημειολογία της μουσικής τους ;))!το θέμα είναι πόσοι γνωρίζουν αυτή τη μουσική σημειολογία,δηλάδη είναι σε θέση να διαβάσουν τα κλασσίκα(εδώ θα προτιμούσα τον όρο λόγια-για αποφυγή παρεξηγήσεων)έργα τους??άπλα επειδή μίλησες περι παιδείας....και για αυτο ρωτάω ;)!
ακριβως οσοι συνηθως μπορουν να διαβασουν παρτιτουρες και στον δυτικο (πολιτισμενο κατ'εσε) κοσμο δηλ.οσοι ασχολουνται με την ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ;) (γιατι δεν φανταζομαι να ισχυριζεσαι οτι οι οδηγοι των τραμ στη Βιεννη ..διαβαζουν παρτιτουρες... ;D)

με τη διαφορα οτι η τουρκικη κλασσικη μουσικη εχει πολυ μεγαλυτερη απηχηση στον τουρκικο "λαο" απο οτι η...δυτικη κλασσικη στον μεσο "δυτικο" καταναλωτη μουσικης.... ;)  (δεν εχω δει ας πουμε ποτε μου στο δυτικο κοσμο συναυλιες κλασσικης μουσικης μεσα σε παρκα και σταδια με 30-40 χιλιαδες κοσμο απο κατω οπως στην Τουρκια)

α,παντως αν θες και ΚΑΝΟΝΙΚΗ :) (δυτικη) κλασσικη μουσικη ακου την συμφωνικη ορχηστρα της Αγκυρας (αν την ακουγε ο δ/ντης της κρατικης μας ορχηστρας θα εκανε χαρακιρι... ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  παντως παιδια επειδη εχω φιλους μουσικους τουρκους και εχω ακουσει αρκετα απο jazz, blues, pop, rock και διαφορα "δυτικα" ειδη μουσικης απο τουρκια, ειναι ΠΟΛΥ μπροστα απο μας σε ολους τους τομεις, πολυ πιο κοντα σε ευρωπη και αμερικη. σε δε παραδοσιακα ειδη, πολυς κοσμος απο ελλαδα που θελει να ασχοληθει σοβαρα με παραδοσιακα οργανα/μουσικη πηγαινει στην τουρκια για σπουδες/μελετη, γιατι εκει ειναι πολυ πιο οργανωμενοι και σοβαροι απο μας σ αυτους τους τομεις (σε θεματα παικτων, παραδοσης, επαφης με την παραδοση, σχολων, κρατικης προνοιας, συνθηκων κ.τ.λ.).

Superfunk είπε:
ακριβως οσοι συνηθως μπορουν να διαβασουν παρτιτουρες και στον δυτικο (πολιτισμενο κατ'εσε) κοσμο δηλ.οσοι ασχολουνται με την ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ;) (γιατι δεν φανταζομαι να ισχυριζεσαι οτι οι οδηγοι των τραμ στη Βιεννη ..διαβαζουν παρτιτουρες... ;D)

με τη διαφορα οτι η τουρκικη κλασσικη μουσικη εχει πολυ μεγαλυτερη απηχηση στον τουρκικο "λαο" απο οτι η...δυτικη κλασσικη στον μεσο "δυτικο" καταναλωτη μουσικης.... ;)  (δεν εχω δει ας πουμε ποτε μου στο δυτικο κοσμο συναυλιες κλασσικης μουσικης μεσα σε παρκα και σταδια με 30-40 χιλιαδες κοσμο απο κατω οπως στην Τουρκια)

α,παντως αν θες και ΚΑΝΟΝΙΚΗ :) (δυτικη) κλασσικη μουσικη ακου την συμφωνικη ορχηστρα της Αγκυρας (αν την ακουγε ο δ/ντης της κρατικης μας ορχηστρας θα εκανε χαρακιρι... ;D)
(Βλέπω έλειψη αυτοσυγκέντρωσης SUPERFUNK και χτυπάω ύπουλα :P)

1.πρώτον δεν είπα ότι η Ευρώπαιοι είναι πιο πολιτισμένοι....ας μη μιλήσουμε για τα Αμερικανάκια!

2.παρτιτούρες δε διαβάζουν μόνο όσοι ασχολούνται με την κλασσική μουσική(και το ξέρεις πολύ καλά)

3.Όπως δείκτης παιδείας σε μία χώρα είναι το επίπεδο αναλφαβητισμού και τα ποσοστά της ακαδημαικής εκπαιδευσης,έτσι και στη μουσική είναι η γνώση μουσικής σημειολογίας και σπουδών σε ωδεία,πανεπιστήμια κτλ...δυστυχώς (ειλικρινα) οι γνώσεις του πεζοδρομίου δεν προσμετρώνται,αλλα και ούτε είναι μετρήσιμες

4.και στα πανυγύρια όλο το χωριό χωρεύει...αλοίμονο αν ένας λαός δε στηρίζει τη δική του μουσική,αφου αυτή τον εκφράζει!

5.Μην ξεχνάς ότι η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ μουσική ειναι ΛΟΓΙΑ μουσική,ένα κατασκεύασμα της αστικής τάξης....καθε λαος απο εκει και περα έχει τη δική του ΛΑΙΚΗ μουσική!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue είπε:
Αν δεν σας πειράζει κ δεν εχει πιασει καποιος τη θεση,εγώ θέλω να γίνω στροβιλιζόμενος δερβίσης (rotating derbisis).
Mε την προσθηκη μιας καμπίνας,μπορώ να θεωρηθώ Leslie?

2.παρτιτούρες δε διαβάζουν μόνο όσοι ασχολούνται με την κλασσική μουσική(και το ξέρεις πολύ καλά)
φυσικα και το ξερω για αυτο ειπα ΣΥΝΗΘΩΣ αυτοι που ασχολουνται με την κλασσικη και οχι ΜΟΝΟ αυτοι που ασχολουνται με τη μουσικη

έτσι και στη μουσική είναι η γνώση μουσικής σημειολογίας και σπουδών σε ωδεία,πανεπιστήμια κτλ...δυστυχώς (ειλικρινα) οι γνώσεις του πεζοδρομίου δεν προσμετρώνται,αλλα και ούτε είναι μετρήσιμες
ακομα και να ειναι ετσι τα πραγματα σου εξηγησα οτι στην Τουρκικη κλασσικη μουσικη αυτη η σημειολογια και αυτες οι ΣΠΟΥΔΕΣ υπαρχουν εδω και ΑΙΩΝΕΣ...

4.και στα πανυγύρια όλο το χωριό χωρεύει...αλοίμονο αν ένας λαός δε στηρίζει τη δική του μουσική,αφου αυτή τον εκφράζει!
Μα δε μιλησα για...πανηγυρια αλλα για ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ κλασσικης μουσικης (τουρκικης κλασσικης μουσικης) στις οποιες γινεται κοσμοσυρροη..

5.Μην ξεχνάς ότι η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ μουσική ειναι ΛΟΓΙΑ μουσική,ένα κατασκεύασμα της αστικής τάξης...
ακριβως οπως στην Τουρκια δηλαδη οπου η κλασσικη της μουσικη ξεκινησε απο τα παλατια του Σουλτανου (οπως και η δυτικη μουσικη που "ξεκινουσε" απο τα παλατια των Ευρωπαιων μοναρχων...)

μαλλον εσυ εχασες τη συγκεντρωση σου... ;D ;D

Τελικά καταλήγουμε ο ένας να βρίσκει τις τρύπες στα επιχειρήματα του άλλου ;D ;D ;D(έκανα και βαρβάτο ορθογραφικό λάθος από τη χαρά μου :-[)...το μόνο που με χαλάει είναι αυτό περι της "ανώτερης μουσικής παιδείας των Τούρκων"...δε μπορώ να πιστέψω ότι ισχύει για στατιστικά σημαντικό μέρος του πληθυσμού....ίσως το φαινόμενο να είναι εστιασμένο στην Ευρωπαικη Τουρκία...θα το ερευνήσω πάντως ;)!

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί σε πάρα πολλούς τομείς να δείξει ευρωπαϊκό πρόσωπο. Και πολύ σωστά κατάλαβε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της παιδείας, γι'αυτό και δίνει, σε αντίθεση με μας, μεγάλη βαρύτητα στη μουσική παιδεία της. Ομως η μουσική της, χωρίς να θέλω να επεκταθώ και να αντιπαρατεθώ, στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, δεν είναι ανώτερη ούτε καταπληκτική, αλλά είναι με ελαχιστότατες εξαιρέσεις και ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά απλά ανύπαρκτη.

geopapas είπε:
η μουσική της, χωρίς να θέλω να επεκταθώ και να αντιπαρατεθώ, στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, δεν είναι ανώτερη ούτε καταπληκτική, αλλά είναι με ελαχιστότατες εξαιρέσεις και ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά απλά ανύπαρκτη.

Says who? ???

geopapas είπε:
Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί σε πάρα πολλούς τομείς να δείξει ευρωπαϊκό πρόσωπο. Και πολύ σωστά κατάλαβε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της παιδείας, γι'αυτό και δίνει, σε αντίθεση με μας, μεγάλη βαρύτητα στη μουσική παιδεία της. Ομως η μουσική της, χωρίς να θέλω να επεκταθώ και να αντιπαρατεθώ, στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, δεν είναι ανώτερη ούτε καταπληκτική, αλλά είναι με ελαχιστότατες εξαιρέσεις και ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά απλά ανύπαρκτη.
του Κιτσου η μανα καθουνταν στου Λιακου το κιβουρι.... ::)

Προσοχή~ Εδώ και 5 σελίδες (περίπου) το thread "Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??" έχει μετατραπεί στο πιο συγκεκριμένο "Έχουν οι Τούρκοι ανεπτυγμένη κλασική μουσική παιδεία;"

Wow! είπε:
Listen : its the rythm of the universe...
Αν αυτό το drum machine ήταν ο ρυθμός του universe, νομίζω το Big Bang θα φοβόταν να εκραγεί

να ρωτησω κατι σχετικα με το αρχικα θεμα... ειναι θεωρητικο το ζητημα βεβαια:

αν υποθεσουμε οτι πληρωνεται κανεις απο ενα λαιβ, δεν πρεπει να δωσει αποδειξη παροχη υπηρεσιων ή κάτι τέτοιο?

Ένας μουσικος, για να πληρωθει (νομιμα) δεν θα πρεπει να εχει μπλοκακι , τεβε κλπ κλπ?

συγγνωμη αν αναφερθηκε στις προηγουμενες σελιδες και δεν το ειδα...

Trending...

Νέα θέματα

Back