Οι καλύτεροι δίσκοι των 00s!

Jasemeister είπε:
Ούτε τα μισά απ'τα ονόματα που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα δεν ξέρω...
Εγώ αμφιβάλλω αν έχω ακούσει 5 δίσκους ολόκληρους αυτή τη δεκαετία  :P

Όπως πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ, έχουμε γίνει θύματα του downloading και του youtube...αυτό βέβαια βοηθάει στο να παίρνεις μια ιδέα του τί παίζει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, αλλά παράλληλα ίσως να σε μετατρέπει σε ''σπαρίλα'' που απλά ακούει τα ''χιτάκια'' και δεν δίνει σημασία σε ολόκληρα albums.

Πέρα από  δίσκους των Muse και άλλων που ακούστηκαν εδώ, εγώ θα αναφέρω και το Chinese Democracy των Guns 'n' Roses. Όχι ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας, αλλά σίγουρα ήταν αυτό που περιμένε πολύς κόσμος για...χρόοοονια. Και είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που ένα μεγάλο όνομα(αν και τώρα πλέον πρόκειται για εντελώς άλλη μπάντα  ::)) βγάζει έναν φρέσκο και εκπληκτικό (κατ εμέ) δίσκο.

δε ξέρω για καλύτερο αλλά για μένα το πιο πολυπαιγμένο είναι μακράν το Tomorrow Come Today - Boysetsfire .. το ακουω από 2003 έως ακόμα φανατικά....

σα παραγωγή-ήχος το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το modern times του bob dylan...

και κλασικά χειρότερα .. ότι έχει σχέση με iced earth,zakk wylde και γενικά αυτή την απαράδεκτη mainstream σκηνή που προωθεί τη φιλοαμερικάνικη βία....

Lord_Goumis είπε:
Εγώ αμφιβάλλω αν έχω ακούσει 5 δίσκους ολόκληρους αυτή τη δεκαετία  :P
Εννοείς ότι δεν κατάφερες να τους τελειώσεις?

Γιατί και 'γω με πάρα πολλούς, από τις προτεινόμενες λίστες περιοδικών, χασμουρήθηκα πριν περάσει το μισό άλμπουμ. Έχει και μεγάλη διάρκεια το cd.

Παλιά με το βινύλιο 16'-23' η πλευρά ήταν Ο.Κ. Τώρα με το cd και με διάρκειες > από 45'-50' -60' -70' πόσες φορές έχω βαρεθεί.

Επειδή βλέπω ότι συμφωνούν πολλοί και μιλώντας για τις δικές μου προτιμήσεις, θα πω ευθαρσώς ότι όσοι δεν έχετε ακούσει ονόματα όπως

Joni Mitchell, Kate Bush, David Byrne, John Mellencamp, Paul Simon, Bob Dylan, Robert Plant, Leonard Cohen, Suzzane Vega, Solomon Burke, T Bone Burnett, Joe Henry κλπ

επιβάλλεται να ξεκινήσουν φροντιστήριο  ;D

Δεν τρέχουμε πριν περπατήσουμε σωστά.

Από την άλλη βέβαια αρκετά ονόματα που ακούστηκαν εδώ της καινούριας σκηνής, μου είναι παντελώς άγνωστα. Και άμα πάμε στην hard ............. άστο. Έκαστος στο είδος του.

Παρατηρήσεις

α) Αυτοί οι Clap your hands σαν απομίμηση (όχι η καλύτερη) των Talking Heads μου είχαν ακουστεί. Κάνω λάθος;

β) Το βινύλιο υπερτερούσε στην απολαβή της συνολικής πρότασης του καλλιτέχνη λόγω του ότι δεν υπήρχε skip. Το άκουγες όλο. Και μετά βέβαια επέλεγες αυτά που σου άρεσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι στο βινύλιο ανακαλύπταμε και αγαπούσαμε και τραγούδια που δεν ήταν επιτυχίες ή γνωστα. Είναι προφανές ότι το attention span των νεαρών ακροατών έχει μειωθεί.

γ) Δεν κατεβάζω ποτέ απομονωμένα κομμάτια. Είναι σαν να κάνω download μόνο το χαμόγελο της Τζιοκόντα από όλον τον πίνακα. Και όταν μου αρέσει το cd, δεν δέχομαι να το έχω σε οιαδήποτε συμπιεσμένη μορφή.  ;)

Nestoras είπε:
Εννοείς ότι δεν κατάφερες να τους τελειώσεις?

Γιατί και 'γω με πάρα πολλούς, από τις προτεινόμενες λίστες περιοδικών, χασμουρήθηκα πριν περάσει το μισό άλμπουμ. Έχει και μεγάλη διάρκεια το cd.

Παλιά με το βινύλιο 16'-23' η πλευρά ήταν Ο.Κ. Τώρα με το cd και με διάρκειες > από 45'-50' -60' -70' πόσες φορές έχω βαρεθεί.
ακριβώς αυτό  :)

ARK - Burn the Sun (2001)

Η πρώτη δισκάρα που μου έρχεται στο μυαλό...

Μάλλον θα πάρω τα έτη με τη σειρά και θα επανέλθω δημήτριος.. 8)

audiokostas είπε:
Παρατηρήσεις

α) Αυτοί οι Clap your hands σαν απομίμηση (όχι η καλύτερη) των Talking Heads μου είχαν ακουστεί. Κάνω λάθος;
Οχι δεν κανεις λαθος και εμενα αυτο μου θυμησαν.Δεν θα ελεγα και rip off...Αλλα σιγουρα εχουν παρει στοιχεια.

Επ, ξέχασα να προσθέσω άλλο ένα δίσκο που μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση! Σίγουρα δεν ειναι ο καλύτερος της 10ετίας, αλλά είναι ένα συγκρότημα που σίγουρα αξίζει να ακούσετε οπωσδήποτε! :)

A.C.T: "Last Epic"

Prog rock από τη Σουηδία! Πρωτότυπες ιδέες, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, ωραία παραγωγή (αν και όχι και η καθαρότερη ;D), ξεχωριστός ήχος στα φωνητικά (αν και όχι ο καλύτερος ;D) και πολυφωνίες σε κάθε τραγούδι!

Χμμμμμ....

Μερικοί απο τους αγαπημένους δίσκους της δεκαετίας είναι:

Iron maiden-a matter of life and death/dance of death

mastodon- blood mountain/crack the sky

Trivium-shogun

Machine head-the blackening

Tool-lateralus

Slipknot-vol.3/all hope is gone

Metallica-death magnetic

Dream theater-train of thought/systematic chaos

Audioslave-audioslave

1. The Power To Believe

2. Six Degrees Of Inner Turbulence

3. The Fear Of The Black Planet

4. Acoustik Wire (Blues Wire)

5. Mode Plagal III

6. Lazarus Bird

7. Damnation

8. Insurgentes

9. Rapture Of The Deep

10. Frances The Mute

Η πρώτη δεκάδα χωρίς σειρά αξιολόγησης! Αν αξιολογούσα κάποιο ως πρώτο αυτό θα ήταν το INSURGENTES του Στέφανου Γουίλσον ;)

Για μένα:

Interpol : Turn on the bright lights

Editors: The back room

The Knife : Silent Shout

Franz Ferdinand: Franz Ferdinand

Arctic Monkeys: Whatever People say I am...

RHCP: By the way

Tool: Laterallus

Arcade Fire: Funeral

The White Stripes: Elephant

Burial: Untrue

Muse: Origin of Symmetry

και έχω ξεχάσει άπειρους δίσκους.. Γενικά δεν νομίζω ότι η γενιά μας υποφέρει από έλλειψη καλής μουσικής.. το αντίθετο θα έλεγα!

Mars Volta - De-loused in the Comatorium

Tool - Lateralus

System Of A Down - Toxicity

Isis - Panopticon

Radiohead - In Rainbows

Pearl Jam - Binaural

Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf

A Perfect Cirlce - 13nth Step

Tomahawk - Mit Gas

Muse - Origin of Symmetry

τίποτα Ελληνικό;

Αφιερώνω τα παρακάτω στον Εβρις:

# 2000 Είναι που όλα ήρθαν αργά

# 2000 Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές

# 2001 Καινούργιος τόπος / Κάτω απ' το ηφαίστειο

# 2003 Ο,τι απόμεινε απ' την ευτυχία

# 2005 Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους

# 2008 Κι η αγάπη πάλι θα καλεί

α, επίσης μου άρεσε πολύ το πρώτο "ανάσες των λύκων", η "βροχή απο κάτω", τα "ένα" και "άδειο δωμάτιο" του Μάλαμα, "Suddenly Comes" των closer

Trending...

Νέα θέματα

Back