Νέστορά μου ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και πίστεψέ με ότι σε καταλαβαίνω. Θα ήθελα να παραθέσω μερικά σχόλια, σχετικά μ'αυτά που γράφεις (σίγουρα -σχετικά- εν θερμώ) από προσωπική εμπειρία στο συγκεκριμένο μαγαζί (αλλά και όχι μόνο).
1) Στο Ghost έχω παίξει 2 φορές. Η πρώτη ήταν μια τρομερά δύσκολη μέρα. Πρώτον, ήταν μια μέρα μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Αθήνα καιγόταν και, σαν αποτέλεσμα, δεν ήρθαν παρά καμμιά 20αριά φίλοι μας. Σαν να μην έφτανε αυτό, το 1spot που έκανα το λάθος να χρησιμοποιώ τότε, παρέδωσε πνεύμα παίρνοντας μαζί του ένα χειροποίητο OD πετάλι.
Παίξαμε με τους ενισχυτές που είχατε και εσείς (φαντάζομαι τους ίδιους) και ο ήχος γενικά ήταν ΓΤΠ. Ωστόσο έπρεπε να παίξουμε για τους φίλους που μας τίμησαν. Στο τέλος ο Κώστας μας πληροφόρησε ότι δεν μπορεί να βγει κάτι για τη μπάντα (το ξέραμε ήδη), προσφέρθηκε να κεράσει μερικά ποτά τις παρέες μας και μας έκλεισε επιτόπου άλλη ημερομηνία για να παίξουμε. Σε γενικές γραμμές δεν βρήκα κάτι μεμπτό στην συμπεριφορά του.
2) Τη δεύτερη φορά παίξαμε μαζί με τη μπάντα του Earendil, υπήρχε αρκετός κόσμος, οι μπάντες πληρώθηκαν κανονικά. Αυτή τη φορά είχαμε φροντίσει να φέρουμε πλήρη δικό μας εξοπλισμό και υπήρχε και ένας νεαρός ηχολήπτης που έκανε θαυμάσια δουλειά (δεδομένου του λοιπού εξοπλισμού του μαγαζιού).
3) Η συμπεριφορά όχι μόνο στο Ghost αλλά και στα περισσότερα μαγαζιά που παίζουν ΣΥΧΝΑ μπάντες, είναι, από την εμπειρία μου, ψιλοαδιάφορη απέναντι στους μουσικούς. Κάπου τους δικαιολογώ κάπου όχι. Καλό είναι να γίνονται σωστές εξηγήσεις από την αρχή και να τηρούνται οι συμφωνίες.
4) Κατά την προσωπική μου άποψη
κανένα liveάδικο δεν "οφείλει" να έχει ενισχυτές κιθάρας, μπάσσου και τύμπανα. Το είχα γράψει και σε παλιότερο θέμα. Το μαγαζί οφείλει αντιθέτως να προσφέρει ένα καλό backline, κονσόλα, μικρόφωνα, καλωδιώσεις, και ό,τι άλλο θα χρειαστεί η μπάντα για να στήσει τον ΔΙΚΟ της εξοπλισμό. Πραγματικά μου φαίνεται παράδοξο να περιμένει κάποιος να βρει Mesa και Ampeg ενισχυτές όπως και καμμιά πλήρη Tama στημένη στο χώρο που θα παίξει. Άσχετα αν σε κάποια μαγαζιά έχουν "περισσέψει" τέτοια εργαλεία. Τα λεφτά του μαγαζιού πρέπει να πέφτουν σε άλλα πράγματα.
5) ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένα μαγαζί δεν μπαίνει στη διαδικασία της διαφήμισης, εκτός αν τους "τρέξετε" εσείς. Μερικές φορές στο παρελθόν, η εκάστοτε μπάντα μου έκανε συμφωνία να μοιραστεί το κόστος κάποιας αφίσας (ευτελές εξάλλου) με το μαγαζί. Επίσης το μαγαζί είχε την υποχρέωση να κάνει αφισοκόλληση στην περιοχή του. Η επιπρόσθετη διαφήμιση από διάφορα κανάλια τύπου Myspace, Facebook, κλπ, θεωρείται δεδομένη και από τις δύο πλευρές, κατά τη γνώμη μου.
6) Λίγα μαγαζιά έχουν "το δικό τους κόσμο" πλέον. Αυτό εξάλλου θα είχε νόημα
αν έπαιζαν μόνο ένα είδος μουσικής (π.χ. βλέπε Texas, απ'όπου βγήκε εξάλλου και η γνωστή έκφραση "παλιά στο Texas" 8) ;D ;D). To Ghost, το Lazy και άλλα που περνάει όλη η ερασιτεχνική μουσική σκηνή της Αθήνας κάθε χρόνο, ΔΕΝ έχουν "δικό τους" κόσμο και ούτε ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν. Ας το ξεχάσουμε αυτό λοιπόν.
7) Επί προσωπικού, θα με συγχωρήσετε που δεν ήρθα, και θα με συγχωρήσετε λόγω ηλιθιότητας, μιας και είχα μείνει με την βεβαιότητα ότι ήταν το Σάββατο
Μάλιστα καλά που δεν ξεκινήσαμε κιόλας, μιας και είδα την εξέλιξη αυτού του θέματος και διαπίστωσα ότι το live αποτελούσε... παρελθόν.
Το γράφω πάντως το παρακάτω με έντονα γράμματα γιατί πρέπει να μας προβληματίσει όλους:
Πρέπει να δούμε σοβαρά ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο το που δίνουμε τα χρήματα μας για διασκέδαση. Αν σαν μουσικοί δεν στηρίζουμε τη ζωντανή μουσική και προτιμάμε ένα μαγαζί που παίζει κονσέρβα, ας μην έχουμε απαιτήσεις για την εξέλιξη της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής, σε οποιοδήποτε ιδίωμα.