• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Oceans of Hope - gkourmoul1

όμορφο κομμάτι με υπέροχα back strings, but...
τα guitar arifacts δυστυχώς δεν μου επέτρεψαν να καταφέρω να το ακούσω ολόκληρο (παρότι άλλαξα ηχεία σε υποδεέστερα ως προς την ανάλυση μήπως ατονίσουν)... δεν ξέρω Γιώργο σε ποιο στάδιο της παραγωγής σου βγήκαν τόσο μπροστά αλλά νομίζω ότι αυτή την φορά πρέπει να επανεξετάσεις την ηχητική προσέγγιση σου στην κιθάρα μεσουψηλά... τόσο harshing επιλογές σε σημείο να με ενοχλούν στην ακρόαση δεν θυμάμαι ποτέ σε προηγούμενες δουλειές σου...

… πρέπει να επανεξετάσεις την ηχητική προσέγγιση σου στην κιθάρα μεσουψηλά... τόσο harshing επιλογές σε σημείο να με ενοχλούν στην ακρόαση δεν θυμάμαι ποτέ σε προηγούμενες δουλειές σου...
Του τα λέω αρκετό καιρό τώρα, ακόμη και προχθές στο τηλέφωνο.

Χθες το μεσημέρι το ξεκίνησα και έχοντας οίστρο, δεν είχα χρονο να πολυψάχνω ήχους. Έπαιζα με ο,τι έβρισκα μπροστά μου.... :D

Το κομμάτι είναι πολύ ωραίο αν και μοιάζει λίγο ατελείωτο, σα να έμεινε κάπου στη μέση. Δηλαδή έχεις όλο αυτό το πολύ ωραίο ενορχηστρικό build up το οποίο όμως οδηγεί σε μια σόλο κιθάρα που είναι σα να βαριέται λιγάκι και απλά παίζει πεντατονικά licks με overprocessed ήχο, για παραπάνω από τη μισή διάρκεια του κομματιού. Προσωπικά θα την ήθελα είτε να παίζει "γραμμένη" μελωδία ή αν παρέμενε στο αυτοσχεδιαστικό, το σόλο να ήταν το 1/3 αυτού που είναι τώρα.

Στα του ήχου της κιθάρας. προσωπικά δεν άκουσα το harshness που αναφέρει ο Νίκος αλλά, γενικά μιλώντας, έχεις μια σαφή προτίμηση σε υψηλομεσαίες συχνότητες σε σχεδόν όλα σου τα κομμάτια. Σα να προσθέτεις ένα τελικό master eq όπου φροντίζεις να τις τονίσεις χωρίς να χρειάζεται.

Σας ευχαριστώ όλους για την ακρόαση και τα σχόλια.

Έβαλα high cut στις κιθάρες για να φύγει το ενοχλητικό ξύσιμο που είχαν, γιαυτο δεν το ακούς σήμερα.

Η lead ηλεκτρική έχει απλά υποστηρικτικό ρόλο δίδοντας μια bluesy νότα στο κομμάτι. Τη χρησιμοποίησα για πιο ομαλή μετάβαση από τη γέφυρα στο τελευταίο μέρος, στο οποίο έδωσε και περισσότερη δυναμική. Αυτός ήταν ο στόχος της, μιας και το κομμάτι είναι στηριγμένο στην ρυθμική κιθάρα (πρωτίστως) αλλά και στα βιολια, που ακολουθούν το ίδιο τροπάριο…

Δίκιο έχεις ότι ίσως έπρεπε να το λήγω στη μέση, μιας και δεν δίνει κάτι άλλο το κομμάτι, αλλά ήθελα να το συνεχίσω και να κορυφώσω κάπως.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back