- Πόντοι
- 18
Οφτόπικ: Όθωνα ο Knopfler προφέρεται Κνόπφλερ, το Κ δεν είναι silent. Παλιά έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.otto## είπε:Αψεγάδιαστοι κιθαρίστες ειναι πολλοί και τους απολαμβάνουμε κι αυτούς.
Απολύτως δεκτό. Το να σου αρέσει κάποιος ή όχι δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης, προσωπικά δε μου αρέσει ο Χάμετ (για την ακρίβεια θεωρώ πως αδικεί τους Metallica), αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και φυσικά καθείς έχει τα γούστα του.otto## είπε:Μα εκεί ειναι όλο το ζουμί. Ο Χαμετ δεν ειναι ο τεχνίτης, ούτε ο καλόγερος της μουσικής. Ειναι ένας χαρντ ροκ/μεταλ κιθαρίστας που συνέδραμε τα μέγιστα ώστε οι Μετάλικα να είναι αυτό που ειναι. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τη δική μου-πάντα-λογική οι πολλές αναλύσεις περί τεχνικής περιττεύουν, αφού θα μείνουν στην ιστορία για την τεράστια επιρροή τους στη μουσική. Πιστεύω, ως εκ τούτου, ότι όποια αναφορά στα κακοκουρδισμένα bends, ειναι μικρής σημασίας. Το αυτό ισχύει και για άλλα τέρατα όπως Χέντριξ, Γκίλμουρ, Νόφλερ, Πειτζ, των οποίων η τεχνική έχει αποκρυπτογραφηθεί πλήρως και μιμητές μπορείς να βρεις άπειρους.
Αψεγάδιαστοι κιθαρίστες ειναι πολλοί και τους απολαμβάνουμε κι αυτούς.
Συγκεκριμένα έγραψα ''μέτριος'' για Maiden/Priest/Hendrix και pre-junior επιπέδου για Hammett.JIMMYPAP είπε:Απλώς απάντησα στο φίλο που θεωρεί πως αν πεις το μέτριο μέτριο είσαι αλαζόνας, άσχετος κλπ.
Σορρυ αλλα οι Μεταλικα δεν ειναι επ'ουδενι ο Κιρκ, αλλα ο Hetfield.RayDTutto είπε:Τώρα, σοβαρά, ο Χάμετ είναι οι Μετάλικα.
Δλδ αν δεν υπήρχε ο Χάμετ η μπάντα θα ήταν η ίδια; Θα ακουγόταν η ίδια;fenderiarhs είπε:Σορρυ αλλα οι Μεταλικα δεν ειναι επ'ουδενι ο Κιρκ, αλλα ο Hetfield.
Από 1-2 βιντεάκια τύπου ντοκυμαντέρ εγώ προσωπικά έχω καταλάβει ότι Χαμμετ θα είχαν διαλυθεί στα δύσκολα χρόνια αλκοολισμού του Χετφιλντ που μανουριαζανε με τον Ούλριχ και βγάλανε το St. angerRayDTutto είπε:Δλδ αν δεν υπήρχε ο Χάμετ η μπάντα θα ήταν η ίδια; Θα ακουγόταν η ίδια;
Το ίδιο ισχύει και για τον Ούλριχ. Αν έλειπε δεν θα υπήρχε διαφορά;
Αυτό που ξέρουμε ως Μετάλικα σήμερα, θα ήταν το ίδιο;