Ο ήχος μιας μπάντας μπορεί να καθοριστεί από έναν μουσικό;

Πολύ συχνά μια μπάντα είναι ένας άνθρωπος, και σίγουρα θα είναι ο πιο χαρισματικός.

Αν και βολεύει στη γραφή, αυτό το "μπάντα" μου φέρνει πάντα συνειρμικά σε Δήμο.

Εχει δίκιο ο (h)Eye(h)wow. Προτιμώ το βαρβαρικό "γκρουπ" ή "συγκρότημα"

Σόρρυ άσχετο, συνεχίστε.

δεν ειναι απαραιτητο,αλλα πολυ συχνα συμβαινει.

αλλοι οι purple με blackmore αλλοι με morse

αλλοι οι whitesnake με marsden-moody αλλοι με sykes αλλοι με vai

κλπ

solega είπε:

κλπ
Άλλο καθορίζω, άλλο επηρεάζω/ επιδρώ.

dionisissab είπε:
Δηλ. είναι σωστό ένας μουσικός να καθορίζει (και πολλές φορές με το ζόρι) τον ήχο μιας μπάντας;
Πάντως αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, εάν θέλεις να συνεργαστείς με άλλους μουσικούς και όχι να δουλέψεις για αυτούς.

Ένας μουσικός μπορεί να καθορίσει τον ήχο μιας μπάντας και έχει γίνει άπειρες φορές. Το σωστό ή λάθος ορίζεται από την ομάδα και τις επιλογές της.

Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποια ένταση πάντως, νομίζω πως αυτό είναι ένα θέμα που μάλλον το μακρύ μας και το κοντό μας θα λέμε για κάτι αρκετά προφανές.

Ελπίζω να μη τσακώθηκες με το φίλο σου γι αυτό :P

audiokostas είπε:
Άλλο καθορίζω, άλλο επηρεάζω/ επιδρώ.
νομιζω πως ο ηχος και στα δυο παραδειγματα που σας εφερα καθορισε και τη μουσικη....ή οχι?

ιδια παιζαν οι Μωβ με τον Μαυρομουρη ιδια με τον Μορς?

Ιδια παιζανε τα ασπροφιδα με το διδυμο ιδια με τον Συκια?

The Genius Loci είπε:
Φίλε Διονύση, το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζεις το θέμα σαν μουσικός.  ;) Σε διαβεβαιώ ότι ο μέσος ακροατής χέσ**κε για το ποιο από τα μέλη "καθορίζει τον ήχο της μπάντας".  ;) Το 99% αυτών, θα επικεντρωθούν στη φωνή του τραγουδιστή.
Συμφωνώ φίλε μου...Δυστυχώς εκεί όλοι επικεντρώνονται και χάνουν την αξία (όχι χάνεται η αξία τους) χάνουν την αξία τους σε μια μπάντα οι υπόλοιποι μουσικοί. Και έτσι το σύνδρομο αυτό στην Ελλάδα καλά κρατεί! Ο τραγουδιστής να είναι καλός και οι υπόλοιποι μουσικοί χεσ**νοι κυριολεκτικά!

Evilnye είπε:
Ελπίζω να μη τσακώθηκες με το φίλο σου γι αυτό :P
Όχι το έγραψα πεντακάθαρα....ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ μαζί του. Μα είναι δυνατόν να τσακωθώ μ' έναν συνάδελφο και πολύ καλό φίλο γι' αυτό το πράγμα;;

dionisissab είπε:
Συμφωνώ φίλε μου...Δυστυχώς εκεί όλοι επικεντρώνονται και χάνουν την αξία (όχι χάνεται η αξία τους) χάνουν την αξία τους σε μια μπάντα οι υπόλοιποι μουσικοί. Και έτσι το σύνδρομο αυτό στην Ελλάδα καλά κρατεί! Ο τραγουδιστής να είναι καλός και οι υπόλοιποι μουσικοί χεσ**νοι κυριολεκτικά!
Μα λογικό δεν είναι; Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί το πιο κατανοητό όργανο στους ακροατές. Και αυτά που λέει είναι άμεσα (συνήθως) κατανοητά από το κοινό.

Όχι το έγραψα πεντακάθαρα....ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ μαζί του. Μα είναι δυνατόν να τσακωθώ μ' έναν συνάδελφο και πολύ καλό φίλο γι' αυτό το πράγμα;;
Ποτέ δε ξέρεις. Κόσμος έχει τσακωθεί για πολύ πιο απλά πράγματα ;D

αυτό με το Jeff Beck και το Pat Metheny που έχω ή δεν έχω ακούσει δ το κατάλαβα...

νομίζω ομως στη "μουσικη" όπως την "ακουμε" τα κριτήρια σε σειρά σπουδαιότητας είναι.

1.παραγωγή - ίματζ

2.σύνθεση - χαρακτήρας...

3.φωνές

4.εκτελεστική δεινότητα

Evilnye είπε:
Και αυτά που λέει είναι άμεσα (συνήθως) κατανοητά από το κοινό.
Αχχααχααχαχαχαχαχαχαχχχχαχαααχχαα

Να σαι καλά βρε Evi. Χώνεψα.........

pan12 είπε:
αυτό με το Jeff Beck και το Pat Metheny που έχω ή δεν έχω ακούσει δ το κατάλαβα...
Μή δίνεις σημασία.

Αφού μιλάει για Gibson σε άλλο thread και δεν μπορούσε να πει νίτρο ή Mac σε αυτό, είπε την επόμενη λέξη που ξέρει....... Jeff Beck

pan12 είπε:
Δικαίως, γιατί έκανα λάθος παράθεση

pan12 είπε:
νομίζω ομως στη "μουσικη" όπως την "ακουμε" τα κριτήρια σε σειρά σπουδαιότητας είναι.

1.παραγωγή - ίματζ

2.σύνθεση - χαρακτήρας...

3.φωνές

4.εκτελεστική δεινότητα
Τα εισαγωγικά θέλουν να υποννοήσουν κάτι συγκεκριμένα;

Γιατί γενικά στη μουσική που ακούω εγώ, συνήθως η σειρά είναι 2, 3,4,1

Αχχααχααχαχαχαχαχαχαχχχχαχαααχχαα

Να σαι καλά βρε Evi. Χώνεψα.........
Για το άμεσα, ή το συνήθως το γέλιο; :P

Μή δίνεις σημασία.

Αφού μιλάει για Gibson σε άλλο thread και δεν μπορούσε να πει νίτρο ή Mac σε αυτό, είπε την επόμενη λέξη που ξέρει....... Jeff Beck
αχααχααα εγώ πάλι δεν πρόλαβα να καταπιώ το φαί μου. :P

solega είπε:

κλπ
καλα οι Moody - Marsden. Οι αλλοι ποιοι ειναι ? :P

Τακη τα εχουμε ξαναπει αυτα   ;)

+10000 Marsden-Moody

ε οι αλλοι ηταν ξερω γω....για τις πετσετες στον παγκο  ;D

λίγες γραμμές κι από μένα  ::)

σίγουρα μπορεί ένας μουσικός να "κυριαρχεί" με τον ήχο του

δεν το βλέπω στραβό ούτε κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, μάλλον θετικό το βλέπω αφού δίνει το στίγμα της μπάντας καλύτερα

εξάλλου μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των μελών να είναι κακές με κάποιον να κυριαρχεί αλλά ΚΑΙ με κανέναν να κυριαρχεί, δεν έχει να κάνει

στον ήχο των Doors/U2 ξεκάθαρα κυριαρχούν Manzarek/Edge, φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως υποτιμώ τους τραγουδιστές, απλά πιστεύω πως στην κουβέντα αυτή δεν μιλάμε καν για τραγουδιστές, διαφορετικά η απάντηση θα ήταν προφανής --> τραγουδιστής case closed  8)

Evilnye είπε:
Για το άμεσα, ή το συνήθως το γέλιο; :P
Για το καταλαβαίνουν όπως κατάλαβες.......  ;D

Ωρες, ώρες έχω την εντύπωση ότι εάν τραγουδήσεις με προφορά και attitude τον τσελεμεντέ για τυφλούς, λίγοι θα ενοχληθούν.

Ασε για εκείνους τους βρυχυθμογρυλισμούς ενώ είναι σκυμένοι που σου δίνει την εντύπωση ότι παρεβρίσκεσαι στην εμφάνιση ενός αναπηρικού λουμπάγκο με θανατηφόρα λαρυγγίτιδα του τραγουδιστή

audiokostas είπε:
Ασε για εκείνους τους βρυχυθμογρυλισμούς ενώ είναι σκυμένοι που σου δίνει την εντύπωση ότι παρεβρίσκεσαι στην εμφάνιση ενός αναπηρικού λουμπάγκο με θανατηφόρα λαρυγγίτιδα του τραγουδιστή
Αυτό, το είδαμε άλλωστε στου Mike's...

Trending...

Νέα θέματα

Back