- Πόντοι
- 1,788
Καλά , εγώ το χω χαμένο από καιρό! ;D ;D ;D ;D ;DDinosp είπε:Bullshit!!
Τοχασες τώρα φιλε
Καλά , εγώ το χω χαμένο από καιρό! ;D ;D ;D ;D ;DDinosp είπε:Bullshit!!
Τοχασες τώρα φιλε
Α, τότε καλα ;DLK είπε:Καλά , εγώ το χω χαμένο από καιρό! ;D ;D ;D ;D ;DBullshit!!
Τοχασες τώρα φιλε
Διαφωνώ, καθότι ο Τσάνγκ δημιούργησε-σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάρηλατρον- και πολλά πράγματα πλην του να κάνει φτηνή κονσομασιόν-για μένα ένδειξη απληστίας-παραγωγή........ αέρος κοπανιστού, για να εισπράξει κι απ αυτή ;Dschreivox είπε:Κι όμως, αυτή είναι η καλύτερη κατάληξη ενός σεμιναρίου για το επιχειρείνΌσο για τον κύριο Chang που ομολογώ πως δεν γνωρίζω, απλά ήταν μια ειρωνική αναφορά στο ότι πουλούσε τα συγγράμματά του, μετά τη διάλεξη, αφού κατά τη διάρκειά της τα διαφήμηζε κιόλας..........![]()
Είχα αρκετά συγκεκριμένα παραδείγματα υπόψη μου.harilatron είπε:Αν και δεν μπορώ να διαφωνήσω τυπικά με αυτό που έγραψε ο sfaku
επί της ουσίας θα εκφέρω μικρή ένσταση σχολιάζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μουσική δεν είναι μόνο το Köln Concert αλλά και τα απλά ρυθμικά παλαμάκια. Δίκιο θα έχει, αλλά....Καινοτομία μπορεί να είναι το επιχειρηματικό μοντέλο, δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτό καθ'αυτό το αντικείμενο (υψηλή τεχνολογία κλπ).
Σε ένα τέτοιο δυσδιάκριτο πλαίσιο, εύκολα χαρακτηρίζεται καινοτομία η παραγγελία frozen yogurt μέσω διαδικτύου, την ώρα που κάποιοι “κατεβάζουν παπάδες” για την υλοποίηση ενός ειδικού σένσορα, ενός αλγορίθμου, ενός νέου υλικού κλπ
Βέβαια μεταξύ μας, αυτό που κάνουν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί (με τα δικά τους λάδια) αλλά και οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου παραδείγματος καθώς και πολλοί άλλοι με άλλα προιόντα, είναι καθαρή κλεψιά. Παίρνεις κάτι που στοιχίζει x, το βάζεις σε μια συσκευασία κάτσε καλά/πούλ μούρ, το βαφτίζεις με επίθετα και το στολίζεις με χαρακτηριστικά και το πουλάς μετά x10 σε όποιο μπουνταλά νομίζει ότι αγοράζει κάτι exclusive και high end. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, το θεωρώ ανήθικο.sfaku είπε:Άλλη περίπτωση που ξέρω είναι 1-2 retailers που πουλούν ελαιόλαδο και σχετικά προϊόντα online σε εξαιρετικά ψηλές τιμές. Κάνουν δηλαδή το γνωστό κόλπο των Ιταλών (που έπαιρναν το ελαιόλαδό μας, το έκαναν rebranding σαν ιταλικό και το πουλούσαν 30 δολ. τα 50 ml στην Αμερική) απλά χωρίς τους Ιταλούς. Έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.
Καταρχάς δεν επιτρέπεται ουσιαστικά αυτό που λέμε baby steps. Αν θες να κάνεις κάτι πρέπει να υποστείς απίστευτη γραφειοκρατεία, να δεχτείς παράλογες υποχρεώσεις και όσο είσαι δραστήριος πρέπει να τις τηρείς στον ίδιο βαθμό ανεξάρτητα μεγέθους και τζίρου. Επιμελητήρια, ΟΑΕΕ, φορολογία και δεν συμμαζεύεται. Αν έχεις μια ιδέα (ανεξάρτητα αν είναι καλή ή κακή) και θα ήθελες να δείς πως θα τσουλήσει στην πράξη απλά δεν μπαίνεις στον κόπο αφού η έννοια start up στην Ελλάδα δεν έχει ουσιαστική υποστήριξη. Γι' αυτό και βλέπεις τόσες καφετέριες και τυροπιτάδικα. Σιγά μην πάρει ο άλλος το ρίσκο, πόσω μάλλον όταν τα αρχικά κεφάλαια είναι πολύ μικρά.Έχω βέβαια και μια απορία: εδώ και 5 χρόνια που μας αλλάζουν τα φώτα μοντέλο, γιατί δεν έχει ληφθεί μισό μέτρο που να ενθαρρύνει την τολμηρή επιχειρηματικότητα, συντηρώντας μια κατάσταση που επιτρέπει να ανθίσουν μόνο αυτοί που μπορούν να ανθίσουν και στην έρημο, δηλαδή οι λιγοστές εξαιρέσεις που μένουν ανεπηρέαστες από το οικονομικό κλίμα;
...και εγώ θεωρώ ανήθικο...οι γυναίκες να βάφονται, να στολίζονται, να βάζουν τα ωραία τα αρώματα...και όταν ξυπνάμε το πρωί να βλέπουμε το πραγματικό "πακέτο"...theoctapus είπε:Προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, το θεωρώ ανήθικο.
Παρεμβαίνω για να υπερασπιστώ τα λάδια μας (και των ισπανών και των ιταλών)theoctapus είπε:.., το βαφτίζεις με επίθετα και το στολίζεις με χαρακτηριστικά και το πουλάς μετά x10 σε όποιο μπουνταλά νομίζει ότι αγοράζει κάτι exclusive και high end. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, το θεωρώ ανήθικο.
Welcome to marketing!theoctapus είπε:Βέβαια μεταξύ μας, αυτό που κάνουν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί (με τα δικά τους λάδια) αλλά και οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου παραδείγματος καθώς και πολλοί άλλοι με άλλα προιόντα, είναι καθαρή κλεψιά. Παίρνεις κάτι που στοιχίζει x, το βάζεις σε μια συσκευασία κάτσε καλά/πούλ μούρ, το βαφτίζεις με επίθετα και το στολίζεις με χαρακτηριστικά και το πουλάς μετά x10 σε όποιο μπουνταλά νομίζει ότι αγοράζει κάτι exclusive και high end. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, το θεωρώ ανήθικο.
Δουλειά που δεν χρειάζεται ή προτείνεται να λέω ψέματα.marathon είπε:Τι δουλειά είπαμε ότι κάνεις?;D
Πρόσφατα ημουν στην Ισπανία. Σαν κλασσικός τουρίστας έμπαινα και χάζευα τα μαγαζιά με τα τουριστικά προιόντα. Εκεί μεταξύ άλλων υπήρχαν και μπουκαλάκια με ελαιόλαδο, απλό κλασσικό, σε τιμές αστρονομικές και σε ποσότητες αρώματος. Προσωπικά αυτό το θεωρώ το λιγότερο ανέντιμο γιατί ήταν σαν να σου λένε "Κοίτα, δεν πουλάμε και κάτι σπουδαίο, πήγαινε και στο super market αν θες, φθηνότερο θα το βρείς. Όμως επειδή εσύ δεν τα έχεις αυτά και δεν ξέρεις θα στο χρεώσω όσο γουστάρω γιατί ξέρω ότι θα πληρώσεις". Σόρυ αλλά in my book αυτό είναι ο ορισμός της κοροιδίας. Αν εσείς το θεωρείτε ΟΚ, κανένα πρόβλημα.Δεν το βαφτίζεις high end! ΕΙΝΑΙ high end... το οτι εμείς έχουμε άφθόνο και κορυφαίας ποιότητας "extra virgin olive oil" και το χρησιμοποιούμε ακόμα και για να γρασσάρουμε μεντεσέδες δεν σημαίνει οτι έτσι έιναι σε όλες τις χώρες έτσι (πχ use, quater, dubai...)
Για αυτούς είναι σπάνιο, ακριβό, είδος πολίτελείας, γκουρμεδιάρικο και τα συναφί... σαν να λέμε χαβιάρι(μπλιάχ) ή ροκφόρ(γεα!)
Δεν υπάρχει τέτοια...theoctapus είπε:Δουλειά που δεν χρειάζεται ή προτείνεται να λέω ψέματα.
Δεν είναι τι θεωρούμε εμείς βρε συ.theoctapus είπε:Αν εσείς το θεωρείτε ΟΚ, κανένα πρόβλημα.
φίλος...πρέπει να αλλάξεις τη συσκευασία... ;D ;DNikolas είπε:Παραδίδω μαθήμτα σύνθεσης. 500$ το μάθημα.
Ιτς ε ντιαλ! Θα κοιτάξω να έχουμε και γουρνοπούλα έτσι για συνοδευτικό...Nikolas είπε:gadget: Έρχομαι εγώ! Φέρνω και τη ρακί!![]()
Τώρα να σου πω ότι ΑΥΤΟ το έκανα επίτηδες... δε θα με πιστέψεις, έτσι;marathon είπε:φίλος...πρέπει να αλλάξεις τη συσκευασία... ;D ;DΠαραδίδω μαθήμτα σύνθεσης. 500$ το μάθημα.
Αυτό που εσύ πληρώνεις για να πάρεις (εργασία), κάποιοι κουτόφραγκοι αγρότες, πιο έξυπνα τοποθετημένοι, με πιο ωραίο περιτύλιγμα, ζητάνε χρήματα (και τα παίρνουν) για να το πάρουν.gadget είπε:ΥΓ. Σοβάρα μιλάω για την πρόταση! Προσφέρουμε στέγη, φαγητό και απολαβές σε χρήμα και σε είδος και αξέχαστη εμπειρία αγροτικής ζωής!![]()
Ψάξε λίγο καλύτερα.marathon είπε:Δεν υπάρχει τέτοια...![]()
Με το οποίο για το συγκεκριμένο θέμα δεν συμφωνώ.Ένα ολόκληρο οικονομοτεχνικό σύστημα είναι στηριγμένο σε τέτοιες παραδοχές.
Δεν χρειάζεται να αρχίσουμε. Μια παρένθεση ήταν, έκφραση προσωπικής οπτικής.Αν αρχίσουμε (πάλι) να συζητάμε περί μαρκετινγκ, brand name, πωλήσεις, προστιθέμενες vs θεωρούμενες vs πραγματικές αξίες, στρατηγικές εταιρικές τοποθετήσεις κλπ κλπ
Το γνωρίζω πολύ καλά αδερφέ. Είμαι απ' τους τυχερούς που η οικογένειά του βγάζει δικό της λάδι και πολύ καλό μάλιστα.Απο εκεί και πέρα το λάδι στα super marekt (πάντα ελαιόλαδο έτσι?) δεν έχει καμία σχέση με το λάδι που βγαίνει απο τα ελαιοτριβεία. Είναι συνήθως πολυ κατώτερής ποιότητας τα του εμπορείου... πόσο μάλλον αν το συγκρίνουμε με γκουρμέ προϊόντα όπως αυτά στα μικρά μπουκαλάκια που έχουν όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πολύ συγκεκρημένες προδιαγραφές. Τώρα αν αυτός πουλάει για γκουρμέ κατι που δεν έιναι ναι εκεί πάσσο...
Κανένα πρόβλημα, όμως αν δεν υπάρχει λογική σχέση τιμής/παρεχόμενης υπηρεσίας δεν θα σε βλέπω πλέον με καλό μάτι, που το πρόβλημα;Χταπόδι: Παραδίδω μαθήμτα σύνθεσης. 500$ το μάθημα. Αν με παίρνει, πού το πρόβλημα;