Nikolas είπε:
sfaku: Επειδή τα λέει ο συγκεκριμένος νομίζω ότι έχουν την εξείς απλή βαρύτητα: ΔΕΝ είναι το μαμακισμένο της 5ης δημοτικού που θέλει "παγκόσμιο ειρήνη" γιατί "έτσι". Λέει αυτά που ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ εδώ και πολύ πολύ καιρό, και μάλιστα δεδομένου του ποιά είναι η google το κάνει και γαμάτα.
Επιπλέον ο άνθρωπος δήλωσε σαφέστατα ότι ΔΕΝ είναι innovator ή τίποτε τέτοιο. Απλά ακούει! Μακάρι κι εμείς, αλλα...
Επειδή χάνουμε την μπάλλα (όχι ότι υπήρξε αλλά χάριν λόγου) και ο καθείς μας βγάζει τα σώψυχά του με κοινή συνισταμένη το εγώ (ξέρεις ποιος είμαι γω ρε; ), ο λόγος (δεν ήταν συνέντευξη) μπορεί να ήταν αληθής και ειλικρινής (σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες του καθενός) αλλά αναμφίβολα (για εμένα) τυπικός, προσεκτικός, κοινότυπος και με συγκεκριμένη πολιτική και με προσεγμένα λόγια "τι προωθούμε και τι αυτιά χαϊδεύουμε".
Αλλίμονο εξάλλου αν ήταν διαφορετικά καθότι, γύρω από τον εκάστοτε CEO, κινείται μια ολόκληρη κουστωδία ειδικευμένων σε συγκεκριμένους τομείς.
Τα περι ανοιχτής πόρτας διοίκησης, μάνατζμεντ μαζί με τον εργαζόμενο, πολιτικές διαφάνειας, rotation ευθύνης, ενίσχυση πρωτοβουλίας, παροχές για το προσωπικό innovation, ανθρωποκεντρική εταιρική στρατηγική, open corporate forum και κάποια εκατοντάδες άλλα corporate σλόγκαν, δεν τα έχω ακούσει απλώς αλλά μου έχουν γίνει κλύσμα και κολλήριο εδώ και πολλά χρόνια από επίσης εταιρείες κολοσσούς, με πολύ περισσότερα χρόνια από την Google στο κουρμπέτι, από αποδεδειγμένη παρουσία επι σειρά δεκαετιών στις πρώτες παγκοσμίως θέσεις καταχώρησης πατεντών και εκφρασμένα από επίσης management με απολαβές αριθμούμενες με 6ψήφια και 7ψήφια νούμερα.
Η αλήθεια βέβαια (και απο χώρα σε χώρα η ένταση διαφέρει) στην εφαρμογή αυτών
διαφέρει τα μάλα από τις αρχικές (ας τις πούμε) προθέσεις.
Το τι ανακοινώνει η κάθε εταιρεία με το τι πράττει, διαφέρει και δε νομίζω ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) από μας είμαστε είμαστε σε θέση να είμαστε απόλυτοι ως προς τη γνώση των πράξεών τους. Μπορούμε και είμαστε ελεύθεροι βέβαια να εικάζουμε.
Π.χ. τυπικά τουλάχιστον, όντως η Google διαλαλεί (και καλά κάνει) ότι δεν έχει πληρώσει διαφήμιση. Από την άλλη είμαι λίγο καχύποπτος όταν ένα major hollywood studio (TCF) αποφασίζει να γυρίσει ταινία-διαφήμιση για την Google (σημειωτέον ότι η ιδέα αρχικά ήταν για το facebook) με μόνη ανταποδοτικότητα από τον διαφημιζόμενο την φιλοξενία, παροχή κομπάρσων και παροχή σεμιναρίων περί του "τι εστί Googler". Έλεος δηλαδή.
(αλήθεια το "βρέχει κεφτέδες 2" το είδε κανείς; )
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αν η Google με φώναζε για μία θέση στην εταιρεία τους με όρους ικανοποιητικούς , θα την έπαιρνα απνευστί κι ευχαριστώ πολύ καθότι δεν μιλάμε επ' ουδενί για μια παράνομη οργάνωση ή πληροφοριακά κολχόζ ή ιδεολογικά γκούλαγκ αλλά μάλλον για μία εταιρεία που σταθερά θεωρείται μια απο τις καλύτερες εταιρείες να εργάζεσαι.
Δεν διαφωνώ όπως λέει ο Νικόλας ότι άλλη η βαρύτητα να τα λέει ο Πρόεδρος της Google και άλλο ο Πρόεδρος της ΑΟ Πέρα Μαγούλας (ή ο Audiokostas φορ δατ μάτερ).
Θα μου πεις ότι πιθανόν ο πρόεδρας της Πέρα Μαγούλας να ναι ντόμπρος και σωστός στο παγκουί ενώ ξέρουμε δεκάδες CEO απατεώνες που βγάζαν αντίστοιχους λόγους και την γλυτώσαν ατιμώρητοι ενώ διέπραξαν απάτες δισεκατομμυρίων στη Wall Street (και τώρα γυρίζουν ταινίες για τα κατορθώματά τους) οδηγώντας εκατοντάδες στην χρεωκοπία.
Τι να κάνουμε, that's the way the cookie crumbles σ' αρέσει, δεν μ' αρέσει και πάμε παρακάτω.
Αυτό που λέω και δεν θα το ξαναπώ γιατί (με) κουράζω, είναι ότι εμένα, προσωπικά, ως Κώστας, δεν μου είπε τίποτε ιδιαίτερο ο τύπος, άσχετα με το ισοζύγιο πληρωμών Βουλγαρίας, Ινδίας, Πακιστάν, Ιταλίας, Ισπανίας, Αμερικής, την ιδιωτική πρωτοβουλία και το εντρεπρενερσιπ Ελλάδας, των δημοσίων υπαλλήλων, συμβάσεων, παρτιτούρων, πληροφορική αιχμής, cloud, προσωπικό απόρρητο, ΜΜΕ, κειμενογραφίας και μπλουζ.
Καθότι είναι φανερό ότι δεν ανέφερε το προφανές.
Ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες.