Ακριβώς, χρησιμοποιώ κόλλα ενδιάμεσα και το αφήνω κάποιες μέρες. Όταν βγει έχει κούρμπα!Και το σχήμα πως το παίρνει? Απο την πίεση που ασκεί η ζελατίνα στα φύλλα λόγω του κενού, και την "κόντρα" που βάζει το καλούπι απο κάτω?
Φαντάζομαι η υγρασία από την κόλλα θα παίζει κάποιο ρόλο ώστε να πάρει το ξύλο το απαραίτητο σχήμα.Διαφορετικά μου φαίνεται κάπως δύσκολο η πίεση από το κενό αέρος να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε στεγνό ξύλο.Ακριβώς, χρησιμοποιώ κόλλα ενδιάμεσα και το αφήνω κάποιες μέρες. Όταν βγει έχει κούρμπα!
Πολύ σωστή παρατήρηση! Μαλακώνει όταν διαβραχεί με την κόλλα.Φαντάζομαι η υγρασία από την κόλλα θα παίζει κάποιο ρόλο ώστε να πάρει το ξύλο το απαραίτητο σχήμα.Διαφορετικά μου φαίνεται κάπως δύσκολο η πίεση από το κενό αέρος να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε στεγνό ξύλο.
Σε ευχαριστώ!Πολύ ωραία δουλειά.Εχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις αυτά τα ψεκαστήρια καυτού ατμού;
Νομίζω θα σε βοηθούσαν πολύ σε αυτό που κάνεις .
Υποψιάζομαι ότι το heat gun θα ξεραίνει περισσότερο το ξύλο κατά την διάρκεια της χρήσης τού με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα.Προφανώς γνωρίζεις καλύτερα.Σε ευχαριστώ!
Πολύ καλή ιδέα, το είχα ψάξει στο παρελθόν για να κάνω round lam αλλά τελικά χρησιμοποίησα μόνο heat gun.
Δε θα έβλαπτε να προμηθευόμουν έναν ατμοκαθαριστή. Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες!
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσε ο μαστερ Νάσος για παγίδες στο εγχείρημα των λαμινέ πλαϊνών οπότε επίσημα τον ευχαριστώ!Έλα dr μια χαρά τα πας
για την ιστορία είχα φτιάξει και γω πλαϊνά με καπλαμά και τελικά τα πέταξα ήταν χάλια
μετα έβαλα μασίφ και ησύχασα
να σε δούμε...
Ω ρε φίλε θα με κάνεις να έχω τύψεις που έχω να παίξω σε πάγκο πάνω από χρόνο