Σήμερα έφτιαξα το τζιγκ που θα με βοηθήσει να έχω τις σωστές μοίρες στο νεκ πόκετ.
Βρήκα ένα κομμάτι βελανιδιά και έδωσα γωνία 4 μοιρών (4.2 βγήκε αλλά είναι αλφαδιασμένο , οπότε δεν το πειράζω).
Μετά ήταν ώρα να χωρίσω τη σφήνα και να δω πώς ταιριάζει στο σώμα.
Φαίνεται πως θα κάνει δουλειά.
Έπειτα, έφτιαξα ένα κεντρικό κομμάτι 4 εκατοστών σε πλάτος για να μπορώ να ρουτάρω τον τένοντα και να έχουμε καλή εφαρμογή.
Η πρόοδος φαίνεται στις εικόνες.
Κόλλησα τις σφήνες σε ένα κάθετο μπλοκ και κράτησα το κομμάτι που περίσεψε ώστε να δώσω ακριβή γωνία στα πλάγια του μανικιού βάζοντας το μανίκι στο φαλτσοκούτι των τάστων.
Έτσι τα πλάγια θα εφαρμόζουν ακριβώς! (Ελπίζω)
Θα γίνουν εννοείται δοκιμές σε scraps. Αν η κατασκευή αυτή (βήμα 3 προς την 335) πετύχει, θα έχω ένα jig για να κάνω εύκολα ανάλογες κατασκευές με tenon and mortise ώστε να πειραματιστώ μετά με δικά μου σχέδια πάνω σε rockabilly / surf κιθάρες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.