Ο δεκαλογος του σωστού Ebayer

Καλησπερα

Δεν ξερω αν εχει ξανασυζητηθει,αλλα σημερα παρατηρησα κατι καινουριο στο ebay το global shipping program

http://pages.ebay.com/help/buy/shipping-globally.html

Ειναι προγραμμα που σε απαλασσει απο τελωνειο κλπ  και το ενσωματωνει στην τιμη;

"When you purchase an item through the Global Shipping Program, you receive international tracking at no additional charge and pay any applicable import charges upfront"

Ειναι προτιμοτερο απο τον πατροπαραδωτο τροπο πληρωμης των κερατιατικων;

oselifer είπε:
Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει με αυτόν τον τύπο εδω πέρα;

http://www.ebay.co.uk/itm/Gibson-Les-Paul-Slash-VOS-guitar-Appetite-for-Destruction-AFD-/251261060755?pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item3a80538693

Σίγουρα πρόκειται για απατεώνα απλά απορώ πως τον αφήνουν ακόμη,μιας και έχει πολλά αντικείμενα με την ίδια κομπίνα...
Γιατι το λες αυτο ? Εγω μια χαρα κριτικες βλεπω και εναν τιτλο "eBay Top-rated seller" με το συμπαθιο βλεπω πανω απο το username του.Αρα τι σε προβληματιζει ? η τιμη ?

oselifer είπε:
Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει με αυτόν τον τύπο εδω πέρα;

http://www.ebay.co.uk/itm/Gibson-Les-Paul-Slash-VOS-guitar-Appetite-for-Destruction-AFD-/251261060755?pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item3a80538693

Σίγουρα πρόκειται για απατεώνα απλά απορώ πως τον αφήνουν ακόμη,μιας και έχει πολλά αντικείμενα με την ίδια κομπίνα...
Τι εννοεις;;; Πληστιριασμος ειναι!

Δε βλέπετε τι λέει στην περιγραφή; Να του στείλεις email και θα πάρεις την κιθάρα 1500 λίρες..

Για όποιον δεν ξέρει η κιθάρα αυτή έχει πάνω απο 3500 λίρες.Καθαρή απάτη.

Αλλά το παράξενο είναι που ένας seller με τέτοιο rating κάνει τέτοια πράγματα.

xs2.jpg

καλά εδώ που τα λέμε η συγκεκριμένη βρωμάει κινέζικη ρέπλικα από μακριά. 1 φωτο κακής ποιότητας που δεν μας αφήνει να δούμε λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτές τις ρέπλικες (γέφυρα, binding στα τάστα, binding στο σώμα).

Εγώ θα την κακοχαρακτήριζα μόνο και μόνο λόγω της λάθος θέσης (όσο μπορώ να διακρίνω) που έχει το Gibson logo στο headstock

aris 17561 είπε:
Ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει 99,9 κριτικές και 4000 πωλήσεις . Αν είδα καλά ...
ναι αλλά αν πρόσεξες πουλάει ότι νάναι.

Και εννοώ ότι ίσως, το γεγονός ότι -ίσως- είναι μαιμού να του "διαφεύγει"

JesseJames είπε:
καλά εδώ που τα λέμε η συγκεκριμένη βρωμάει κινέζικη ρέπλικα από μακριά. 1 φωτο κακής ποιότητας που δεν μας αφήνει να δούμε λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτές τις ρέπλικες (γέφυρα, binding στα τάστα, binding στο σώμα).

Εγώ θα την κακοχαρακτήριζα μόνο και μόνο λόγω της λάθος θέσης (όσο μπορώ να διακρίνω) που έχει το Gibson logo στο headstock
Η φωτογραφία μάλλον κανονική είναι.

Η συγκεκριμένη Gibson είναι "αντίγραφο" φτιαγμένο απο την Gibson της κιθάρας του slash η οποία δεν ήταν gibson αλλά replica.Όσο κουφό και αν ακούγεται...Μάλλον γι'αυτό δεν μοιάζει ακριβώς με gibson..

Στο θέμα μας τώρα,του έστειλα email και μου απάντησε:

Hello ,

Thank you for showing interest in our item on ebay.The buy it now price of this item is 1,500.00 GBP, shipping and insurance included.We offer 30 days to return it against full refund if by any reason you are not satisfied with it .In order to buy it you will need to provide us :

***Full name & exact shipping address (street, city,zip)# ....

You will get our bank details to complete the payment.Item will be removed from ebay public page to avoid other offers.Your reply will be very apreciated !

Thank you

Κάντε κάνα report μην την πατήσει κανείς.

oselifer είπε:
Η φωτογραφία μάλλον κανονική είναι.

Η συγκεκριμένη Gibson είναι "αντίγραφο" φτιαγμένο απο την Gibson της κιθάρας του slash η οποία δεν ήταν gibson αλλά replica.Όσο κουφό και αν ακούγεται...Μάλλον γι'αυτό δεν μοιάζει ακριβώς με gibson..

Στο θέμα μας τώρα,του έστειλα email και μου απάντησε:

Hello ,

Thank you for showing interest in our item on ebay.The buy it now price of this item is 1,500.00 GBP, shipping and insurance included.We offer 30 days to return it against full refund if by any reason you are not satisfied with it .In order to buy it you will need to provide us :

***Full name & exact shipping address (street, city,zip)# ....

You will get our bank details to complete the payment.Item will be removed from ebay public page to avoid other offers.Your reply will be very apreciated !

Thank you

Κάντε κάνα report μην την πατήσει κανείς.
Ααα δηλαδή ο τύπος δεν θέλει να γίνει η διαδικασία με bidding η buy it now κανονικά από eBay ? μάλιστα . Αντε πίστηκα...

καταδέχτηκε η gibson να φτιάξει αντίγραφο της ρέπλικας του chris derrig?

(καλά τι αναρωτιέμαι εδώ οι άνθρωποι πήγαν και έφτιαξαν την firebird x εκεί θα κολλήσουμε?  ;D )

σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρό σελερ κάποιον ο οποίος πουλάει custom shop όργανο χωρίς φωτό απο: serial number, κάθε πιθανή γωνία του οργάνου, της ζημιάς που αναφέρει και των πιστοποιητικών γνησιότητας  :P

Απ'ότι βλέπω το κατεβάσανε.

Πότε πρόλαβε το eBay; Έκανε κανεις σας report;

προχθες πηρα τα χρηματα μου πισω απο refund paypal...ειχα αγορασει μια κιθαρα απο ενα λαμογιο Αγγλο 200 λιρες,δεν την εστειλε ποτε...μαλιστα με καθυστερουσε σκοπιμως στελνωντας μου email για να περιμενω κ αλλο μεχρι να φτασει το δεμα....προφανως για να περασουν οι 45 μερες....περασε ενας μηνας,τα πηρα κρανιο ,ανοιξα dispute κ ευτυχως δεν τα κλαψα τα φραγκα....μαλιστα ο τυπος καποια στιγμη εγινε κ φαντομας,δεν μπηκε καν στην διαδικασια να κανει response μεσω paypal....το ιδιο εκανε κ σε αλλο παλικαρι που αγορασε απο αυτον μια maverick κιθαρα....οποτε εχετε το νου σας. ??? ???

ps:Φυσικα τον μαυρισα κ γω κ ο αλλος...η πλακα ηταν οτι μεχρι  τοτε ειχε 100% positive feedback σαν seller.... ::) ::)

scofield είπε:
ps:Φυσικα τον μαυρισα κ γω κ ο αλλος...η πλακα ηταν οτι μεχρι  τοτε ειχε 100% positive feedback σαν seller.... ::) ::)
Και τι εγινε ? ειναι κοινη πολιτικη των "λαμωγιων" του ebay να κανουν καμια 50-60αρια καλες "μικροπωλησεις" για να παρουν το rating και οταν ερθει η καλη στιγμη "βαρανε",οπως πηγαν να βαρεσουν και εσενα...... ;).Θελει προσοχη οπως και να το κανουμε.

Προτημηστε πωλητες που εχουν απο 2000αρο και πανω πωλησεις. (οσο αξιοπιστος μπορει να ειναι γιατι και αυτος που ποσταρε ο  oselifer πιο πανω ειχε πανω απο 25000.)

:-\ :-\ :-\ :-\

messalion είπε:
γιατι και αυτος που ποσταρε ο  oselifer πιο πανω ειχε πανω απο 25000.)

:-\ :-\ :-\ :-\
Θυμάσαι πως λέγανε τον πωλητή;Τον ψάχνω αλλά δεν μπορώ να τον βρω.

Είμαι περίεργος αν του κάνανε ban απο το ebay ή απλά του σβήσανε την αγγελία.

messalion είπε:
Προτημηστε πωλητες που εχουν απο 2000αρο και πανω πωλησεις. (οσο αξιοπιστος μπορει να ειναι γιατι και αυτος που ποσταρε ο  oselifer πιο πανω ειχε πανω απο 25000.)
Σχετικά (έως καθόλου σχετικά) σπάνιο φαινόμενο να έχουν πάνω από 2000 πωλήσεις...

bloody_sunday είπε:
Σχετικά (έως καθόλου σχετικά) σπάνιο φαινόμενο να έχουν πάνω από 2000 πωλήσεις...
Αναφερεσαι στους "απαταιωνες" ???

Θυμάσαι πως λέγανε τον πωλητή;Τον ψάχνω αλλά δεν μπορώ να τον βρω.

Είμαι περίεργος αν του κάνανε ban απο το ebay ή απλά του σβήσανε την αγγελία.
Του σβησανε την αγγελια

effectpowersupplies τον λεγανε και αυτη την στιγμη εχει 23098 πωλησεις και 99,6 rating

Ενω πριν την αναφορα ειχε 99,9 rating.

messalion είπε:
Αναφερεσαι στους "απαταιωνες" ???

Του σβησανε την αγγελια

effectpowersupplies τον λεγανε και αυτη την στιγμη εχει 23098 πωλησεις και 99,6 rating

Ενω πριν την αναφορα ειχε 99,9 rating.
Έχω την εντύπωση οτι δεν είναι αυτός.Γιατί είχα δει τα πράγματα που πούλαγε και δεν ήταν τόσο κιθαριστικά.

Και επιπλέον ο Άρης στην προηγούμενη σελίδα γράφει οτι έχει 4000 πωλήσεις. Όχι 20000+

oselifer είπε:
Έχω την εντύπωση οτι δεν είναι αυτός.Γιατί είχα δει τα πράγματα που πούλαγε και δεν ήταν τόσο κιθαριστικά.

Και επιπλέον ο Άρης στην προηγούμενη σελίδα γράφει οτι έχει 4000 πωλήσεις. Όχι 20000+
4096 αν το φωτογραφικό μου μάτι το έπιασε καλά ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back