Ο Billy Joe των Green Day το χανει on stage

audiokostas είπε:
Ή επ' ευκαιρία να θυμηθώ την αγωνία του (Έλληνα) μπασίστα που είχε δανείσει το μπάσο του για να παίξουν οι Skynyrd στην Αθήνα...
Καλα, οι Skynyrd με δανικα μπασα παιζουν σε καθε πολη?? Τοσο τσιπιδες πια? :P

Ηξερα για δανικα Hammond πχ, αλλα για δανεικα μπασα πρωτη φορα ακουω.

Ο Jon Lord ας πουμε επαιξε σε ενα live των Deep Purple εδω στην Ελλαδα στις αρχες των '00s με δανεικο Hammond απο εναν keyboardιστα του Ελληνικου fan club, αλλα εδω μιλαμε για ενα οργανο που ζυγιζει 180+ κιλα, και ειναι φυσικο σε μερικες περιπτωσεις να μη μεταφερουν το δικο τους και να νοικιαζουν οπου και οταν μπορουν αλλο οργανο σε διαφορες πολεις της περιοδειας.

Αλλα να νοικιαζουν/παιζουν με δανεικο μπασο/κιθαρα/κλαρινο ακουγεται καπως... 8)

Waterfall-K είπε:
Αλλα να νοικιαζουν/παιζουν με δανεικο μπασο/κιθαρα/κλαρινο ακουγεται καπως... 8)
Είχε εμπιστοσύνη στα Ελληνικά κσύλα... ;)

Επιβεβαιώνω, γιατί ήμουν μπροστά στη κουβέντα μαζί με το Κώστα.

Waterfall-K είπε:
Καλα, οι Skynyrd με δανικα μπασα παιζουν σε καθε πολη?? Τοσο τσιπιδες πια? :P
Η συναυλία στην Ελλάδα ήταν η τελευταία της τουρνέ.

Για να μην κουβαλήσουν όλον τον εξοπλισμό τους από Ισπανία στην Ελλάδα και μετά Αμερική, τον διώξαν από Ισπανία και παίξαν με ντόπιο εξοπλισμό εδώ.

Επειδή ο μπασίστας είχε specific requests (τρομάρα του και νομίζω ότι τον διώξαν μετά την Αθήνα) δεν υπήρχαν πολλοί στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του.

Ώπερ και ο δανεισμός.

Κατανοητό θεωρώ.

audiokostas είπε:
Η συναυλία στην Ελλάδα ήταν η τελευταία της τουρνέ.

Για να μην κουβαλήσουν όλον τον εξοπλισμό τους από Ισπανία στην Ελλάδα και μετά Αμερική, τον διώξαν από Ισπανία και παίξαν με ντόπιο εξοπλισμό εδώ.

Επειδή ο μπασίστας είχε specific requests (τρομάρα του και νομίζω ότι τον διώξαν μετά την Αθήνα) δεν υπήρχαν πολλοί στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του.

Ώπερ και ο δανεισμός.

Κατανοητό θεωρώ.
Απόλυτα. Πού να κουβαλάς ολόκληρο μπάσο...

Αν είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, να έφερνε το ρημαδομπάσο του και ας έπλεκε και ζιπουνάκι με τις χορδές.

Όσο για τον Μπίλι Τζο, ωραία η μπάντα του(ς) αλλά να ξεκαβαλάμε το καλάμι που και που μεγαλώνοντας, έτσι για να μην πιάνεται ο κώλος μας.  

Haris είπε:
Αν είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, να έφερνε το ρημαδομπάσο του και ας έπλεκε και ζιπουνάκι με τις χορδές.
Τελικά, από ότι είδα, όντως έφαγε σουτ στο καπάκι.

Στην παράσταση Lynyrd Skynyrd ήρθε ο πρώην Primal Scream.

audiokostas είπε:
Ή επ' ευκαιρία να θυμηθώ την αγωνία του (Έλληνα) μπασίστα που είχε δανείσει το μπάσο του για να παίξουν οι Skynyrd στην Αθήνα όταν είδε τον παπαρομπασίστα να τραβάει (από το 70s original Jazz Bass) μια μια τις χορδές με δύναμη για να σπάσουν στο φινάλε για να τις πετάξει στο κοινό.
Πόσο ισορροπημένος να ειναι αυτος ο ανθρωπος τώρα? Αναρωτιέμαι αν τέτοιοι ανθρωποι έχουν καμια επαφή με την πραγματικότητα.

neeq είπε:
Πόσο ισορροπημένος να ειναι αυτος ο ανθρωπος τώρα? Αναρωτιέμαι αν τέτοιοι ανθρωποι έχουν καμια επαφή με την πραγματικότητα.
Πραγματικά, αν ήμουν ο κάτοχος του μπασου, θα τον έπνιγα με την ίδια την χορδή που έσπασε!! Ξεφτυλίκια.. ::)

Άντε πέστε όλοι πάνε να με φάτε! ;D

Προσωπικά, τους γουστάρω απλά υπερέβαλαν λίγο... σε τόσο μεγάλα συγκροτήματα όμως δεν βάζεις χρονόμετρα και μαλακίες...ζητάς να μάθεις διάρκεια playlist, προσθέτεις 5 λεπτά +15 για τις αλλαγές και κάνεις το κουμάντο σου ως διοργανωτής..και αν ξεφύγεις και λίγο, δεν χάλασε ο κόσμος

haryy είπε:
Προσωπικά, τους γουστάρω απλά υπερέβαλαν λίγο... σε τόσο μεγάλα συγκροτήματα όμως δεν βάζεις χρονόμετρα και μαλακίες...ζητάς να μάθεις διάρκεια playlist, προσθέτεις 5 λεπτά +15 για τις αλλαγές και κάνεις το κουμάντο σου ως διοργανωτής..και αν ξεφύγεις και λίγο, δεν χάλασε ο κόσμος
Και που είδες εσύ να "χάλασε ο κόσμος"; Κανένας δεν τον πείραξε το μαλάκα, απλά ο άνθρωπος προφανώς πάσχει από συμπτώματα τρομώδους παραληρήματος, και κρίνει (λέμε τώρα... αν μπορεί να κρίνει ένα ζώο) ότι πρέπει να κάνει υστερία επειδή σε μία ταμπέλα άναψε μία ένδειξη. Λες να ανέβαινε κανείς στη σκηνή και να τον κατέβαζε βίαια, αν παραβίαζε την προθεσμία ενός λεπτού; Στον "Παναθηναϊκό" το '67 είμαστε;

Μου αρέσει που κάποιοι έχουμε χώρο στο νου μας για την ανοχή οποιασδήποτε ανοησίας, αρκεί να την κάνει κάποιος επιτυχημένος. Αν βλέπαμε οποιονδήποτε έλληνα μουσικό να τα κάνει αυτά θα είχαμε γεμίσει 400 σελίδες με επικρίσεις.

Εκτος του οτι βρισκω το ''ολον'' ενα fake παραληρημα ωσαν να ταν 17 χρονων ο american idiot..

Εκτος του οτι το να βριζεις ακατασχετα(μια ψιλη ενταξει,οχι κι ετσι)σημαινει οτι δεν εχεις τιποτα ουσιαστικο να πεις,(εξεφρασα τη γνωμη μου και πριν)...

Σε γκρουπ τετοιου μεγεθους,υπαρχουν μανατζερ που κανονιζουν τα παντα.

Ειναι αστειο το να νομιζει καποιος οτι θα πηγαιναν οι συγκεκριμενοι να παιξουν,και ξαφνικα ο σκηνοθετης θα τους ελεγε ''1 λεπτο ακομα''.

Τι ειναι?Το ραδιο αρβυλα?

Το μηνυμα ελεγε ''Εχεις 1 λεπτο για να κανεις αυτο που θελουν οι οπαδοι σας''.

Απλα τα πραματα...

Ας μου επιτραπει να πω οτι σε γκρουπ τετοιου επιπεδου δημοτικοτητας,ΟΛΑ ειναι ελεγχομενα,δε ξεφευγει καρφιτσα... ;)

Κι ας ειναι ''punk''...  :-\

Βασικα υποτιθεται πως προηγουμενως ο Usher εμεινε στη σκηνη κανα 20λεπτο παραπανω απο το προβλεπομενο, χρονος που κοπηκε απο την εμφανιση των Green Day.

...η οποία εμφάνισή τους ήταν προγραμματισμένη (και γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους) να διαρκέσει 45 λεπτά. Σας πληροφορώ πως "χέρι" βάζουν σε ΠΟΛΥ μεγαλύτερες μπάντες από τους Πρασινομέρηδες (πρόσφατο παράδειγμα οι Bruce Springsteen και Paul McCartney επί σκηνής στο Hyde Park, Metallica σε ιστορική συναυλία που είχα παρακολουθήσει το '04 στο Donington, και γενικά σε οποιονδήποτε λέει να το ρίξει λίγο έξω, ειδικά μάλιστα όταν οι ώρες της κάθε μπάντας είναι ανακοινωμένες εκ των προτέρων και υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη). Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, τους πληροφορώ πως οι ώρες εμφάνισης στα φεστιβάλ του εξωτερικού ανακοινώνονται & τηρούνται πολύ αυστηρά. Επομένως, διαφωνώ κάθετα με τον Freerock.

Kατά τα άλλα νομίζω πως σε όλους τυχαίνουν στραβές που μετά λένε "μακάρι να μην την είχα κάνει", και κάπως έτσι τη βλέπω, όσο κι αν μοιραία έτσι ενισχύεται η και καλά ουμπεργουάου bad boy attitude, μεταφραζόμενη σε πωλήσεις και τουπέ. Πιστεύω πως δεν ήταν δικαιολογημένο μεν, αλλά ούτε και ηθελημένο ή "προβαρισμένο" δε. Βασικά... σιγά τα ωά ρε παιδιά. Τόσες σελίδες αξίζει κάτι τόσο ασήμαντο?  ::)

Apaleftos είπε:
Θα βρίσουν και θα τα σπάσουν και καλά θα κάνουν. Με ή χωρίς αφορμή.

Αυτό δείχνει σεβασμό στο κοινό τους!!!
Ε;

bloody_sunday είπε:
Σας πληροφορώ πως "χέρι" βάζουν σε ΠΟΛΥ μεγαλύτερες μπάντες από τους Πρασινομέρηδες (πρόσφατο παράδειγμα οι Bruce Springsteen και Paul McCartney επί σκηνής στο Hyde Park, Metallica σε ιστορική συναυλία που είχα παρακολουθήσει το '04 στο Donington, και γενικά σε οποιονδήποτε λέει να το ρίξει λίγο έξω, ειδικά μάλιστα όταν οι ώρες της κάθε μπάντας είναι ανακοινωμένες εκ των προτέρων και υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη). Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, τους πληροφορώ πως οι ώρες εμφάνισης στα φεστιβάλ του εξωτερικού ανακοινώνονται & τηρούνται πολύ αυστηρά. Επομένως, διαφωνώ κάθετα με τον Freerock.
Βloody ειλικρινα φιλε δεν καταλαβα τα παραπανω.

Τι εγινε στο Hyde Park?

Πως βαλανε χερι στον Μπρους?

(απο απορια ρωταω)

Επισης δεν καταλαβα σε τι διαφωνεις αφου κι εγω ειπα οτι εξω ''δεν ξεφευγει καρφιτσα''.

Απ ολους τους συμμετεχοντες σ ενα show...

freerock1974 είπε:
Βloody ειλικρινα φιλε δεν καταλαβα τα παραπανω.

Τι εγινε στο Hyde Park?

Πως βαλανε χερι στον Μπρους?

(απο απορια ρωταω)
Τους κατέβασαν το διακόπτη του ρεύματος γιατί πέρασαν τη συμφωνημένη ώρα.

bloody_sunday είπε:
...η οποία εμφάνισή τους ήταν προγραμματισμένη (και γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους) να διαρκέσει 45 λεπτά. Σας πληροφορώ πως "χέρι" βάζουν σε ΠΟΛΥ μεγαλύτερες μπάντες από τους Πρασινομέρηδες (πρόσφατο παράδειγμα οι Bruce Springsteen και Paul McCartney επί σκηνής στο Hyde Park, Metallica σε ιστορική συναυλία που είχα παρακολουθήσει το '04 στο Donington, και γενικά σε οποιονδήποτε λέει να το ρίξει λίγο έξω, ειδικά μάλιστα όταν οι ώρες της κάθε μπάντας είναι ανακοινωμένες εκ των προτέρων και υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη). Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, τους πληροφορώ πως οι ώρες εμφάνισης στα φεστιβάλ του εξωτερικού ανακοινώνονται & τηρούνται πολύ αυστηρά. Επομένως, διαφωνώ κάθετα με τον Freerock.
Το οτι τους εκοψαν ωρα που εγραψα παραπανω το διεψευσαν και οι ιδιοι οι GD παρεμπιπτοντως, απλα το ανεφερα για το τι ενδεχεται να ηρθε στο κεφαλι του την ωρα που ειδε το 1 min...

Πολύ κακό για τοΝ τίποτα..

Αλλά άμα αργοπεθαίνεις σαν μπάντα και βλέπεις ότι νέα ονόματα παίρνουν μεγάλα κομμάτια από την πίτα του punk-rock κάνεις και εσύ την κύκνεια ταρζανιά σου μπας και...

Αλλά δεν..

Άλλωστε όσο punk είναι η Σάνυ Μπαλτζή άλλο τόσο punk, είναι και οι Green Day.

Πόσο γουστάρω τους καλλιτέχνες που μπορούν και κρατάνε off stage τις καταχρήσεις τους και δεν γίνονται ρόμπες ξεκούμπωτες..

Έχω δει 3 φορές motorhead και ενώ ο Lemmy είναι ο ορισμός της κατάχρησης,

ήταν εντάξει και απέναντι στο κοινό του αλλά και στην μπάντα..

Σε γκρουπ τετοιου μεγεθους,υπαρχουν μανατζερ που κανονιζουν τα παντα.Ειναι αστειο το να νομιζει καποιος οτι θα πηγαιναν οι συγκεκριμενοι να παιξουν,και ξαφνικα ο σκηνοθετης θα τους ελεγε ''1 λεπτο ακομα''.

Τι ειναι?Το ραδιο αρβυλα?
Η διαφωνία μου βρίσκεται πρώτα εδώ. Και βέβαια θα τους έλεγαν κάτι τέτοιο.

Ας μου επιτραπει να πω οτι σε γκρουπ τετοιου επιπεδου δημοτικοτητας,ΟΛΑ ειναι ελεγχομενα,δε ξεφευγει καρφιτσα... ;)Κι ας ειναι ''punk''...  :-\
Η δεύτερη διαφωνία μου (πιθανόν παρανόηση): η θεωρία πως το "ξέσπασμα" ήταν σκηνοθετημένο και κανονισμένο από τον μάνατζερ και τους ίδιους.
Springsteen και McCartney: http://www.guardian.co.uk/music/2012/jul/15/bruce-springsteen-microphone-switched-off (με πρόλαβαν!)

Kι άλλο σχετικά πρόσφατο rant που θυμήθηκα για τον ίδιο λόγο, μετά το 3:02 (είχε αργήσει κανά μισάωρο να φτάσει στο χώρο, είχαν προβλήματα ήχου (η κιθαρίστρια), ξεκούρδιστο μπάσο, μετά του'παν ότι έχει χρόνο για ένα κομμάτι μόνο, τα πήρε & μετά η εμφάνιση τελείωσε όπως-όπως με συνοπτικές διαδικασίες):

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back