Ο αργός θάνατος της ηλεκτρικής κιθάρας (Washington Post)

Οριστε μεταφρασμενο το ζουμι του αρθρου:

"Οι αριθμοί τον υποστηρίζουν. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι πωλήσεις ηλεκτρικών κιθάρων έχουν πέσει πολύ, από περίπου 1,5 εκατομμύρια που πωλούνται ετησίως σε λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες, η Gibson και η Fender, είναι σε χρέη και ένα τρίτο, PRS Guitars, έπρεπε να μειώσει το προσωπικό και να επεκτείνει την παραγωγή φθηνότερων κιθάρων. Τον Απρίλιο, η Moody's υποβάθμισε το Guitar Center, το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης, καθώς αντιμετωπίζει χρέη ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων......etc"

Και για να μην ξεχειλωσω το θεμα σε ....περίεργα μονοπάτια, απλά θα πω οτι αντριστροφως αναλογα κινουνται η κρίση παγκοσμια στις τσέπες του κόσμου, και οι τιμές των Mainstream Κιθαρων Fender/ Gibson

 
Holystone είπε:
4. Οι κινεζοι περνανε πλεον την φαση της ΤΟΥΟΤΑ. (αυτο επαληθευεται και απο την αγορα στα smart phones). Εχω ακουσει την ιστορια (αν δεν ειμαι λάθος) που οι Ιαπωνεζοι για να μπουν καλα στην αγορα, αντιγραφανε των Δυτικων τα αυτοκινητα κτλ. Βαλανε το Ιαπωνεζικο δαιμονιο, κτλ και εχουν καταξιωθει.

Ακριβως ετσι πλεον κανουν και οι Κινεζοι. Αντιγραφουν μεχρι και τωρα πχ ως Chibson κιθαρες, αλλα απο ενα σημειο και μετα, εχοντας αποκτησει την τεχνογνωσια, θα φτιαχνουν κιθαρες μετριας προς καλής ποιοτητας, με δικη τους φιρμα, γλιτωνοντας προβληματα με δικηγορους κτλ. Πχ μια καινουργια μαρκα BadCat, που τις φτιαχνει λενε 1(ενας) κινεζος.  ::)
Έτσι. Κίνα, κύριοι... Και ακολουθεί η Ινδία.

 
Οι μεγάλες Αμερικανικές εταιριες παραξεχειλωσαν την προσφορα κατα την γνωμη μου  εξειδικευοντας σε υπερβολικο (και άχρηστο) βαθμο την ηλεκτρική κιθάρα. Καποτε απο ενα μοντελο π.χ lespaul η stratocaster είχες να επιλεξεις μια φτηνη μια ακριβη αντε και μια πανακριβη για οσους ηθελαν την original αλλα δεν ηθελαν να πουλήσουν το νεφρο τους...

Τα τελευταία χρονια πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ! Και αναφέρομαι μονο στις αμερικανικες. Αν παμε και σε μοντελα απο αλλες χωρες εκει μιλάμε για χάος !

Ενας καταναλωτής λοιπόν ειναι λογικό καποια στιγμή να κορεστεί . Οι εταιρίες διαρκώς δημιουργούν ανάγκες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μονο με την fender η την  PRS . Δείτε τι έγινε με τήν αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία και την μόδα των τεράστιων SUV για παράδειγμα που αγόρασε ο καθένας είχε δεν είχε ...ελεύθερο χρόνο... Ο ανταγωνισμός φυσικά βελτιώνει το είδος (εννοείται οτι τα σημερινά οργανα δεν συγκρίνονται με αυτα των περασμένων δεκαετιών) αλλά οταν φτάνει στην υπερβολή δημιουργούνται και προβλήματα... ;) 

 
Οπως ειπαμε και μερικες σελιδες πριν ΟΛΟ το αρθρο ειναι ΑΚΥΡΟ γιατι βασιζεται σε ΛΑΘΟΣ "στοιχεια" και παρουσιαζει το πρβλημα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ των μεγαλων εταιρειων ως "ο θανατος της ηλεκτρικης κιθαρας" (χρεος που δεν δημιουργηθηκε απο τις ΧΑΜΗΛΕΣ πωλησεις  κιθαρωνΕ αλλα απο λαθη στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του expansion τους) 

ΤΡΙΧΕΣ κατσαρες δηλαδη...

Η κιθαρα εχει πεθανει τοσες πολλες φορες  (στα 80s ,στα 90s ,στα 2000s)....που καταντα γκραν γκινιολ το γεγονος οτι ακομα....ζει.. ;D

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top