Nord Lead A1

Hysplex

Νέο μέλος
Πόντοι
18
24 voice analoque modelling

NordLeadA1.jpg

Pricing and Availability:

The Nord Lead A1 will be available in April 2014 with an estimated price of
£1299 RRP inc VAT / $1799 MAP.

Μια χαρά το νέο Nord Lead. Μία ένσταση μόνο. Από άποψη επιλογών modulation, αναβάθμιση μεν των envelopes, αλλά γιατί ένα λιγότερο LFO ρε παιδιά;  ???

Στα συν η αναβάθμιση σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπως οι ταλαντωτές, τα φίλτρα, αλλά και προσθήκη USB via MIDI, καθώς και η προσθήκη τμήματος εφέ. Πολύ ωραία όλα. :)

Εξού και η έκπτωση στα 849 ευρώ για το 2x.

Ωραιότατο (κλασικό design των Σουηδών), ελαφρύτερο (πούπουλο) και επιτέλους με τομέα εφφέ.

Πολύ μου αρέσει !

Στα μείον του η μικρή οθόνη που δεν σου δίνει επιλογές να δεις, απλά μόνο τον κωδικό.Πολύ σπασα......κο αυτό. Να πρέπει να τυπώνεις λίστες και να μαθαίνεις απέξω τις όποιες θέσεις επεξεργάζεσαι. Έλεος. Το wave ήδη έχει οθόνη. Έτοιμη την είχαν.

Μακάρι να δώσει και η Access αναβαθμισμένη έκδοση του Virus. Χρειάζεται η αγορά ποιοτικά VAs, απλά να χαμηλώσουν λίγο τις τιμολογιακές τους απαιτήσεις (ειδικά η Access).

cyclops είπε:
Μακάρι να δώσει και η Access αναβαθμισμένη έκδοση του Virus. Χρειάζεται η αγορά ποιοτικά VAs, απλά να χαμηλώσουν λίγο τις τιμολογιακές τους απαιτήσεις (ειδικά η Access).
Ακριβά είναι φίλτατε. Προσωπικώς θα τα θεωρούσα άκρως ανταγωνιστικά αν παίζανε μέχρι τα 1000 ευρώ. Τα ότι παραπάνω ευρώ, είναι too much.

Θα προτιμούσα να έβγαιναν σε basic edition και να ''χτίζονται'' με ότι παραπάνω χρειάζεται ο χρήστης.

http://www.nordkeyboards.com/products/nord%20lead%20a1/ComparisonChart%20NLA1.pdf  Ισως ενα ανανεωμενο lead 2... Κατα τη γνωμη μου καλυτερα καποιος να δωσει 400 παραπανω και να παρει το lead 4
Αυτό το τιμολογιακό ''παιχνίδι'' δεν θα πάψει ποτέ.

Costas Siachamis είπε:

Το wave ήδη έχει οθόνη. Έτοιμη την είχαν.
και lead 3... ετσι γουστα της εταιριας :p

Αυτό το τιμολογιακό ''παιχνίδι'' δεν θα πάψει ποτέ.
Ισως ετσι εξηγειται και το 1 lfo. Προσωπικα,αν επαιρνα nord lead θα ηταν ή το 3 ή (πιο πολυ ) το wave.

Κατι μου λεει παντως πως και αυτο δεν θα εχει aftertouch , οπως και το 4

Στάθης είπε:

Το wave ήδη έχει οθόνη. Έτοιμη την είχαν.
και lead 3... ετσι γουστα της εταιριας :p
Βεβαίως...βεβαίως. Αθάνατο lead !

Παντως πως και αυτο δεν θα εχει aftertouch , οπως και το 4
Δεν έχει.

Ακρίβεια ρε π_ _ _ _ η μου !

Αυτο το κ@λοχρωμα/design δεν τους κουρασε? 20 χρονια τα ιδια και τα ιδια...

Waterfall-K είπε:
Αυτο το κ@λοχρωμα/design δεν τους κουρασε? 20 χρονια τα ιδια και τα ιδια...
Συμφωνώ...θα το προτιμούσα ολόλευκο. Έχει αρχίσει αυτό το χρώμα και με ''τραβάει''.

Οθόνη δεν έχει για να διαφοροποιείται από τo NL3. Εξάλλου θα χτυπούσε την τιμή ακόμα περισσότερο και δεν κάνει.

Μία νέα έκδοση εκείνου του ξεχασμένου θηρίου, του Nord Modular, σκέφτεται άραγε να βγάλει;...  ::)

cyclops είπε:
Μία νέα έκδοση εκείνου του ξεχασμένου θηρίου, του Nord Modular, σκέφτεται άραγε να βγάλει;...  ::)
Σε σώζει το emoticon κύκλωπα. Το πας για τριχίλιαρα...

Άλλωστε το G2x ακόμα καλά κρατεί.

Kαι μιας και είπα για λευκα...

2946797926_a1da110b8d_o.jpg

Costas Siachamis είπε:
Σε σώζει το emoticon κύκλωπα. Το πας για τριχίλιαρα...Άλλωστε το G2 ακόμα καλά κρατεί.
Ναι αλλά μόνο used, αν δεν απατώμαι. Και δε νομίζω να είναι εύκολο να τσιμπήσεις κάποιο, τουλάχιστο καλοδιατηρημένο και σε καλή τιμή. Για live χρήση φυσικά, γιατί για studio, υπάρχουν λύσεις σε VST/standalone.

Κατά τη γνώμη μου αν το nord Α1 αγγίξει λίγο παραπάνω τη τιμή του 2χ πιστεύω ότι θα κάνει καλές πωλήσεις.

Ναι το ειδα και το απογευμα το βιντεακι,και μου φανηκε πως ειτε αυτος δεν ξερει κατι ιδιαιτερο απο συνθ,ή δεν ξερει πως να παρουσιασει με ευγενεια το οτι δεν εχουν να προσφερουν κατι καινουριο και χρησιμο(ή και τα 2  ;D )

Δεν ξερω αν ειμαι ο μοναδικος ,αλλα ολιγον τι αδιαφορο  μου φαινεται το synth

Στάθης είπε:
Δεν ξερω αν ειμαι ο μοναδικος ,αλλα ολιγον τι αδιαφορο  μου φαινεται το synth
Δεν εισαι ο μοναδικος. Το Α1 ανετα μπορουσε να ειχε βγει στα μεσα των 90s, τοτε που ειχε πρωτοβγει το πρωτο Nord Lead. Τα ιδια και τα ιδια απ'τη Clavia. Κουρασε. Γενικα στην φετινη NAMM δεν βλεπω κατι το ενδιαφερον, τουλαχιστον στον τομεα των synths επικρατει ησυχια. Λιγα πραγματα.

Waterfall-K είπε:
Γενικα στην φετινη NAMM δεν βλεπω κατι το ενδιαφερον, τουλαχιστον στον τομεα των synths επικρατει ησυχια. Λιγα πραγματα.
Υπομονή, έχουμε και την έκθεση Φρανκφούρτης σε λίγο καιρό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back