NGD Les Paul std

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Έφτασε πριν λίγο. Les Paul standard faded. Πρόλαβα να παίξω καμιά ώρα μαζι της.

Στα συν:
1. Ηχαρα. 50s ήχος, γεμάτος, πριματος, ακριβώς όπως πρέπει.
2. Πούπουλο, μόλις 3700γρ. Δεν παίζει να υπάρχει πιο ελαφριά solid body Les Paul…
3. Πολύ όμορφο top, με ωραία νερά, παρόλο που ειναι faded και δεν είναι πολύ εντονα.
4. Μου αρεσει που δεν εχει τρύπες για το pickguard, μιας και δεν θα το βάλω ποτέ.
5. Άψογη κατασκευή και βάψιμο.
6. Ηχαρα, ξέρω εάν το είπα.

Στα πλην:
1. Μέτρια ταστοδουλειά. Κοφτερό binding εκεί που καλύβει τα ταστα. Τα τελευταία θέλουν γυάλισμα, διότι κάνουν χρατσα χρουτσα.
2. Απαράδεκτα μεγάλο ύψος των χορδών στο nut. Πάνω από χιλιοστό απόσταση. Πατάς νότα στα πρώτα ταστα και φαλτσάρει. Πρέπει να το διορθώσω άμεσα.
3. Δεν με τρελαίνει η έλλειψη φινιρίσματος στο μανίκι, αλλά είναι κάτι που θα φτιάξει με το παίξιμο. Θα γίνει λίγο πιο λείο με το δούλεμα.

IMG_6012.jpeg

IMG_6013.jpeg

IMG_6014.jpeg

IMG_6016.jpeg

Με γεια! Καλόπαικτη! Δεν το περίμενα είναι αλήθεια. Πανέμορφο το top, όπως πρέπει, λιτό και απέριττο, να θυμίζει ξύλο. Καινούργια η από αγγελίες είναι;

Το Νο. 2, είναι πάρα πολύ σημαντικό, ακόμα και αν παίζεις καθιστός. Και συμφωνούμε και στο Νο. 4! Τα άλλα διορθώνονται. Είναι μια κούκλα, μου αρέσει πολύ το φωτεινό τοπ. Καλόπαιχτη και να την χαρείς με υγεία!

σας ευχαριστώ

Με γεια! Καλόπαικτη! Δεν το περίμενα είναι αλήθεια. Πανέμορφο το top, όπως πρέπει, λιτό και απέριττο, να θυμίζει ξύλο. Καινούργια η από αγγελίες είναι;

Καινούργια

Ωραιο χρωμα,το nut ηθελε λιμαρισμα και σε μενα και αρκετο μαλιστα ειδικα στην B και G χορδη ηταν αθλιο.
Απο thomann την πηρες?Τους ειπες να σε στειλουν φωτο πριν την αγορασεις?
Σε sweet water καταστηματα μπορεις να πας και να δεις ποσα διαφορετικα finish και μαλιστα να τους κανεις και παζαρια και να πεσει αρκετα η τιμη, το thomann πολυ καλη εταιρεια,αξιοπιστη αλλα δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα για κατι απο αυτα που ανεφερα.
Περιμενουμε sample απο τονο 😃

Σας ευχαριστώ όλους!

Η ταστιερα ήταν πολύ στεγνη. Κολλούσε το δάκτυλο μου στα ξύλο όταν έκανα bend, με χαρακτηριστική αίσθηση ξηρότητας. Γυάλισα και όλα τα ταστα με micro mesh, και το playability μεταμορφώθηκε. Σεταρα και relief/action, καθώς ήταν εντελώς εκτός ορίων. Βούτυρο δηλαδή…

Μένει μόνο το χαμήλωμα των slots του nut, όπου ευτυχώς δεν θα το κάνω εγώ. Ελλείψει μάστορα για ηλεκτρικές, ανακάλυψα σήμερα έναν ντόπιο, σοβαρό, επαγγελματία που φτιάχνει high end κλασικές/ακουστικές (και προσεχώς ηλεκτρικές) κιθάρες. Και φυσικά θα πάω εκεί με την πρώτη ευκαιρία, μαζί με 2-3 όργανα για nut job. Ολα τα άλλα τα κάνω σπίτι.

Σας ευχαριστώ όλους!

Η ταστιερα ήταν πολύ στεγνη. Κολλούσε το δάκτυλο μου στα ξύλο όταν έκανα bend, με χαρακτηριστική αίσθηση ξηρότητας. Γυάλισα και όλα τα ταστα με micro mesh, και το playability μεταμορφώθηκε. Σεταρα και relief/action, καθώς ήταν εντελώς εκτός ορίων. Βούτυρο δηλαδή…

Μένει μόνο το χαμήλωμα των slots του nut, όπου ευτυχώς δεν θα το κάνω εγώ. Ελλείψει μάστορα για ηλεκτρικές, ανακάλυψα σήμερα έναν ντόπιο, σοβαρό, επαγγελματία που φτιάχνει high end κλασικές/ακουστικές (και προσεχώς ηλεκτρικές) κιθάρες. Και φυσικά θα πάω εκεί με την πρώτη ευκαιρία, μαζί με 2-3 όργανα για nut job. Ολα τα άλλα τα κάνω σπίτι.
Γενικά για Gibson standard του κουτιού μου κάνει εντύπωση πάντως. Έπρεπε να τη βγάζεις και να λες "δε χρειάζεται τίποτα". Οκ κάποια πράγματα είναι και θέμα προτίμησης, αλλά και πάλι

Κάτι πρόχειρο, ίσα ίσα...

Γενικά για Gibson standard του κουτιού μου κάνει εντύπωση πάντως. Έπρεπε να τη βγάζεις και να λες "δε χρειάζεται τίποτα". Οκ κάποια πράγματα είναι και θέμα προτίμησης, αλλά και πάλι

Θα έπρεπε, αλλά η gibson είναι γνωστό ότι δεν προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες σε στανταρ πελάτες...

Κάτι πρόχειρο, ίσα ίσα...

Θα έπρεπε, αλλά η gibson είναι γνωστό ότι δεν προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες σε στανταρ πελάτες...

Στη μεσαία θέση Τελεκαστερίζει κάπως ηχητικά...

Τελεκαστερίζει πολύ, γενικώς. Δεν είναι η "τυπική" βαριά, compressed les paul. Λόγω πολύ χαμηλού βάρους, έλλειψης φινιρίστματος και μαγνητών, έχει πολύ resonance. Αναπνέει το ξύλο, και κουδουνίζει πάρα πολύ. Ακουστικά, είναι δυο φορές πιο δυνατή και πριμάτη σε σχέση με το ιαπωνικό αντίγραφό της που έχω. Πραγματικά καλό όργανο, με αφθονο sustain.

Έφτιαξα και το μανίκι που μου κολλούσε στο χέρι. Χρησιμοποίησα σφουγγαράκια 6000-8000-12000 λίγα απαλά περάσματα, και γυάλισε επαρκώς για να μην έχω θέμα. Την έφερα στα μετρα μου, με εξαίρεση το nut.

Επίσης, να προσθέσω ότι με φτιάχνει πολύ να την ακούω με cleanish ήχους. Τα σπάει στα καθαρά. Και στα βρώμικα, φυσικά, δεν πάει πισω. Τυπική Les paul.

Και στα βρώμικα, φυσικά, δεν πάει πισω. Τυπική Les paul.

Με jtm45. Δεν είναι και ο καλύτερος μου ήχος, αλλά για να πάρετε μια ιδέα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back