gdevelek είπε:Θα προσθέσω τον κύριο Greg Sage και τη μπάντα του... Από την σοβαρή αμερικανική post-punk σκηνή. All-time personal favorite.
Respect!
Τι να λέμε φίλε, μέσα ήμουν... πραγματικά αξέχαστο....indie-anos laternative είπε:Κι ένα από τα καλύτερα live που είχα παρακολουθήσει ποτέ στο Club 22 στη Βουλιαγμένης.
Δεν έχεις καθόλου άδικο audiokostas. Κάπου το ψάξιμο της μπάντας του ενός single είναι κουραστικό. Εμένα από ένα σημείο και μετά δεν με ενδιαφέρει αν θυμάμαι καν το όνομα μιας (τέτοιας) μπάντας κι αν ακούσω κάπου ένα κομμάτι που δεν ξέρω τα credits του αλλά μ'αρέσει θα το απολαύσω το ίδιο καλά.audiokostas είπε:Οκ. Παρασκευή και ώρα αντίρρησης...... ;D
Μην ξεχνάμε και το κοινωνικό κομμάτι ακροατών που αναβίωσε αυτή η μουσική.
Εκείνο που έψαχνε μανιωδώς να βρει οιαδήποτε obscure γκρινιαρομπαντούλα που κλαψόπαιζε μουσική (μόνο κατ' επίφαση) και αυτό γιατί ήταν σίγουρο πως μόνο αυτό και οι "ψαγμένοι" θα το ξέραν.
Άμα ερχόντουσαν πάνω από 100 άτομα στα live, το γκρουπ έμπαινε στη κατηγορία "ξεπουλημένο".
Το παραπάνω ΔΕΝ έχει να κάνει με καμία από τις παραπάνω αναφορές
Αυτό αποτελεί γενικά μια πληγή των ακροατών ανεξάρτητου ήχου. Ενίοτε καταλήγει και σε κόμπλεξ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στην κατηγορία αυτή αφού πέρασα και από αυτό το κανάλι.audiokostas είπε:Μην ξεχνάμε και το κοινωνικό κομμάτι ακροατών που αναβίωσε αυτή η μουσική.
Εκείνο που έψαχνε μανιωδώς να βρει οιαδήποτε obscure γκρινιαρομπαντούλα που κλαψόπαιζε μουσική (μόνο κατ' επίφαση) και αυτό γιατί ήταν σίγουρο πως μόνο αυτό και οι "ψαγμένοι" θα το ξέραν.
Άμα ερχόντουσαν πάνω από 100 άτομα στα live, το γκρουπ έμπαινε στη κατηγορία "ξεπουλημένο".
Indie - anal alterretentive ? ;D ;Dindie-anos laternative είπε:Προς αποφυγή παρεξηγήσεων συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στην κατηγορία αυτή αφού πέρασα και από αυτό το κανάλι.
Α, εσύ είσαι καρντάσι! Να προσθέσω στα σχήματα του Fred Sonic Smith τους πολύ άγνωστους Sonic Rendezvous (έχω όμως φίλο που έχει δίσκο τους ;D ) και τους Celibate Rifles στα της Αυστραλιανής ανεξάρτητης σκηνής.gdevelek είπε:Εδώ αξίζει να προσθέσουμε τους MC5 του Fred Sonic Smith (συζύγου της κυρίας Patti Smith) Και στην αυστραλιανή σκηνή τους Radio Birdman, από τους οποίους ξεπήδησαν οι New Christs με τον "Αβραάμ" του αυστραλιανού ανεξάρτητου ροκ Rob Younger
Α, και εσύ καρντάσι είσαι! Να προσθέσω τον μάστορα της απλότητας και θεωρούμενο "πρωτοπανκ" Jonathan Richman στη γενικότερη κληρονομιά των Velvet Underground. Στη σχολή Paisley Underground/Desert Rock/Americana (συγκοινωνούντα δοχεία όλα αυτά) εκτός από τους αγαπημένους μου Dream Syndicate, Gun Club και τους διάσημους REM που αναφέρθηκαν ήδη, ξεχωρίζω τους Thin White Rope, τους Green On Red, τους Giant Sand και φυσικά μετέπειτα τις solo δουλειές των μελών τους: Steve Wynn, Chuck Prophet, Dan Stewart, Howe Gelb κ.λπ. Στα αγγλικά post-punk αγαπημένοι όλων των εποχών οι New Model Army.Όπως δεν είδες αναφορά στο paisley underground
Εμείς πάντως, το "Jonathan Sings!" το έχουμε οικογενειακά σαν ένα από τα summer road soundtracks.sfaku είπε:Α, και εσύ καρντάσι είσαι! Να προσθέσω τον μάστορα της απλότητας και θεωρούμενο "πρωτοπανκ" Jonathan Richman στη γενικότερη κληρονομιά των Velvet Underground.
indie-anos laternative είπε:+1
Κι ένα από τα καλύτερα live που είχα παρακολουθήσει ποτέ στο Club 22 στη Βουλιαγμένης.
Από τις συναυλίες που θυμάμαι πιο έντονα. Το μόνο παράπονο ήταν ότι την πρώτη μέρα (που πήγα εγώ) ο Greg Sage ήταν ελαφρώς "ξυνούλης" και "ζοχαδιασμένος" αλλά σε γενικές γραμμές σκίσανε, όπως επίσης και οι Villa 21 που ήταν η support μπάντα της πρώτης μέρας (τη δεύτερη έπαιξαν οι Τρύπες).Τι να λέμε φίλε, μέσα ήμουν... πραγματικά αξέχαστο....
Την πρώτη μέρα έπαιξε με ένα Fender και αν θυμάμαι καλά ήταν Twin. Το πετάλι του ήταν ένα fuzz (δεν γνωρίζω μάρκα) το οποίo μετά το χάρισε στο συγχωρεμένο τον Κώστα Ποθουλάκη των Villa 21 και με αυτό ο Κώστας έγραψε απ' όσο γνωρίζω όλο το άλμπουμ τους "Electric Poison".gdevelek είπε:... Και πρέπει να έπαιξε με ενισχυτή μπάσου, ο ήχος του ήταν το κάτι άλλο πραγματικά.
Στην παραπάνω κατηγορία των "sisteroids" ;D ανήκει κι ένα άλλο συγκρότημα της εποχής, αξιόλογο για κάποιους, ψιλοαδιάφορο για άλλους. Ο λόγος για τους Red Lorry Yellow Lorry οι οποίοι μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα αποχής επανενώθηκαν και συνεχίζουν ως σήμερα.alderbody είπε:Ξεχασαμε τους Sisters (of Mercy βεβαιως βεβαιως)(οκ, τα παλια...) και τις sisteroid bands που βγηκαν, οπως πχ οι Fields of the Nephilim.