new RUSH drummer Anika Nilles!

Σαν πρωταπριλιατικο φαινεται η σαν κακογουστη φαρσα. Καποιων γκρουπ τα μελη ειναι τοσο καθοριστικα και εμβληματικα που οι "ιδιοκτητες" του γκρουπ καπου πρεπει να αντιλαμβανονται και οι ιδιοι οτι ερχεται η στιγμη που οφειλουν να πουν ΣΤΟΠ.

Σαν πρωταπριλιατικο φαινεται η σαν κακογουστη φαρσα. Καποιων γκρουπ τα μελη ειναι τοσο καθοριστικα και εμβληματικα που οι "ιδιοκτητες" του γκρουπ καπου πρεπει να αντιλαμβανονται και οι ιδιοι οτι ερχεται η στιγμη που οφειλουν να πουν ΣΤΟΠ.
Προφανώς σεβαστή η άποψη σου και καπως ετσι το νιώθω κι εγω, ειδικά σε μπάντες που εχουν ηδη δεκαετίες ιστορίας πίσω τους και θεση στο Hall of Fame κλπ.

Παντως η πλειοψηφία των σχολίων που εχω διαβασει γύρω απο την ανακοίνωση απο τους απανταχού Rush fans δείχνει οτι ο πολύς κόσμος δεν το βλέπει ετσι. Οι περισσότεροι φαίνονται θετικότατες, λενε οτι ειναι σαφώς αναντικαταστος ο Peart, η Anika ειναι τρομερή μουσικός και το οτι τη διάλεξαν οι Lee-Lifeson τα λεει ολα, οτι εχει mighty shoes to fill και θα πρεπει να αντιμετωπίσει το θεμα με τον δέοντα σεβασμό και να παιξει αυτα που πρεπει όπως πρεπει, χωρις να προσπαθήσει να "ξεπατικωσει" τον μακαρίτη αλλα να δωσει τη δική της πνοή στη μουσική των Rush.
Υγιές ακούγεται κι αυτο ομολογώ.

Μια σκέψη: το γεγονός ότι ο δάσκαλος Pearl "έφυγε", κάνει το κενό του διαφορετικό σε σχέση με περιπτώσεις άλλων μουσικών που κάποια στιγμή τα σπάνε και αποφασίζουν οι υπόλοιποι να συνεχίσουν με... νέες προσλήψεις. Ίσως είναι πολύ ρομαντικό αυτό που θα πω, αλλά ο Pearl δεν έχει φύγει από τους Rush. Δυστυχώς "έφυγε", αλλά είναι πάντα μέλος της ομάδας και σημείο αναφοράς για Lee-Lifeson και funs (και σίγουρα για Anika η οποία θα πρέπει να τον έχει εικόνισμα).

Περίπου ανάλογη είναι (στο δικό μου μυαλό) και η αποχώρηση ενός άλλου τέρατος του κοπανήμας, του Nikko. Πάντα θα ειναι σαν να είναι εκεί, πίσω από τον Dickinson. Η φυσική αδυναμία του ενός ίσως δεν αξίζει να είναι ο λόγος για να σταματήσουν οι άλλοι, αν μπορούν όντως να συνεχίσουν.
Και εγώ θεωρώ ότι είναι υγιές όλο αυτό, αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό και όχι απλώς αξιοπρεπές. Αλλιώς, σφυρίζεις την λήξη και μένεις στην Ιστορία.

Ααααα και κάτι άλλο: είναι πολύ έξυπνο να μην προσπαθείς να βρεις τον τέλειο αντικαταστάτη με την λογική της κόπιας / κλώνου. Αυτό δεν το συγχωρούν οι funs, θεωρείται περίπου κοροϊδία!

Oι φανς-οπαδοι θα πανηγυριζαν ακομα και εαν και τα τρια μελη του γκρουπ ειχαν αντικατασταθει απο σεσσιοναδες με τα προσωπεια των Geddy lee και λοιπων, αρκει που θα εβλεπαν live to αγαπημενο τους γκρουπ.

Και εδω τιθεται προαιωνιο ερωτημα, το οποιο εν μερει δυστυχως εμπιπτει και στο εμπορικο δικαιο, του μεχρι ποσα και ποια μελη ενος γκρουπ μπορουν να αντικατασταθουν χωρις να αλλοιωθει η "αυθεντικοτητα' του προιοντος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back