New pedal day!

D'Ailleurs

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
IMG_20210703_084909[528].jpg

Pro-Tone dead horse μεταχειρισμένο από reverb! Εντυπώσεις τις προσέχεις ημέρες!!!

Λοιπόν παρόλο που το πετάλι είναι αρκετά γνωστό, δεν παίζει στην Ελλάδα. Θεωρείται tube screamer on steroids, κατάλληλο για μεταλ (δεν έχω ιδέα από΄ts) και υπάρχει πληθώρα βίντεο στο ίντερνετ. Μου άρεσε αρκετά, αν και δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο από το boost του ενισχυτή. Δλδ κάνει τον ήχο πιο σφιχτό αλλά προσωπικά το ήθελα πιο beefy. Ανεβάζω μερικά δείγματα από το κινητό, πολυυυυυυ πρόχειρα να πάρετε μια ιδέα.

Προβολή συνημμένου No od.m4a

Προβολή συνημμένου Boost.m4aΠροβολή συνημμένου Pro-tone.m4a

Πολύ σκοτεινιάζει τον ήχο. Το tone που το είχες?

το tone του ενισχυτή είναι στο +3, το πετάλι είναι 13:00 ώρα (όπως το βλέπεις στην φώτο).

ΒΤW o ενισχυτής είναι Laney IRT15 με τα ακόλουθα settings

Volume - 7

Tremble +2

Middle -2

Bass +2

Drive 7

το ηχείο είναι laney 112 και παρεμβάλεται hot plate στα -16db.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το boost του irt ειναι απαιχτο. Κανενα πεταλι που εχω δοκιμασει δεν το πλησιαζει σε ηχο.

Ο ενισχυτης ειναι ηδη σκοτεινος. Ενα σκοτεινο πεταλι δεν θα του ταιριαζε. Δοκιμασε τερμα το tοne απο το πεταλι.

νομίζω ότι με το boost του ενισχυτή είναι ήδη σκοτεινό! Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει αρκετά ο σκοτεινός ήχος στον ενισχυτή και όχι τόσο το μοντέρνο scooped. Αλλά συγκριτικά θεωρώ ότι το boost είναι καλύτερο.

Είναι πολύ σκοτεινός ενισχυτής. Θέλει πολύ bright πετάλι για να του δώσει λίγο... φως. Πχ EHX crayon. Είναι πολυ bright δεν δεν πολυχρωματίζει, και αγριεύει πολύ τον ήχο. Με την πρώτη ευκαιρία, αν θες, το δοκιμάζω στον δικό μου Irt (δεν το έχω κάνει ποτέ).

το pro-tone;

Γιατί pro-tone? EHX (electroharmonix) crayon... ?

Ναι οκ, αν είσαι Αθήνα να το κανονίσουμε

Ποιο να κανονίσουμε? Έχω και το crayon, και τον irt15 για να κάνω την ηχογράφηση.

Άσε που είμαι και Κρήτη... ?

αααααα όπως το έγραψες, κατάλαβα ότι ήθελες να δοκιμάσεις το pro-tone!

Έκανα τη δοκιμή, και όντως γίνεται πολύ πιο bright o ήχος. Ταιριάζει 100%.

Οι ρυθμίσεις στο gain και στο eq του ενισχυτή είναι ακριβώς οι ίδιες με σένα. Το volume στο 4 στο 1watt, σε καμπίνα με v30.

Ξεκινώ μόνο με gain στο 7. Έπειτα βάζω το boost του ενισχυτή στο τέρμα, και μετά αλλάζω με το crayon όλα στη μεση. Έχω λίγο reverb στον ενισχυτή.

Εννοείται, ότι εάν θα έκοβα το treble στο πετάλι, θα είχα λιγότερο bright ηχο.

Προβολή συνημμένου CLIP1.mp3

Προβολή συνημμένου CLIP2.mp3

Εδώ δοκιμάζω και τον ήχο στο μιξ. Έχω ρίξει λίγο το treble του πεταλιού.

Προβολή συνημμένου inthemix.mp3

Το πετάλι κοστίζει γύρω στα 70 ευρώ. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!

Θα το έχω στα υπόψιν αν και προς το παρόν με βλέπω μόνο με το boost άντε και το protone για να βγάλει τα λεφτά του.

Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να αγοράσω και κανένα δεύτερο ενισχυτή πχ marshall ή orange, θα δούμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back