New Partcaster ( της "κρίσης" )

τα 500αρια μουνταινουν τον ηχο?κοβουν εξοδο? και τα 2?

ποτε δεν το ξεκαθαρισα αυτο..

Χοντρικά "κρατάνε" περισσότερα πρίμα, τόσο στο full όσο και καθώς κατεβάζεις την ένταση/tone. Πρακτικά εξαρτάται από το μαγνήτη.

Μια θεωρητική προσέγγιση εδώ:

http://terrydownsmusic.com/technotes/guitarcables/guitarcables.htm

funkysoul είπε:
εγω θα την εκανα ssh και ολα τα pot 500αρια
το οποιο θα δουλευε στην ουσια , με κομμενα κατιτις πριμα , σε ολες τις θεσεις? καποιο wiring για τον super switch? δεν θελω να μεινει ανεκμεταλευτος.

με κομμενα κατιτις πριμα , σε ολες τις θεσεις?
γιατι να κοψεις τα πριμα?

500αρια (η και χιλιαρια να σου πω) μια χαρα θα ειναι...μη νομιζεις οτι θα ακουσεις και καμμια τρομακτικη διαφορα στους μονους ,στους διπλους θα ακουσεις μια και με κατω απο 500 ειναι λασπη,...(προσωπικα στις δικες μου τελε  βαζω παντα χιλιαρια οπως στα late 60s & 70s)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
καλημερα νικο και γιωργο.

ωραιο το wiring. ομως αυτο εχει s1 switch το οποιο δεν εχω.

να την φερω να το κολλησουμε? τα παω ασχημα με τα κολλητηρια....το μονο κολλητηρι που μου αρεσει ειναι ....ο γιος του καραγκιοζη!!

(υπαρχουν και οι 2 μαγνητες -tele- απο μια squier classic vibe)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
spimav_z είπε:
καλημερα νικο και γιωργο.

ωραιο το wiring. ομως αυτο εχει s1 switch το οποιο δεν εχω.

να την φερω να το κολλησουμε? τα παω ασχημα με τα κολλητηρια....το μονο κολλητηρι που μου αρεσει ειναι ....ο γιος του καραγκιοζη!!

(υπαρχουν και οι 2 μαγνητες -tele- απο μια squier classic vibe)
Καλημέρα Σπύρο,

κάπου έχω 1 για super switch σκέτο χωρίς το s1, αλλά το ψάχνω ακόμα...

Για τις κολλήσεις, βάλε καφέ και έφτασα.... ;D

...και η δουλεια προχωρησε λιγουλακι:

τοποθετηθηκε το neck , το οποιο ομως ηταν πολυ ψηλο , και αναγκαστηκε ο φιλος/κιθαριστας/μαστορας νικος (τον οποιο και ευχαριστω) να το "φαει" 2-3 χιλιοστα , ωσπου εκατσε αψογα.

στο βιδωμα εσπασε μια βιδα και προσωρινα εβαλα μια απλη ξυλοβιδα ιδιου παχους. εχει δεσει ομως πολυ σφιχτα.

μπηκαν τα tuning machines , και αφου πεταχτηκε το πλαστικο nut , φτιαχνεται καινουριο graphite.

απο αυριο αρχιζω να ετοιμαζω τα ηλεκτρικα σε HSH μορφη και βλεπουμε.

το ευχαριστο: ειναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΗ!!

P2030099.JPG

P2030100.JPG

P2030101.JPG

P2030102.JPG

ευχαριστω για την προταση.

Προβλημα: ολες οι χορδες αναλογικα με το μπρατσο , "πεφτουν" λιγο εξω. δλδ η μι καντινι ενω στα πρωτα ταστα εχει κανονικη αποσταση απο την αιχμη της ταστιερας , στο 15 και παρακατω δεν παιζεται διοτι .....ξετασταρει. ::) τι κανουμε τωρα? η πρωτη κινηση ειναι να βγαλω το gotoh και να δοκιμασω το squier tremolo...και βλεπουμε... :-\

Μην αλλάξεις ακόμα τρέμολο.

Η μπάσα μι;

Σπύρο, το τρέμολο έχει το παραδοσιακό Fender spacing. Αν το μπράτσο είναι πλήρως συμβατό με Fender δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που λες...  :-\

Δε φταίει το τρέμολο.

Ή το μπράτσο έχει τοποθετηθεί με κλίση δεξιά, ή είναι στραβό από κατασκευής του(ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε δλδ... ;D).

Με επανατοποθέτηση του μπράτσου, ίσως χρειαστούν μικρές(μπορεί και μεγάλες) επεμβάσεις στο neck pocket ή/και στο neck heel, το πρόβλημα θα λυθεί.

Βέβαια αυτό θα έπρεπε να το είχε φτιάξει εξαρχής όποιος τοποθέτησε το μπράτσο....

spimav_z είπε:
η ψιλη η πρωτη
Όχι. Λέω: η μι καντίνι μας είπες - η μπάσα μι πώς είναι;

Κι εγώ υποψιάζομαι στραβοβίδωμα όπως λέει από πάνω ο Λόρδας.

The Genius Loci είπε:
Σπύρο, το τρέμολο έχει το παραδοσιακό Fender spacing. Αν το μπράτσο είναι πλήρως συμβατό με Fender δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που λες...  :-\
ισως να μην ειναι σιγουρο αυτο.τα squier εχουν αλλο spacing

http://www.northwestguitars.co.uk/product/Vintage_6_hole_tremolo_system_-_For_Squier_Guitars_BS005

http://www.northwestguitars.co.uk/product/Vintage_Tremolo_System_-_With_Solid_Steel_Block_-_Chrome_WVCSB

και εμενα παντος μου εχει συμβει στραβο βιδομα αλλα δεν ειναι τιποτε.ξεβιδωνεις λιγο και τις 4 τραβας προς το μερος που θες και βιδωνεις σταθερα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back