New Line6 Pod HD series

το χουμε λιωσει το θεμα..

για τα λεφτα του μια χαρα θα ειναι το μηχανακι  :)

ignantios είπε:

Εγω παντως με το x3 δεν εχω κανενα προβλημα, ουτε ειχε και ο προηγουμενος κατοχος του απο τον οποιο τον πηρα...αμα δεν το βασανιζεις και δεν το κλοτσας, κοπανας, το ριχνεις απο την ταρατσα κλπ δεν προκειται να εχεις προβλημα, με μια καλη μαλακη θηκη εισαι μια χαρα. Aθρωπινα πραγματα...καθε μηχανημα οσο και "τανκ" ειναι παντα μπορει να χαλασει...στη boss gt-8 πχ που ειχα παλιοτερα που ειναι τεθωρακισμενη ειχα καποια θεματα με buttons, pots κλπ.

πάντως το pedal mode της rp1000 + υπόλοιπες ευκολίες με τα footswitches της γενικότερα (amp loop/pedal loop) δε τα έχουν άλλες πεταλιέρες.

σε περιβάλλον λάιβ η χρηστικότητα της rp1000 είναι τόσο μεγάλη που δε μπορείς να την αγνοήσεις.

κι εγώ την διάλεξα χωρίς να την ακούσω απο κοντά, μόνο και μόνο για αυτό. Άλλωστε πιστεύω πως είναι λίγο ανούσιο να προσπαθεις να ασχοληθείς με τις μικροδιαφορές στον ήχο. Με όλες τις πεταλιέρες σ'αυτά τα λεφτα, στην εποχή μας, ειναι αδύνατο να μη βγάλεις ηχάρα.

Ένα floor based μηχάνημα θα έχει μοιραία περισσότερα προβλήματα από ένα rack. Ακόμα και οι controllers για rack (MIDI ή dedicated) είναι πιο απλές κατασκευές και εύκολο να φτιαχτούν με γερούς μεταλλικούς διακόπτες, κλπ.

That said, ακόμα και >1% να παρουσιάσει ζημιές ένα μηχάνημα, να είστε σίγουροι ότι θα το διαβάσετε σε fora  ::) έτσι πάει το πράγμα. Αν κάποιον τον ανακουφίζει πάντως, το HD500 τουλάχιστον (και προφανώς και τα μικρότερα), δεν έχει διακόπτες πάνω στην πλακέτα, αλλά σε βάση.

The Genius Loci είπε:
That said, ακόμα και >1% να παρουσιάσει ζημιές ένα μηχάνημα, να είστε σίγουροι ότι θα το διαβάσετε σε fora  ::) έτσι πάει το πράγμα. Αν κάποιον τον ανακουφίζει πάντως, το HD500 τουλάχιστον (και προφανώς και τα μικρότερα), δεν έχει διακόπτες πάνω στην πλακέτα, αλλά σε βάση.
σωστό αυτό.

πάντως η λύση του ρακ ξεφεύγει συνήθως στα λεφτα. Ακόμα και τα πιο οικονομικα, θα πρεπει να τα συνδυάσεις με foot controllers και ανεβαίνουν αρκετά.

επίσης οι εγγυήσεις είναι μεγαλύτερης διάρκειας απο τη διάρκεια χρήσης ενός ψηφιακού μηχανήματος που θα ξεπεραστει σε μερικά χρόνια, άρα νομίζω πως άλλοι λόγοι είναι αυτοί που σε οδηγούνε στο ρακ και όχι η μικρότερη πιθανότητα να χαλάσει

λίγη προσοχή θέλουν όλα τα μηχανήματα και gg! :)

IraklisZS είπε:
πάντως το pedal mode της rp1000 + υπόλοιπες ευκολίες με τα footswitches της γενικότερα (amp loop/pedal loop) δε τα έχουν άλλες πεταλιέρες.
Για τα amp loop και pedal loop οk αλλα αν και δεν τη δουλευω ετσι νομιζω και η x3 μπορει να λειτουργησει ετσι, σα να εχεις σκετα πεταλια δηλαδη, εχει σχεδον τους ιδιους διακοπτες στην πανω σειρα...stomp, mod, delay, comp...χανω κατι μαλλον ε; ??? Αν μπορει ας με διαφωτισει καποιος...

metalmike είπε:
Για τα amp loop και pedal loop οk αλλα αν και δεν τη δουλευω ετσι νομιζω και η x3 μπορει να λειτουργησει ετσι, σα να εχεις σκετα πεταλια δηλαδη, εχει σχεδον τους ιδιους διακοπτες στην πανω σειρα...stomp, mod, delay, comp...χανω κατι μαλλον ε; ??? Αν μπορει ας με διαφωτισει καποιος...
ναι, μιλάω για όλο το "πακέτο"

και κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν το έχουν οι άλλες πεταλιέρες: μπορείς να ορίσεις κάποιο footswitch να εναλλάσσει 2 τιμες (που εσυ ορίζεις) οποιασδήποτε παραμετρου του signal chain. Πολύ χρησιμο κι αυτο.

τελοσπάντων sorry για το οφτόπικ

metalmike είπε:
Aν ερθεις στο noiz open day φερε την digitech σου να την τσεκαρω, εγω θα φερω το x3 ;)
θα φερω εγω ...μην ανησυχεις........... ;)

ναι ρε mike καταβαλλω προσπαθειες...οποτε οσοι εχουν rp/gsp και ειναι δυσαρεστημενοι τους γυριζω τα λεφτα τους πισω...ο καθενας ψωνιζει οτι θελει...εδω που φτασαμε δυσκολα θα βρεις κατι να ακουγεται ασχημα...ολα βεβαια φανερωνουν αδυναμιες σιγα σιγα...και επειδη εχουμε και κεφαλες και ρεστα ( η ειχαμε) γιατι ασχολουμαστε τοσο με αυτα...

Μα καλα κανεις ρε συ, δεν ειπα οχι, να υποστηριξεις το μηχανημα σου οσο θες,οπως και τις rp, ειδικα αφου το αξιζουν και με το παραπανω, αλλα ωρες ωρες παραδεξου το πως εισαι λιγακι προκατελημενος με τα pod (βλεπε τα links με καποια posts σου πιο κατω) απο τα οποια ρε φιλε, ειδικα το x3, ε δεν το λες και ασχημο. Εκει στεκομαι εγω, δεν ειπα να μην υποστηριξεις τα digitech ;) Eνταξει, και οι αδυναμιες μεσα στο προγραμμα ειναι, οντως, πλεον με ολα μπορεις να βγαλεις παρα πολυ καλο ηχο και σε live φαση αλλα και σε direct, θελει ομως λιγη εξοικιωση, εμπειρια και φυσικα καλα δαχτυλα.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=179082.msg496501#msg496501

http://www.noiz.gr/index.php?topic=179082.msg496412#msg496412

http://www.noiz.gr/index.php?topic=179670.msg496133#msg496133

δεν διαφωνω πουθενα...δεν νομιζω να ειπα ποτε οτι κατι ειναι για τα σκουπιδια...

απλα εχω βαρεθει λιγο το ποσο μαζικες ειναι οι υπολοιησεις πολυεφφε απο ολες τις εταιριες...

Dudes, δεν υπάρχει λόγος να "τσακωνόμαστε" ειδικά αυτή την εποχή που ο μέσος κιθαρίστας έχει στη διάθεσή του τόσες και καλές επιλογές. Όλα εργαλεία είναι, σήμερα το ένα αύριο το άλλο.

Εδώ ασχολούμαστε με το HD μόνο και μόνο επειδή είναι το τελευταίο προϊόν στην Αγορά. Αύριο θα ασχολούμαστε με το νέο Digitech ή Vox (ω ναι, όλες οι Tonelab εκτός από την ST είναι discontinued πλέον και πολλοί λένε ότι κάτι θα φανεί στο Winter NAMM  ;D). Λέμε τις γνώμες μας, ενημερώνεται ο κόσμος, αύριο θα κάνουμε και κλιπάκια, όλα ωραία και καλά. Ας μην αφήσουμε να παρεισφρήσει ο οπαδισμός και σε τέτοιες συζητήσεις.  ;)

Η εκδοση αυτων φταιει για το καπελο στην Μ9 απο 330 στα 420 ευρω?

Οποιος παρει το pod HD300 ας γραψει καμια αποψη.

plj667 είπε:
Η εκδοση αυτων φταιει για το καπελο στην Μ9 απο 330 στα 420 ευρω?
δεν ξερω πως σχετιζονται αυτα...? ::)

Καλημέραααα!

Τετάρτη σήμερα...

Πού είναι το τέστ? Έγινε?

Πως ήταν τα ντολμαδάκια? Ήταν με κιμά ή χωρίς? ;D ;D

Λοιπον σημερα παρελαβα το δεματακι απο τον Θωμα με την HD αλλα δεν περναει η μερα με τιποτε εδω στην δουλεια!!! Το βραδακι θα κανω το πρωτο τεστ κ μετα το συγκριτικο διπλα διπλα με το axefx κ αυριο θα ποσταρω τις πρωτες εντυπωσεις!!! Αν ερχοταν κ ο Genius να βοηθουσε λιγακι το Σαββατο καλα θα ηταν...!!! :)

Χτές το πρωι παρέλαβα το  POD HD 500 απο Music store, και απο τη στιγμή αυτή, στο διαθέσιμο χρόνο που είχα, πρόλαβα και άκουσα όλα του τα preset  (64 x 4 !!). Καταθέτω λοιπόν τις πρώτες μου εντυπώσεις,οι οποίες βέβαια μπορεί ν'αλλάξουν με τον καιρό, χρησιμοποιώντας και ψάχνοντας το μηχάνημα περισσότερο και σε διαφορετικές συνθήκες.

Το δοκίμασα στη λούπα, ενός VHT (Fryette) Super 30,κι  ενός KOCH Studiotone, με απενεργοποιημένα τα cabinet simulator του POD, καθώς επίσης και κάποια preset, με ενεργοποιημένα τα cabinet simulator στην Atomic FRFR.

Επίσης δοκίμασα μόνο το preamp  σε κάποιες προσομειώσεις, χωρίς amp & cabinet simulator,  στους  πιο πάνω combo.

Με δεδομένο ότι θεωρώ το σπουδαιότερο κομμάτι στον ήχο, το "basic sound" και σε δεύτερο πλάνο τα εφφέ:

Α/ Στη λούπα των ενισχυτών (χωρίς cabinet simulator), ο ήχος ήταν σκληρός,χωρίς "ζουμί", και με συχνότητες που μ'ενοχλούσαν.(μιλάω για τα preset του POD χωρίς tweaking απο μένα).

Β/ Στην Atomic FRFR (με cabinet simulator) τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα,με την έννοια ότι μπορούσα να το αντέξω ;D.

Γ/ Στη λούπα των ενισχυτών (χωρίς cabinet simulator),με  το preamp μόνο των προσομειώσεων,μου δίνει κάποιες ελπίδες για το μέλλον.

Τα εφφέ του είναι πολύ καλά.

Σίγουρα όλα αυτά αφορούν τα προσωπικά μου γούστα,που σημαίνει αυτό, ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει εντελώς διαφορετική άποψη,από τη δική μου.

Η επιλογή των ενισχυτών δεν είναι τυχαία, “ξεγυμνώνουν” και δε  ‘συγχωρούν’’ όποιο μηχάνημα  συνδέω.

Με τα ίδια κριτήρια έχω κρίνει και το Αxe Fx, το 11R, Boss GT 10, και άλλες πεταλιέρες,ή πολυεφφέ που είχα στο παρελθόν.

Δεν ξεχνώ ότι και το Axe Fx στα πρώτα του firmware,ήταν μεν σχετικά καλό,αλλά όχι όπως είναι σήμερα,και επίσης το 11R χρειάστηκε πολύ tweaking για να βγάλει ήχο.

Ελπίζω έστω και μετά  απο αρκετό ψάξιμο το POD να μου δώσει κάτι καλύτερο.Δεν μ'ενδιαφέρει άν οι προσομοιώσεις είναι κοντά  στο original και πόσο,αλλά το να έχει ήχους (εκτός των εφφέ) που θα  μου είναι χρήσιμοι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπον , παιζοντας με το HD 300 που παρελαβα σημερα κ αφου ακουσα τα περισσοτερα preset (καποια δεν ακουγονται καν ;D) εχω να πω τα εξης:

a) στην λουπα του Koch studiotone οπως κ του twintone το αποτελεσμα ηταν κατωτερο του αναμενομενου , ηχος σκληρος οχι fizz κ τετοια βεβαια αλλα χωρις χαρακτηρα κ δυναμικες.

b) σε κατασταση περιπου FRFR με τον ARTSLA2 k καμπινα 1χ12 με το delta pro το αποτελεσμα ηταν σαφως καλυτερο , πιο ζεστος ηχος κ ογκος αλλα παλι ελειπε κατι....

οποτε ξεκινησα να μελετησω εναν ηχο φτειαχνοντας ενα preset με τον jcm800 κ την 1χ12 blues cab εχοντας παραλληλα το ιδιο setup κ ρυθμισεις στο axefx.

Το αποτελεσμα εδω ηταν παρα πολυ καλο που σημαινει οτι το μηχανακι εχει δυνατοτητες με σωστο dialing k αναλογο ψαξιμο.

Εφτειξα κ 2 κλιπακια ενα με το HD κ ενα με το axefx oποτε μπορειτε να παρετε μια γευση. Η εγγραφη ειναι κατευθειαν στην καρτα ηχου (presonus firebox) χωρις κανενα εφε.

Μια ''γρηγορη'' στα εφε ματια μπορω να πω πως με ικανοποιησε αρκετα.

Οι δοκιμες θα συνεχιστουν κ τις επομενες μερες. Επισης παρατηρησα πως καποια preset ακουγοντα εντυπωσιακα καλυτερα χωρις τον χρωματισμο του amp ,σκετο preamp modeling.

ειδομεν.....

HD_300_JCM800.mp3

AXEFX_JCM800.mp3

Attachments

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back