Να επισημάνω για μια ακόμα φορά ότι όλα όσα γράφονται προς το παρόν, κινούνται στη σφαίρα της
εικασίας. Ευχαριστώ.
IraklisZS είπε:
ναι το λογικό είναι να μη γινεται παράλληλη επεξεργασία στον ίδιο αλγόριθμο, αλλα ο καθενας να ασχολειται με διαφορετικό τμήμα του πρεσετ.
πάντως εμένα μου φαίνεται λιγο gadgetάδικο το όλο concept.
Η λογική του "ολοκληρωμένου συνόλου" πιο πολύ μου κάνει για μαρκετινίστικο τέχνασμα που θα σε οδηγεί να τα μαζέψεις όλα.
χωρις φυσικά αυτό να σημαίνει πως η ποιότητα του ήχου δεν θα είναι καλή, μην παρεξηγηθώ κιόλας. Απλά έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο αυτό το πράγμα θα πουλήσει ως "ολοκληρωμένο συνολο" και κατά πόσον χρειάζεται να τα έχεις όλα.
Ακριβώς. Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα. Που το είδες αυτό?
Από την άλλη, αν θέλεις να έχεις
ό,τι χρειάζεται τα συστατικά μέρη ενός modeling rig είναι τα ακόλουθα:
1) Βασική μονάδα (processor)
2) Τελικός ενισχυτής
3) Ηχείο (-α)
4) Controller
Τα 1) και 4) μπορεί να είναι στην ίδια συσκευή, π.χ. RP, GT-10, POD X3 και όλες γενικά οι "πεταλιέρες". Και το POD HD αυτή τη λογική έχει. Οπότε, αν σε βολεύει έτσι, το αγοράζεις μόνο του και το χρησιμοποιείς, π.χ. στο effects loop του ενισχυτή σου.
Παρομοίως μπορείς να πάρεις μόνο έναν modelling ενισχυτή (όπως οι DT) και θα έχεις τα 1, 2, 3 από τα παραπάνω. Θα χρειαστείς και έναν controller βέβαια, αν θέλεις να ελέγχεις σε πραγματικό χρόνο τα presets, σωστά?
Δεν βλέπω τον παραλογισμό λοιπόν του να συνδιάσεις τα δύο προϊόντα, να καλυφθείς πλήρως και να πάρεις σαν "bonus" την συνδιαστική (ή "συνεργατική"?) επεξεργασία. Το στοίχημα είναι, εν προκειμένω, στο να μπορεί το σύνολο να ανταπεξέρχεται σε αλυσίδες εφφέ, ενισχυτών, καμπινών (δύο παράλληλες αλυσίδες, θυμίζω, όπως εξάλλου και στο υπάρχον POD X3), με "βάρος" τέτοιο, που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο του Axe-Fx.
Για το οποίο Axe-Fx, το αντίστοιχο κόστος θα ήταν Axe + Τελικός + Ηχεία + Controller = 3 χιλιαρικάκια μες στο νερό, με πολύ οικονομικές λύσεις στα επιπλέον.
Αν λοιπόν τελικά η ποιότητα ήχου και feel "παίζει στα ίσια" το Axe, νομίζω ότι δεν είναι
καθόλου κακή ιδέα. Και σε αντίθεση με το τελευταίο, μπορείς άνετα, όπως λες, να διαλέξεις ό,τι χρειάζεσαι (στο Axe το τριχίλιαρο είναι αφετηρία...) και ίσως να προσθέσεις αργότερα κατά το δοκούν.
Προσωπικά μπορώ να πω ότι με
ενθουσιάζει μια τέτοια ιδέα. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ το GSP. Το GSP, όπως και όλα τα πολυεφφέ, δουλεύει πάντα "στο 100%", με την έννοια του ό,τι, είτε αφαιρέσεις είτε προσθέσεις εφφέ στην αλυσίδα, την ίδια απόδοση έχει. Αν όμως είχα, ας πούμε, ένα καλό rack εφφέ για delays/reverb, θα μου άρεσε η ιδέα να μπορώ να "απελευθερώσω" επεξεργαστική ισχύ από το Digitech, ώστε να μπορεί να τρέξει άλλα πράγματα (π.χ. δύο παράλληλους ενισχυτές, απόλυτα εφικτό λόγω 2 επεξεργαστών). Αυτή τη λογική του "φορτώνω ό,τι χρειάζομαι και ό,τι... χωράει" έχει το Axe.
Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να τοποθετηθούν και οι... δύο χρήστες του Axe στο forum

;D μιας και η συζήτηση (στο επίπεδο που συζητάμε) είναι προφανώς σχετική με τις επιλογές/επιδιώξεις τους.