New Line6 Pod HD series

απλά πιστεύω πλέον οτι οι μεταβλητές που μας δίνουν για να διαμορφώσουμε το σήμα μας είναι ΠΟΛΥ περισσοτερες απο αυτές που χρειαζόμαστε, και όσο περναει ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερες.

Τι να πώ? Μπορεί να κάνω και λάθος. Πιστεύω πως έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός. :)

δε ξερω ρε παιδια...η φαση πλεον παει πολυ στο 010001110101...και μαλλον συμφωνω οτι ισως ειναι μαρκετινκ τρικ να πουλησουν πολλα πραματα μαζι...σου λενε παρε 3-4 πραματα για να εχεις το 100% της τεχνολογιας μας...μα οι αλλοι θα το προσφερουν και με 2 και ενα δεν ειναι χαζοι...και ποιος σας λέει οτι η fractal δεν μπορει να ριξει την τιμη στο axe-fx η να στειλει την παραγωγη στη κινα...η οτι η digitech δε θα βγαλει ενα νεο rack με φοβερο controller? (καλα ποιο πανω απο το control 2 δε παει η φαση!!)...στο τελος τελος αμα δε το δοκιμασεις και αμα δε το χρειαζεσαι πραγματικα για αυτο που σου προσφερει εχεις απλα GAS...

επισης μου ειναι δυσκολο να ξεχασω οτι απο το πρωτο pod ελαχιστη βελτιωση εχει γινει σε βασικα ζητηματα...

.και ποιος σας λέει οτι η fractal δεν μπορει να ριξει την τιμη στο axe-fx η να στειλει την παραγωγη στη κινα...η οτι η digitech δε θα βγαλει ενα νεο rack με φοβερο controller?
Κάτσε να βρω το e-mail του Uli (Behringer) και θα δεις ;D (λες και περιμένει εμένα, αλλά λέμε...)

Bugera με V-Amp Pro 2 σε 1 ;)

Guys, είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα arms race στο χώρο των modeling μηχανημάτων. Επομένως γιατί απορείτε που η κάθε εταιρεία προσπαθεί να προωθήσει όλο και πιο προχωρημένα προϊόντα?

@zebric

Η τιμή του Axe δεν πέφτει με την καμμία. Αν το κάνει ο Cliff έχασε τελείως το παιχνίδι. Το προφίλ του προϊόντος είναι αυτό ενός high end boutique μηχανήματος. Έχει δηλώσει βέβαια ότι θα βγει στο μέλλον κάτι πιο οικονομικό, και όλοι περιμένουν ένα floor based εργαλείο.

Επίσης εξήγησα νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα "αγοράστε τα όλα για να έχετε το 100% της τεχνολογίας μας". Ίσα ίσα δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς κάτι περισσότερο απ'ότι του χρειάζεται.

@William

Έχουν γίνει εικασίες αρκετές φορές σχετικά με το αν η Behringer μπορεί να αντιγρ... εεεεεχχχμμμ... εννοώ να "εμπνευστεί"  ;D ;D από το Axe-Fx. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι ανάλογο, μιας και προτιμά να δραστηριοποιείται στην αγορά του "fast food" στο μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά, σου λέω, το κάνει: δηλαδή κάτι σαν τον Bugera BC30 που είναι "αντίγραφο" Matchless? Πόσοι πιθανοί πελάτες του Matchless νομίζεις ότι θα τον προτιμήσουν?  ;)

Καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να βλέπει διστακτικά έως μεροληπτικά κάποιο νέο προϊόν, ωστόσο η συζήτηση (για μένα τουλάχιστον, και σε αυτή τη φάση, που δεν με ενδιαφέρει και σαν αγοραστή) συνίσταται στο τι καινούργιο προτείνεται στο χώρο και (πιθανώς) τις σχεδιαστικές καινοτομίες και νέα φιλοσοφία που εισάγει.

Κατ αρχην να πουμε πως ολοι περιμεναν μια απαντηση της line6 στο AxeFx , δεν ξερω αν ειναι αυτη ( εγω περιμενω μια rack μορφη του HD). Η λογικη δεν ειναι κακη αλλα ολα θα εξαρτηθουν απο την ποιοτητα του modeling. Eκει πιστευω πως θα κριθει η εμπορικη ανταποκριση γιατι το Axe-Fx παρολο που δεν πληρει τους ορους ενος επικοινωνιακα ανταγωνιστικου προιοντος ( λιγοτερη διαφημηση , ελλειψη συγχρονων διαυλων επικοινωνιας-δεν εχει ουτε καν USB αλλα πατροπαραδοτο MIDI-ακομα κ η αισθητικη του - ενα κακογουστο μαυρο 2U rack κουτι- με τσουχτερη τιμη κλπ κλπ) καταφερε να φερει μια επανασταση στο digital processing!! Μοναδικο του οπλο οι πολυ καλοι του αλγοριθμοι!!

Η line6 απο την αλλη εχοντας την πειρα κ την τεχνογνωσια σιγουρα μπορει να κοντραρει την fractal φτειαχνοντας ενα ανταγωνιστικο προιον σε χαμηλοτερη τιμη κ πλασαροντας οπως βλεπουμε τωρα κ ενα power section προφανως FRFR για να προσφερει μια ολοκληρωμενη λυση ''πακετο'' θα ελεγα.

Παρατηρωντας τις βελτιωσεις που προσφερει ο Cliff με καθε αναβαθμιση firmware στην πιστοτητα του modeling του AxeFx καταλαβαινω ποσο περιθωριο υπαρχει ακομα για ολο κ πιο κοντινη προσεγγιση σε αυτο που λεμε ζεστος αναλογικος ηχος χρησιμοποιωντας DSP ισχυρους επεξεργαστες κ εξυπνους αλγοριθμους. (κ αυτο γινεται αρκετα συχνα , 6-7 φορες τον χρονο περιπου!!!!)

Γνωμη μου λοιπον ειναι πως οσο εξυπνα κ λειτουργικα πακετα διασυνδεσεων κ να προσφερει η Line6 αν δεν κανει αλματα βελτιωσης στους αλγοριθμους δεν προκειται να παρει μεριδιο απο το target group των απανταχουν AxeFxδων ( ;D ) μιας κ η ποιοτητα του προιοντος , η πιστοτητα του modeling κ η υποστηριξη του προιοντος μετα την πωληση οσον αφορα το AxeFx ειναι σε κορυφαια επιπεδα!!!

Marillion είπε:
  Γνωμη μου λοιπον ειναι πως οσο εξυπνα κ λειτουργικα πακετα διασυνδεσεων κ να προσφερει η Line6 αν δεν κανει αλματα βελτιωσης στους αλγοριθμους δεν προκειται να παρει μεριδιο απο το target group των απανταχουν AxeFxδων ( ;D ) μιας κ η ποιοτητα του προιοντος , η πιστοτητα του modeling κ η υποστηριξη του προιοντος μετα την πωληση οσον αφορα το AxeFx ειναι σε κορυφαια επιπεδα!!!
Γεια σου Γιώργη!

Αν έχει αλλάξει ένα πράγμα στα καινούργια POD (που θα το καταλάβεις αμέσως γιατί είχες και τα παλιά) είναι οι αλγόριθμοι. Λένε ότι η σχεδίαση είχε ξεκινήσει πριν 5 χρόνια και τα δούλευαν σταδιακά μέχρι σήμερα. Φυσικά και τα DSP θα είναι καινούργια. Η Analog Devices, αν το άκουσες, σταματάει την εξέλιξη του TigerSharc, δίνοντας βάρος στους λιγώτερο ενεργοβόρους της οικογένειας Shark. Μάλλον το τσιπάκι στα νέα Line6 θα είναι το ADSP-21467, στα 400 ή 450MHz. Εδώ τα benchmarks για την οικογένεια αυτών των DSP:

http://www.analog.com/en/embedded-processing-dsp/sharc/adsp-21467/products/benchmarks/sharc_benchmarks/resources/fca.html

Αν και οι αλγόριθμοι είναι τόσο καλοί όσο λένε, η απόδοση σε πιστότητα μπορεί να είναι κορυφαία, όπως και το "βάρος" εξομοιώσεων (σε αριθμό εφφέ, κλπ) που θα μπορεί να σηκώσει.

Ειλικρινά πάντως δεν περιμένω αντιμετώπιση τύπου Fractal ως προς τις αναβαθμίσεις. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, κάποιοι λένε ότι αγοράζοντας ένα Axe, αγοράζεις και τις εφ'όρου ζωής αναβαθμίσεις του firmware.  ;D H Line6 ξεκινάει πολύ συντηρητικά, με μόλις 16 ενισχυτές και το σύνολο των εφφέ των Μ13/Μ9 (που θα επωφεληθούν προφανώς των ισχυρότερων επεξεργαστών). Πολύ πιθανό στην πορεία να γίνουν προσθήκες δωρεάν, ή ακόμα και να πουλάνε packs ενισχυτών και εφφέ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ανακάλυψα σε ξένα fora είναι πως πολλοί χρήστες Axe ενδιαφέρονται για το POD HD σαν συμπληρωματική "backup" λύση για το Axe. Οπότε σαν προϊόν δεν είναι κατ'ανάγκη μόνο ανταγωνιστικό με το Fractal.  ;)

δε διάβασα ΟΛΟ το θέμα αλλά μιας και εχει ο κιθαρίστας μας το Pod X3 Live θελω να σας ρωτησω κάτι...

έστω ότι εχεις το Pod X3 Live και το δουλευεις (προσπαθόντας να το αξιποιήσεις και όχι να τρομπάρεις) και το εχεις 2-3 χρονια και το εχεις μάθει...ποιος ο (ουσιαστικός) λόγος να πάρεις το HD...

εχω την εντυπωση ότι σας πουλάνε και πεφτεται στη λούμπα (χωρις να θελω να το παίξω εξυπνάκιας) με όλα αυτα τα συνεχόμενα upgrades, και εννοω ότι εχει καταντήσει αηδία όπως και με τα pc. πχ με ενα core 2 duo κανεις μια χαρα δουλεια και όχι μόνο...και μεσα σε 3 χρόνια i3, i5, i7 και σε λίγο οι i9 οι εξαπύρηνοι amd και πάει λέγοντας

με πιάνεται..?

τελικά μηπως και ενα Pod X3 Live είναι παραπάνω από τις ''μέσες'' ανάγκες ενος αξιόλογου κιθαρίστα?

beeros05 είπε:
δε διάβασα ΟΛΟ το θέμα αλλά μιας και εχει ο κιθαρίστας μας το Pod X3 Live θελω να σας ρωτησω κάτι...

έστω ότι εχεις το Pod X3 Live και το δουλευεις (προσπαθόντας να το αξιποιήσεις και όχι να τρομπάρεις) και το εχεις 2-3 χρονια και το εχεις μάθει...ποιος ο (ουσιαστικός) λόγος να πάρεις το HD...

εχω την εντυπωση ότι σας πουλάνε και πεφτεται στη λούμπα (χωρις να θελω να το παίξω εξυπνάκιας) με όλα αυτα τα συνεχόμενα upgrades, και εννοω ότι εχει καταντήσει αηδία όπως και με τα pc. πχ με ενα core 2 duo κανεις μια χαρα δουλεια και όχι μόνο...και μεσα σε 3 χρόνια i3, i5, i7 και σε λίγο οι i9 οι εξαπύρηνοι amd και πάει λέγοντας

με πιάνεται..?

τελικά μηπως και ενα Pod X3 Live είναι παραπάνω από τις ''μέσες'' ανάγκες ενος αξιόλογου κιθαρίστα?
Σε πιάνουμε, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έχω Digitech GSP1101, ένα μηχάνημα 3 ετών, που με συνεχεία ("ανεπίσημες") αναβαθμίσεις του firmware, έχει φτάσει σήμερα σε υψηλά επίπεδα δυνατοτήτων, ποικιλίας και ποιότητας εξομοιώσεων και ευχρηστίας/ευελιξίας. Δεν υπάρχει άμεσος και σοβαρός λόγος να το αλλάξω και δεν πρόκειται και να το κάνω άλλωστε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν του λείπουν πράγματα που θα ήθελα, και αυτό δεν είναι θέμα marketing αλλά προσωπικών εκτιμήσεων.

Για παράδειγμα αναφέρω: δυνατότητα routing εφφέ σε οποιαδήποτε θέση της αλυσίδας, 2 ταυτόχρονες ηχητικές αλυσίδες, δυνατότητα ταυτόχρονης wet/dry ηχογράφησης, και μερικά ακόμα.

Οπότε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τη δικαιολογία του σατανικού marketing.  ;)

Κατά τα άλλα, ΟΚ, μια χαρά τα καταφέρνουν κάποιοι και με ένα tubescreamer και έναν Deluxe Reverb, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι μαλάκες όσοι σκάνε ένα φορτηγό λεφτά για ένα Axe-Fx. Οι τελευταίοι μπορεί όντως να θέλουν να εξευρευνήσουν τα όρια του που μπορεί να φτάσει η ψηφιακή μουσική τεχνολογία στην κιθάρα. Και η αλήθεια είναι κάθε 3 χρόνια περίπου προκύπτει ένα νέο ψηφιακό μαραφέτι που όντως φέρνει νέα επίπεδα ρεαλισμού και δυνατοτήτων, στη δεδομένη του κατηγορία τιμής.

φυσικά και δε θελω να ισοπεδωσω τιποτα αλλα το marketing ειναι όντως σατανικό...το βλέπω και στα ηλεκτρονικά τυμπανα πχ...

απλα ρε μαν οι αναβαθμίσεις θα έπρεπε να ''καθυστερουν'' λίγο παραπάνω

το εχουν ξεφτελίσει το θέμα

beeros05 είπε:
φυσικά και δε θελω να ισοπεδωσω τιποτα αλλα το marketing ειναι όντως σατανικό...το βλέπω και στα ηλεκτρονικά τυμπανα πχ...

απλα ρε μαν οι αναβαθμίσεις θα έπρεπε να ''καθυστερουν'' λίγο παραπάνω

το εχουν ξεφτελίσει το θέμα
Σε όλες τις εταιρείες δεν υπάρχουν μόνο marketeers, υπάρχουν και τεχνικοί, ξέρεις διάφοροι τρελλοί επιστήμονες που ξενυχτάνε προσπαθώντας να φτιάξουν κάτι καλύτερο, έτσι για το γαμώτο. Και, απ'αυτά που φτιάχνουν, πίστεψέ με πολύ λίγα φτάνουν τελικά στην παραγωγή. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους τομείς της τεχνολογιας.

Σκέψου κάτι απλό: πριν από 10 χρόνια το Ford Focus ήταν για πολλούς το κορυφαίο οικογενειακό αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Η σημερινή έκδοση, ακόμα είναι... και δεν έχει καμμία σχέση με την τότε... Ακόμα σήμερα πολλοί είναι 100% ικανοποιημένοι με το 2000 μοντέλο του Focus τους και συνεχίζει να είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το σημερινό έχει περισσότερους χώρους, είναι οικονομικότερο, με καλύτερη ποιότητα κατασκευής, καλύτερα εξοπλισμένο και με (οριακά) καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Το αν θα πουλήσεις το Focus σου για να πάρεις καινούργιο, είναι θέμα που αφορά τις ανάγκες σου, την τσέπη σου και τις προτεραιότητές σου. Η επιλογή υπάρχει πάντως... Και μην ξεχνάς τους ΝΕΟΥΣ αγοραστές (που δεν είχαν Focus).  ;)

Λοιπον Bill ,

για μενα οτι εχει σχεση με ηλεκτρονικοκιθαριστικο μηχανηΣμα με τρελλαινει!! Οποτε θεωρησε δεδομενο πως το HD θα το χτυπησω κ θα εχω μια αμεση Α/Β συγκριση με το AxeFx. Παροτι λαμποΑναλογοΘρεμμενος παντα πιστευα πως καποια στιγμη θα εχουμε μια αξιοπρεπη digital πλατφορμα για τον κιθαριστικο τονο μας με ολες τις ευκολιες που σου προσφερει. Γι αυτο παντα ,παροτι λαμπα πεταλακι κλπ κλπ ειχα κ ενα FX για ψαξιμο με πρωτο το FX-500 της YAMAHA γυρω στο 1990 αν θυμαμαι καλα!! ( κ ακολουθησαν πεταλιερες BOSS KORG  POD κλπ). Η εξελιξη ειναι δεδομενη κ πολυ μεγαλη την τελευταια 5αετια.

Ειναι καλο που ξεκιναει  το HD συντηρητικα κ για μενα θα πρεπει να εκμεταλευτει την ισχυ του ADSP-21467 οχι μονο σε αλυσιδες κ routing των εφε αλλα κυριως στην ποιοτητα του καθενος ξεχωριστα.Παντως εχω μια διαισθηση πως θα εχουν κανει σημαντικα βηματα εμπρος μιας κ το axefx ανεβασε τον πηχυ πολυ ψηλα! Στα φορουμ της line6 υπηρχε πολυ γκρινια αμα τη ελευση του axefx κ αυτα βεβαια περναγαν στα ψηλα κεφαλια της εταιριας. Αν μαλιστα κανει κ κατι αντιστοιχο με τον Cliff οσον αφορα τις αναβαθμισεις τοτε θα το εχει κερδισει το παιχνιδι εχοντας μια πιο μεγαλη εμπορικη βαση απο την fractal.

Marillion είπε:
Οποτε θεωρησε δεδομενο πως το HD θα το χτυπησω κ θα εχω μια αμεση Α/Β συγκριση με το AxeFx....( κ ακολουθησαν πεταλιερες BOSS KORG  POD κλπ)...
To Σάββατο, λέω να έρθω μία βόλτα από το σπίτι σου...να ρίξω μία ματιά στην αποθήκη... 8) ::)

marathon είπε:
To Σάββατο, λέω να έρθω μία βόλτα από το σπίτι σου...να ρίξω μία ματιά στην αποθήκη... 8) ::)
;D

Ευτυχως που η καθαριστρια δεν παιζει κιθαρα ;D

Marillion είπε:
;D

Ευτυχως που η καθαριστρια δεν παιζει κιθαρα ;D
Ούτε εγώ παίζω...αλλά στους σαχλοφωνίστες, αρέσουν τα πολλά λαμπάκια ;D ;D

Marillion είπε:
Λοιπον Bill ,

για μενα οτι εχει σχεση με ηλεκτρονικοκιθαριστικο μηχανηΣμα με τρελλαινει!! Οποτε θεωρησε δεδομενο πως το HD θα το χτυπησω κ θα εχω μια αμεση Α/Β συγκριση με το AxeFx. Παροτι λαμποΑναλογοΘρεμμενος παντα πιστευα πως καποια στιγμη θα εχουμε μια αξιοπρεπη digital πλατφορμα για τον κιθαριστικο τονο μας με ολες τις ευκολιες που σου προσφερει. Γι αυτο παντα ,παροτι λαμπα πεταλακι κλπ κλπ ειχα κ ενα FX για ψαξιμο με πρωτο το FX-500 της YAMAHA γυρω στο 1990 αν θυμαμαι καλα!! ( κ ακολουθησαν πεταλιερες BOSS KORG  POD κλπ). Η εξελιξη ειναι δεδομενη κ πολυ μεγαλη την τελευταια 5αετια.

Ειναι καλο που ξεκιναει  το HD συντηρητικα κ για μενα θα πρεπει να εκμεταλευτει την ισχυ του ADSP-21467 οχι μονο σε αλυσιδες κ routing των εφε αλλα κυριως στην ποιοτητα του καθενος ξεχωριστα.Παντως εχω μια διαισθηση πως θα εχουν κανει σημαντικα βηματα εμπρος μιας κ το axefx ανεβασε τον πηχυ πολυ ψηλα! Στα φορουμ της line6 υπηρχε πολυ γκρινια αμα τη ελευση του axefx κ αυτα βεβαια περναγαν στα ψηλα κεφαλια της εταιριας. Αν μαλιστα κανει κ κατι αντιστοιχο με τον Cliff οσον αφορα τις αναβαθμισεις τοτε θα το εχει κερδισει το παιχνιδι εχοντας μια πιο μεγαλη εμπορικη βαση απο την fractal.
Γιώργη, αυτοί τονίζουν ιδιαίτερα τον τομέα του software και υποστηρίζουν ότι οι αλγόριθμοι είναι εξαιρετικά βελτιωμένοι. Γιατί όντως εκεί είναι το ψωμί. Μάλιστα το Rich έλεγε ότι, στις αρχές που το δοκίμασαν, άλλαξαν τον κώδικα προσωμοίωσης του μισού μιας 12ΑΧ7 μόνο σε μια εξομοίωση του Χ3. Δηλαδή όλος ο άλλος κώδικας ήταν "παλιός" και ο νέος αφορούσε μόνο... μιση προενισχύτρια. Και ακόμα και μ'αυτό είδαν σημαντική διαφορά. Δεν ξέρω αν είναι φούμαρα ή όχι, θα δείξει σύντομα πάντως.

Η θέση του Axe-Fx στην αγορά όμως νομίζω ότι είναι εγγυημένη για καιρό. Γιατί δεν του λείπει τίποτα ουσιαστικά. Η μόνη αδυναμία είναι η ανυπαρξία οικονομικής έκδοσης, ίσως σε μορφή πεταλιέρας, κάτι για το οποίο όμως έχει δώσει hints ο Cliff.  ;)  

Πάντως να ξαναπώ ότι εμένα με "τρελλαίνει" σαν ιδέα η λογική Lego: POD + Adaptive Amps + Variax. Εγώ δεν πρόκειται να προχωρήσω σε αγορά αν δεν βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει μεγάλη υπεροχή σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιώ (και μην ξεχνάμε την σταθερότητα του firmware!). Η παρούσα συζήτηση αφορά μελλοντική τεχνολογία στον τομέα και νέες τάσεις, όχι προϊόντα (τα οποία δεν υπάρχουν καν ακόμα άλλωστε!!).

The Genius Loci είπε:
Πάντως να ξαναπώ ότι εμένα με "τρελλαίνει" σαν ιδέα η λογική Lego: POD + Adaptive Amps + Variax. Εγώ δεν πρόκειται να προχωρήσω σε αγορά αν δεν βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει μεγάλη υπεροχή σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιώ (και μην ξεχνάμε την σταθερότητα του firmware!).
Oχι μονο τη σταθεροτητα του firmware, αλλα το reliability καθε τμηματος του συστηματος, απο καθε αποψη. Οταν χρησιμοποιεις ενα τετοιο συστημα στο οποιο αλληλοεξαρτουνται τοσο πολυ μεταξυ τους τα επιμερους τμηματα του, προβλημα σε ενα θα "γονατισει" τις συνολικες δυνατοτητες του συστηματος.

Φαντασου πχ, να σου πεθανει η πλακετα της Variax στα καλα καθουμενα, στη διαρκεια ενος tour/live...οποιαδηποτε αλλη κιθαρα να παρεις για backup, δε θα εισαι ουτε καν κοντα στην ευχρηστια και τις πληρεις δυνατοτητες του συστηματος. Η να σου πεθανει, για τον x/y λογο ο ενισχυτης...και παλι, αν χρησιμοποιησεις εναν κοινο ενισχυτη θυσιαζεις μεγαλο μερος της ηχητικης ευελιξιας σου.

Εν ολιγοις, πιστευω οτι αν καποιος κινηθει σε μια τετοια λυση (που κακα τα ψεματα φαινεται πολυ ενδιαφερουσα) και σκοπευει να τη χρησιμοποιει για πολλα live/tour ισως χρειαστει να αγορασει τα παντα x2 για παν ενδεχομενο. Δεν θα κανει δουλεια οποιοσδηποτε backup ενισχυτης ή κιθαρα.

The Genius Loci είπε:
Σε όλες τις εταιρείες δεν υπάρχουν μόνο marketeers, υπάρχουν και τεχνικοί, ξέρεις διάφοροι τρελλοί επιστήμονες που ξενυχτάνε προσπαθώντας να φτιάξουν κάτι καλύτερο, έτσι για το γαμώτο. Και, απ'αυτά που φτιάχνουν, πίστεψέ με πολύ λίγα φτάνουν τελικά στην παραγωγή. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους τομείς της τεχνολογιας.
+1000 Πάρα πολύ σωστά!!!

Και ο λόγος είναι οτι όπως είπες, είναι "τρελλοί", με την έννοια οτι πολλά απο αυτά που φτιάχνουν είναι πολύ πιο μπροστά απ'όσο θα ήθελαν οι "μαρκετάδες" ;D τους.

Το αποτέλεσμα είναι να τους πηγαίνουν 2-3 βήματα πίσω, να πλασάρουν το "καινούργιο" και καβατζώνουν τα υπόλοιπα για αργότερα (πχ για απάντηση σε ανταγωνιστές)

Αυτό το λέω γνωρίζοντας οτι αυτοί οι "τρελλοί", τώρα δουλεύουν πάνω σε GPU με τη λογική του "GPGPU As DSP" και φτιάχνουν ανάλογο software για επεξργαστές με 2500-3000 επεξεργαστικές μονάδες ( SPUs - Stream Processing Units).

Καλά να'μαστε και έχουμε ακόμα να δούμε πολλά.

Μέχρι τότε η TL SE στο stage και η RP στο PC μου κάνουν μια χαρά τη δουλειά μου.

WilliamSats είπε:
Το αποτέλεσμα είναι να τους πηγαίνουν 2-3 βήματα πίσω, να πλασάρουν το "καινούργιο" και καβατζώνουν τα υπόλοιπα για αργότερα (πχ για απάντηση σε ανταγωνιστές)
Και καλά κάνουν, γιατί το (σωστό) marketing, στηρίζεται σε έρευνες αγοράς, καταναλωτικές συνήθειες, μελέτη ανταγωνισμού, μελέτες βιωσιμότητας, οικονομικό περιβάλλον κλπ, κλπ...

Μία εταιρία, για να μπορεί να συνεχίσει να βγάζει προϊόντα...πρέπει να καταφέρει πρώτα να υπάρχει σε ένα ρεαλιστικό κόσμο ;)

marathon είπε:
Και καλά κάνουν, γιατί το (σωστό) marketing, στηρίζεται σε έρευνες αγοράς, καταναλωτικές συνήθειες, μελέτη ανταγωνισμού, μελέτες βιωσιμότητας, οικονομικό περιβάλλον κλπ, κλπ...

Μία εταιρία, για να μπορεί να συνεχίσει να βγάζει προϊόντα...πρέπει να καταφέρει πρώτα να υπάρχει σε ένα ρεαλιστικό κόσμο ;)
έχει να κάνει και με το πόσο άπληστη είναι μια εταιρία, ή αν θες κατά πόσο ενεργουν πάνω στο μαρκετινγκ της ηθικοί φραγμοί, οι οποίοι επίσης έχουν σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Δηλαδή η fractal που έβγαλε το axe-fx κινδυνευει να σταματησει να το πουλάει?

ή μήπως αν η line6 μας δίνει προιόντα που προκύπτουν απο την πιο προσφατη έρευνά της, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον πραγματικό κόσμο?

κακά τα ψέματα, το σωστό μαρκετινγκ στις μέρες μας έχει να κάνει κυρίως με την μεγιστοποιηση του κερδους, και σε επίπεδα εταιριών όπως η line6 δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης σε ένα ρεαλιστικό κόσμο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back