Neural DSP Archetype: John Mayer X

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,208
Φρέσκο, μόλις πριν 3 ώρες ανέβηκε το promo στο youtube. Η τιμή απλησίαστη προς το παρόν (Imo). Επίσης φαίνεται ο John δεν είχε χρόνο για δεύτερο take στο βίντεο και άφησαν και κάτι πράσινες μέσα. Ακούγεται πολύ ωραίο βέβαια.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και όλα τα ψηφία, για να ακουστεις σαν τον SRV και να παίξεις τα bloooz...

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και όλα τα ψηφία, για να ακουστεις σαν τον SRV και να παίξεις τα bloooz...
Ε άμα δεν πούλησε ο Misha Mansoor... 😄

Ε άμα δεν πούλησε ο Misha Mansoor... 😄

Σαν τις ζεστές τυρόπιτες σε χειμωνιάτικο πρωινό πουλάνε τα QC και Nano, απλά ο JM ήταν η απολύτως σωστή κίνηση από άποψη marketing, για μια εταιρεία που έχει φτιάξει το προφίλ της κυρίως με μοντέρνους / progressive παίχτες. Και ο JM δεν έχει θέμα, αν πέσουν τα φράγκα, πουλάει και την μάνα του (Fender).

Το τσίμπησα επιτόπου με loyalty discount. Θα προσπαθήσω να επανέλθω με mini review μόλις προλάβω να κάτσω να το ξεψαχνίσω.

loyalty discount
Ευχαριστούμε για την πληροφορία Bill καθώς δε φαίνεται παρά μόνο αν το προσθέσεις στο καλάθι και πας στο checkout. Για υφιστάμενους πελάτες έχει 39,80€ έκπτωση.

40€ λιγότερα στην τσέπη των Φινλανδών δηλαδή, γιατί ο Γιαννάκης θα καρπωθει όλα τα συμφωνημένα royalties...

Ιδού και το πιο αναλυτικό demo από τον John Connearn της Neural DSP. Σας ενδιαφέρει - δε σας ενδιαφέρει το plugin, αξίζει να το δείτε για το παίξιμο του τύπου. Και παρεμπιπτόντως το ότι έχουν τέτοιου επιπέδου μουσικό στο δυναμικό τους, κάτι λέει για τη σοβαρότητα της εταιρίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τις προάλλες είχε συνέντευξη ο Beato με τον ιδρυτή, και αναφερθηκε στη σημασία του να έχεις τεχνικό προσωπικό που είναι και μουσικοί. Έβλεπες δε κιθάρες και μπάσα δίπλα σε σχεδόν κάθε γραφείο, ακόμα και στα δωμάτια των DSP και ML μηχανικών.

Δε θυμάμαι τετοιο χαμό για κάποιο από τα προηγούμενα plugins. Αναμενόμενο μάλλον.
Φαίνεται να έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.
Επίσης η λίστα με τους Artists που έφτιαξαν presets για το Plugin είναι διπλάσια από ο,τι έχω ει στα άλλα μέχρι τώρα.

Το δοκίμασες Σπυρο;

Επίσης είναι το πρώτο που μπορείς να τρέξεις τρεις ενισχυτές ταυτοχρόνως όπως κάνει ο τζον στο στούντιο

Το δοκίμασες Σπυρο;

Θα κατεβάσω το trial μες στο ΣΚ αλλά δε θα αγοράσω ακόμα. Ιδανικά θα ήθελα να περιμένω 2-3 μήνες μήπως και πέσει η τιμή αν και με το χαμό που έχει γίνει δεν το βλέπω.

Το δοκίμασες Σπυρο;
Δεν είμαι καν κοντά στο τι κάνει ο Σπύρος στα blues, αλλά 2-3 πρώτα σχόλια μετά από βραδινό session με Ολλανδικές μπίρες (η κυρά μου έχει πάει στη μαμά της):
  • Αν κάποιος έχει ήδη τα suites των Mateus Asato και Cory Wong, μπορεί να φτάσει ΠΟΛΥ κοντά στο vibe, μιλώντας καθαρά για amp tone και όχι για τα πετάλια. Εγώ πχ είμαι πιο fan του Asato γιατί έχει ως "high gain'' επιλογή έναν πολύ όμορφα voiced Bogner Shiva.
  • Μπορεί να παρουσιάζεται ως ο ήχος του John Mayer in a box, αλλά έχει άπειρες δυνατότητες. Για ένα ευρύ φάσμα τύπου jazz, funk, blues, Americana και rock, θα μπορούσαν να το πακετάρουν σε ένα πετάλι και να είναι υπερόπλο για ανθρώπους που παίζουν covers σε μαγαζιά.
  • Στα σοβαρά τώρα, αν ρυθμίσεις καλά input/output σε κάρτα ήχου και plugin, όσα presets δοκίμασα ακούνε φουλ το χέρι, το volume pot και είναι πολύ κοντά στο τι απόκριση έπαιρνα εγώ από τον λαμπάτο μου όταν τον άκουγα από studio monitors.
  • Μου άρεσε επίσης πολύ το Gravity Tank, ένα harmonic tremolo μαζί με spring reverb επί της ουσίας. Έχω πολλά plugins της Neural και κανένα δεν είχε κάτι που να βγάζει τέτοιο χαρακτήρα.
Συνολικά, η Neural DSP σαφώς και είναι πολύ σοβαρή εταιρία, αλλά εννοείται και πως πουλάει πολλά plugins που είναι παρόμοιες παραλλαγές της ίδιας γεύσης παγωτού. Το συγκεκριμένο plugin όμως δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Μπορεί ο Mayer να πουλάει και τη μάνα του, αλλά δε βάζει το όνομα του σε προϊόντα που μπορεί να του χαλάσουν το brand. Η τιμή είναι τσιμπημένη για ευνόητους λόγους αλλά θεωρώ ότι αξίζει αν θέλεις ένα εργαλείο που να καλύπτει τόσα πράγματα και με τέτοια ποιότητα ήχου.

Last edited:
θα μπορούσαν να το πακετάρουν σε ένα πετάλι και να είναι υπερόπλο για ανθρώπους που παίζουν covers σε μαγαζιά.
Στην ουσία αυτό θα γίνει (συντομα φαντάζομαι) όταν θα είναι διαθέσιμο στο Quad Cortex όπως έχει γίνει με αρκετά από τα προηγούμενα plugins.

• Στα σοβαρά τώρα, αν ρυθμίσεις καλά input/output σε κάρτα ήχου και plugin, όσα presets δοκίμασα ακούνε φουλ το χέρι, το volume pot και είναι πολύ κοντά στο τι απόκριση έπαιρνα εγώ από τον λαμπάτο μου όταν τον άκουγα από studio monitors.
Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω καταφέρει με τα plugins ως τώρα.

Θα τολμούσα να πως (εάν και δεν ανήκω στο target group του προϊόντος, μιας και δεν παίζω με plug ins) ότι η τιμή του ΔΕΝ είναι τσιμπημένη για όλο το πακέτο ήχων που προσφέρει, ακόμα περισσότερο εάν πάρεις την έκπτωση υφιστάμενων πελατών.

Τώρα, το κατά πόσο το «χρειαζεται» κάποιος που έχει ήδη κάποιον αξιοπρεπή εξοπλισμό, για να βγάλει αυτούς τους ήχους (όπως έθιξα στο πρώτο post μου) είναι άλλη κουβέντα.

Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η Neural «κακό» εξοπλισμό δεν βγάζει, τρομερή εταιρεία. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το βίντεο του Beato που αναφέρθηκε πιο πάνω, δείτε το όσοι δεν το είδατε.

Λοιπόν μια και ήδη κατέβασα το trial, ιδού να παίζω άγαρμπα αλλάζοντας τονικότητες χωρίς λόγο σε στρατ με τελειωμένες χορδές. Το preset είναι το gravity του Mayer αλλά έχω κλείσει Dumble και Two Rock οπότε ακούγεται μόνο ο Vibroking. Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από ρυθμίσεις.

Για λόγους reference, ακολουθεί το ίδιο ακριβώς track σε δικό μου preset Tone King Imperial MKII:

Και επίσης δικό μου preset Cοry Wong X:

ιδού να παίζω άγαρμπα αλλάζοντας τονικότητες χωρίς λόγο σε στρατ με τελειωμένες χορδές.
Πάλι καλά δεν έπαιξα κάτι. Ευχαριστούμε Σπύρο παίκτουρα!

Λοιπόν μια και ήδη κατέβασα το trial, ιδού να παίζω άγαρμπα αλλάζοντας τονικότητες χωρίς λόγο σε στρατ με τελειωμένες χορδές. Το preset είναι το gravity του Mayer αλλά έχω κλείσει Dumble και Two Rock οπότε ακούγεται μόνο ο Vibroking. Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από ρυθμίσεις.

Προβολή συνημμένου 52771
Για λόγους reference, ακολουθεί το ίδιο ακριβώς track σε δικό μου preset Tone King Imperial MKII:

Προβολή συνημμένου 52772

Και επίσης δικό μου preset Cοry Wong X:

Προβολή συνημμένου 52770
Το 1ο είναι πιο κοντά στα γούστα μου.

Και αυτό μου επιβεβαιώνει γιατί το Toneking δεν το χρησιμοποιώ τόσο όσο πίστευα/ήλπιζα, παρα μόνο κάποιους πιο dirty ήχους.

Έπρεπε να κάνουν και κάτι για ακουστική κιθάρα. Mayer είσαι

Επίσης να πω ότι προσωπικά αρχίζω να χρειάζομαι καινούρια/καλύτερα ακουστικά επειγόντως καθώς πλέον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά plugins και αυτό που ακούω στα ακουστικά είναι ελλιπές σε σχέση με το ηχογραφημένο αποτέλεσμα από τα monitor/ηχεία.

Έχω τα Sennheiser HD 200 Pro τα οποία είναι πολύ καλά για direct monitoring (όχι όμως ιδανικά για ακρόαση συνολικά) και τα παραπάνω plugins τα έχουν γονατίσει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back