- Πόντοι
- 1,058
Τις προάλλες είχα μια κουβέντα με τον @vrasidas27 και είπαμε σιγά σιγά να ανεβάζουμε ωραία captures που μας άρεσαν από το Tonehunt (capture database του ΝΑΜ), μιας και είναι free και ακούγονται πολύ πολύ καλά.
Έχω συνηθίσει modellers γενικά και όχι profilers, οπότε μου πήρε μερικές μέρες ψαξίματος για να βρω τι μου κάνει, αλλά πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Μου αρέσει σίγουρα περισσότερο από το Tonex και από κακοσεταρισμένο Kemper.
Θα ανεβάσω λοιπόν μερικούς high gain ήχους, σκέτους και in the mix, ελπίζοντας να ανοίξω τον χορό.
Μερικά disclaimers:
1) Το ΝΑΜ είναι αρκετά φασαριόζικο, μου πήρε αρκετό χρόνο να στρώσω το hum που είχα, αλλά να σημειωθεί εδώ ότι το audio interface και το καλώδιο που έχω δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Με noise gate πάντως έκανα δουλειά.
2) Τα IRs που χρησιμοποίησα δεν είναι free, είναι από την York Audio και τα έβαλα γιατί απλά με αυτά ξέρω να βγάζω ήχο. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπέστατα δωρεάν.
3) Μην ασχοληθείτε με παιξίματα, programming, κλπ, ήταν όλα του ποδαριού.
4) Μπάσο και ντραμς τα είχα βρει παλιά DI και midi αντίστοιχα.
Modern Rock ήχοι - Foo Fighters Monkey Wrench
Για τις κιθάρες χρησιμοποίησα στη μια πλευρά Marshall JCM800 και στην άλλη Peavey 5150 (στο δεύτερο κανάλι και με το gain στο 2.5, μιας που δε βρήκα Mesa Recto να μου αρέσει).
Full Mix
Monkey Wrench (NAM).mp3
Guitars
Monkey Wrench (NAM guitars).mp3
Bass
Monkey Wrench (NAM bass).mp3
Extreme Metal 90s - Pantera Domination
Δεν πήγα για ήχο Dimebag μιας και ακόμα λείπουν τα captures από το site, οπότε έπαιξα μόνο με τον Peavey 5150.
Full Mix
Neural Amp Modeller (Domination main riff).mp3
Guitars
Neural Amp Modeller (Domination guitars).mp3
Bass
Neural Amp Modeller (Domination bass).mp3
Modern Metal - Gojira Silvera
Εδώ συνέχισα με τον Peavey (το αγαπημένο μου capture από high gain), αλλά έβαλα και ένα capture Marshall JVM γιατί μου θύμισε λίγο τα παλιά.
Full Mix
Silvera (NAM).mp3
Guitars
Silvera (NAM guitars).mp3
Bass
Silvera (NAM bass.mp3
Τα συγκεκριμένα captures μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:
Marshall JCM 800
Peavey 5150 II
Marshall JVM 410
Ampeg BA
Έχω συνηθίσει modellers γενικά και όχι profilers, οπότε μου πήρε μερικές μέρες ψαξίματος για να βρω τι μου κάνει, αλλά πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Μου αρέσει σίγουρα περισσότερο από το Tonex και από κακοσεταρισμένο Kemper.
Θα ανεβάσω λοιπόν μερικούς high gain ήχους, σκέτους και in the mix, ελπίζοντας να ανοίξω τον χορό.
Μερικά disclaimers:
1) Το ΝΑΜ είναι αρκετά φασαριόζικο, μου πήρε αρκετό χρόνο να στρώσω το hum που είχα, αλλά να σημειωθεί εδώ ότι το audio interface και το καλώδιο που έχω δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Με noise gate πάντως έκανα δουλειά.
2) Τα IRs που χρησιμοποίησα δεν είναι free, είναι από την York Audio και τα έβαλα γιατί απλά με αυτά ξέρω να βγάζω ήχο. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπέστατα δωρεάν.
3) Μην ασχοληθείτε με παιξίματα, programming, κλπ, ήταν όλα του ποδαριού.
4) Μπάσο και ντραμς τα είχα βρει παλιά DI και midi αντίστοιχα.
Modern Rock ήχοι - Foo Fighters Monkey Wrench
Για τις κιθάρες χρησιμοποίησα στη μια πλευρά Marshall JCM800 και στην άλλη Peavey 5150 (στο δεύτερο κανάλι και με το gain στο 2.5, μιας που δε βρήκα Mesa Recto να μου αρέσει).
Full Mix
Monkey Wrench (NAM).mp3
Guitars
Monkey Wrench (NAM guitars).mp3
Bass
Monkey Wrench (NAM bass).mp3
Extreme Metal 90s - Pantera Domination
Δεν πήγα για ήχο Dimebag μιας και ακόμα λείπουν τα captures από το site, οπότε έπαιξα μόνο με τον Peavey 5150.
Full Mix
Neural Amp Modeller (Domination main riff).mp3
Guitars
Neural Amp Modeller (Domination guitars).mp3
Bass
Neural Amp Modeller (Domination bass).mp3
Modern Metal - Gojira Silvera
Εδώ συνέχισα με τον Peavey (το αγαπημένο μου capture από high gain), αλλά έβαλα και ένα capture Marshall JVM γιατί μου θύμισε λίγο τα παλιά.
Full Mix
Silvera (NAM).mp3
Guitars
Silvera (NAM guitars).mp3
Bass
Silvera (NAM bass.mp3
Τα συγκεκριμένα captures μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:
Marshall JCM 800
Peavey 5150 II
Marshall JVM 410
Ampeg BA
Attachments