news Neural Amp Modeler (NAM) Architecture 2 (A2)

@kpeyos αυτό το έχεις δοκιμάσει;

@kpeyos αυτό το έχεις δοκιμάσει;

Όχι, σ ευχαριστώ για το link. Θα τα δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία και θα επανέλθω.

Y.Γ Οι Meshuggah με το παλιό POD Pro δεν ηχογραφούσαν έτσι κι αλλιώς;

Last edited:
Πάλι καλά που δεν το βγάλανε για GP-50 και δε χρειάζεται να ξαναστήνω 😂

Κατι λιγο διαφορετικο απο το συνηθισμενο (μεγαλο εργαλειο το ΝΑΜ).
Τι θα γινοταν αν χρησιμοποιουσαμε για εκπαιδευση ενος ΝΑΜ αρχειου μια εξοδο τασης ενος προσομοιωμενου κυκλωματος σε περιβαλλον SPICE; Ακομα και για το LiveSPICE στη συγκεκριμενη περιπτωση το κοστος σε CPU για να τρεξει ενα κυκλωμα σε πραγματικο χρονο ειναι τεραστιο. Για παραδοσιακα SPICE περιβαλλοντα (πχ. PSpice, ngspice κτλ.) που δεν τρεχουν απλοποιημενα μοντελα δεν το συζητω καν...

Εδω λοιπον εχω 3 κυκλωματα γνωστων μοντερνων εκδοσεων του κλασικου Tube Screamer που ολοι ξερουμε. Τα settings στα πεταλια εγιναν για boost σε high gain ενισχυτες ωστε να δεσει ο ηχος και να γινει μοντερνος. Οι υπολοιποι που ισως να θελατε κανονικο overdrive για καθαρο ενισχυτη μαλλον δεν θα βρειτε αυτο που θελετε μεσα, συγνωμη😅(Ισως να σας αρεσει το προηγουμενο capture που μοντελοποιησα ενα κυκλωμα JCM2000).

Στην αρχη ελεγα να τα κρατησω private τα captures, σαν δικο μου project, αλλα δεν βγηκαν ασχημα. Τα δοκιμασα στο DAW και δεν ειχαν κατι να ζηλεψουν στα αυτια μου απο συμβατικα captures αντιστοιχων πεταλιων. Οποτε τα εκανα Public:

Πειτε μια καλη ή κακη γνωμη αν τυχον τα δοκιμασετε, δεν κραταω κακια 🤣

Ωραίος! Teacher -student distillation κανονικό.

Οι προσωμοιώσεις SPICE έχουν την δυνατότητα, όταν είναι ενδελεχείς και σωστά στημένες, να δώσουν απίστευτα ρεαλιστικά αποτελέσματα, μιας και μπορούν να μοντελοποιήσουν με ακρίβεια τις φυσικές διεργασίες μέσα σε κάθε στοιχείο του κυκλώματος. Για τους μή ηλεκτρονικούς, μια τέτοια βαρβάτη μοντελοποίηση SPICE είναι το Crunch Berries, το μοντέλο του Mark IIC+ που έκανε ένα μικρό πάταγο πριν μήνες και που το συζητήσαμε εδώ.

Το θέμα είναι πως το κάνεις αυτό το πράμα να τρέχει real time - το να το αφήσεις ως έχει στην άκρη, και να τρέξεις ένα άλλο μοντέλο, πολύ πιο ελαφρύ (εδω το NAM A2 Lite) που έχει εκπαιδευτεί να το μιμείται είναι κλασσική προσέγγιση πλέον στο machine learning. Και φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν το πρώτο μοντέλο είναι αναλυτικό αντί για ML.

Ωραιο project το πανω. Τον θυμαμαι τον τυπα με το Crunch Berries, πριν καιρο μου τον ειχε βγαλει και μενα προτεινομενο. Δυστυχως δεν εχει ανεβασει καποιο update απο τοτε. Θα ειχε σιγουρα χρησιμοτητα ενα τετοιο plugin που να ειναι παραμετροποιησιμο σε επιπεδο ηλεκτρονικων εξαρτηματων. Ελπιζω να μην τα παρατησε.
Ισως να βρηκε και αυτος ταβανι στο να το κανει να τρεχει ευκολα real time. Κατω δεξια φαινεται η χρηση CPU του που κυμαινεται μεταξυ 30% και 40%! Αυτο ειναι για μονο ενα plugin και ενα instance του, βεβαια δεν ξερω τι μοντελο CPU χρησιμοποιει.
Εγω μετραω χρησεις στο Gateway plugin 0.05% χωρις capture | 0.60% Α2 Lite | 0.75% A2 Full (Ryzen 5600X CPU).
Αν και προκειται για στατικα captures, το ΝΑΜ ειναι μια πολυ καλη λυση για μεταφραση εικονικων κυκλωματων. Στο μελλον ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε και το παραμετρικο ΝΑΜ που εχει μεχρι στιγμης κυκλοφορησει για πολυ λιγες περιπτωσεις ο Steve Atkinson developer του ΝΑΜ.

Μηπως εχετε χρησιμοποιησει την ακουλουθη εφαρμογη?
Θα μου αρεσε να δοκιμασω τα Nam A2 στο νεο μου ipad.

Να και αλλη μια χρηση του ΝΑΜ. Ο ιδιος ο ενισχυτης που χρησιμοποιουσε ο ιδιος ο Clapton με τα ακριβη settings του. Τωρα πλεον δεν υπαρχουν δικαιολογιες τυπου αν ειχα τον εξοπλισμο του θα ακουγομουν σαν και αυτον χαχαχ

Πφ, συμβιβασμοι. Μονο αν χτυπησεις τον vintage bassman, το μικροφωνο του διχιλιαρου και την κονσολα με την πενταψηφια τιμη που χρησιμοποιηθηκαν για το capture, μονο τοτε θα νοιωσεις την πραγματικη απολαυση της παντοφλας της κυρας να δημιουργει ενα πληρως αναλογικο καρουμπαλο στο δοξα πατρι, αυτες τις ψηφιακουρες τις δωρεαν ουτε που θα τις καταλαβει

Εγώ πάντως απο Σεπτέμβρη θα βρω/φτιάξω ενα reamp box και θα δοκιμάσω να κάνω μερικά captures απο περιέργεια να δω πως θα βγουν...

Η υποστήριξη NAM A2 στα Valeton ανακοινώθηκε, θα είναι conversion για τα GP-5 & GP-50 και native A2 lite για τα GP -150 & 180.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back