news Neural Amp Modeler (NAM) Architecture 2 (A2)

Εχω το headrush core...εκανα το update...καποια Α2 ειναι απιστευτα οντως...αλλα θελει ψαξιμο... αγορασα και καποια και ειδα μεγαλη διαφορα...παιζει μεγαλο ρολο το capturing τελικα...με ενα μικρο κοστος εχεις επαγγελματικο αποτελεσμα. Το θεμα ειναι πως αφησαμε την μελετη και ψαχνουμε ηχους μεσα στο χαος!!! Οπως οταν πηρα το πρωτο AX FX εφαγα κανα χρονο να παιζω με παραμετρους!!!:LOL:

Και η NUX μπήκε στο παιχνίδι:

Και με λειτουργία μπαταρίας Ε; Κάνει την ηλεκτρική σαν ηλεκτροακουστική ρε φίλε, απίστευτη ευκολία

Τα μετατρέπει στο δικό του εσωτερικό format όμως;

Όχι. Αυτό σημαίνει το ότι παίζει "native" NAM A2 captures. Δεν υπάρχει λόγος μετατροπής, γιατί το NAM A2 χρειάζεται μόλις εναν σχετικά απλό επεξεργαστή για να τρέξει, τον οποίο ήδη έχουν τα multi-effects αυτού του επιπέδου.

Το ρωτάω γιατί σε άλλα Κινέζικα πετάλια που υποστηρίζουν Α1 καναν ματσακωνιες με την ποιότητα των profiles. Είμαι από κινητό τώρα και δε μου είναι εύκολο να ψάξω/ποσταρω παραδείγματα

Το NUX αποτι ειδα υποστηριζει την lite A2 version... Στο headrush εχεις την ful A2 και option για lite mode. Να λεω την αληθεια κανοντας ΑΒ τις 2 version δεν καταλαβα καποια αισθητη διαφορα.

Το NUX αποτι ειδα υποστηριζει την lite A2 version... Στο headrush εχεις την ful A2 και option για lite mode. Να λεω την αληθεια κανοντας ΑΒ τις 2 version δεν καταλαβα καποια αισθητη διαφορα.

Εγώ για να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε Tonex, Neural DSP, NAM, Kemper ακόμα και σε εκείνο που έχει η Mooer. Υποτίθεται ότι το ΝΑΜ σκοράρει λίγο πιο ψηλά από τα άλλα σε blind tests αλλά εντάξει.

Η μεγάλη και καθοριστική διαφορά είναι ότι το NAM, όντας open source software, δεν σε "κλειδώνει" σε κάποια συσκευή και σε συγκεκριμένο οικοσύστημα. Σε αντίθεση με Tonex, Neural DSP ή Kemper.

Μέχρι στιγμής πάντως, τα "παραδοσιακά" amp emulations στο Nux Amp Academy Stomp που πήρα, μου προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές για ήχους, που είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Όταν με το καλό υιοθετήσει και NAM A2, μπορεί να μπω στο τριπακι να ψάξω μερικούς ακόμα. Και ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπω και το Tonex (θέλω ακόμα ένα One για το τρίτο board). Α, και για κάποιο λόγο, ζαχαρώνω και το Kemper Profile Player, που ουδόλως χρειάζομαι...

Πιστεύω ότι είμαστε ήδη στην φάση που όλα ακούγονται εξαιρετικά καλά και η επιλογή αγοράς βασίζεται σε... όλα τα υπόλοιπα, όπως τιμή, λοιπά χαρακτηριστικά και time-based fx κλπ.

Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό, το Valeton GP-5 θα είναι το οικονομικότερο πολυεφε που θα υποστηρίζει native nam a2... Μακάρι εύχομαι να γίνει και να έχουμε όλοι μας το rig μας στο .... τσεπακι μας κυριολεκτικά και με φοβερη πιστότητα και αίσθηση στα χέρια!!!

Αυτό είναι πολύ σημαντικό βίντεο, για όποιον έχει τον χρόνο, γιατί αποδεικνύει ότι ο τελικός ήχος από κάθε συσκευή που υποστηρίζει NAM A2 files, ΔΕΝ είναι ο ίδιος και έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες της συσκευής:

Προσωπικά, μου άνοιξε τα μάτια. Ό,τι λάμπει, δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό βίντεο, για όποιον έχει τον χρόνο, γιατί αποδεικνύει ότι ο τελικός ήχος από κάθε συσκευή που υποστηρίζει NAM A2 files, ΔΕΝ είναι ο ίδιος και έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες της συσκευής:

Προσωπικά, μου άνοιξε τα μάτια. Ό,τι λάμπει, δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

Φυσικά - μόνο οι κονβέρτορες που θα έχει το κάθε μηχάνημα μπορού να παίξουν τεράστια διαφορά στο σήμα, και προφανώς δεν έχει το ίδιο DAC το Valeton με το Quad Cortex πχ. Και το κατα πόσο το "native NAM" είναι το ίδιο παντού προσωπικά το ακούω με λίγη επιφύλαξη, είμαι ψιλοσιγουρος οτι παιζουν διαφορές αλλά ας πούμε ότι είναι το ίδιο, πάλι αλλάζουν όλα γύρω του.

Βασικά είναι ίσως χρήσιμο να έχουμε στο μυαλό μας πως το ψηφιακό απο μόνο του δεν έχει ήχο - για να έχουμε ήχο πρέπει να έχουμε κίνηση αέρα, είτε αυτός κινείται απο τα drivers στα ακουστικά μας κουμπωμένα στην κάρτα ήχου μας είτε απο το 12αρι στην καμπίνα του ενισχυτή μας. Για να κουνηθούν αυτά χρειάζονται αναλογικό σήμα.

Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για φασόλι POD ή για το τελευταίο Fractal, για Neural DSP ή Amplitube, στην τελική έχεις ένα αναλογικό σήμα απο την κιθάρα σου που πρέπει να περάσει κάποιο αναλογικό input stage, να γίνει ψηφιακό, και μετέπειτα να ξαναγίνει αναλογικό και να περάσει κάποιο amplification.

Ε αυτά τα input stage, ADC, DAC, driver όλα αυτά απο μόνα τους παίζουν ρόλο και ας είναι λιγότερο σεξι απο τις λυχνίες και τα AI captures.

'Εχω μια ιδέα για ένα τεστάκι αργότερα αν προλάβω...

Το μόνο σχετικά σίγουρο και ελπιδοφόρο είναι ότι πλέον υπάρχει πρόσβαση σε πολύ σεβαστό επίπεδο ήχου και ευκολίας χωρίς να πρέπει να πηγαίνει κανείς σε οικονομικά επίπεδα Fractal.

Εγώ με ένα φασόλι ξεκίνησα και είχα πάθει ταραχή τότε, δε μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν ήμουν τώρα 14 και μπορούσα να πάρω ένα Nux δουλεύοντας ένα καλοκαίρι.

Υπάρχει μπόλικο hype γύρω από το NAM και δικαίως ως ένα βαθμό γιατί μιλάει σε πολύ κόσμο η free και open source λογική. Δεν ήμουν ποτέ άνετος με την profiling προσέγγιση οπότε δεν είναι για μένα, αλλά όσο καλύτερο γίνεται, τόσο καλύτερα για την κοινότητά μας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back