new product Νέοι ενισχυτές Marshall (modified 1959, modified JCM800 και JCM900 studio)

Νέα προϊόντα

John Goumis

The Doomguy
Πόντοι
423

Μονταρισμένος Plexi, μονταρισμένος JCM800 με κάποια switches για πιο πολύ gain, mid shift ή κόψιμο χαμηλών συχνοτήτων (tight) και η νέα προσθήκη στην studio σειρά, ο JCM900 studio.

Σε ό,τι αφορά τον JCM800 αναφέρεται ότι αν έχεις απενεργοποιημένα τα mods τότε ακούγεται σαν απλός stock 2203X

Εργοστασιακά mods με εγγύηση της μαμάς εταιρείας 😍

Ναι αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ελπίζω η σημαντική διαφορά τιμής να μην αληθεύει γιατί με ένα od pedal και ένα eq pedal στον στοκ 2203Χ μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τις μόντες

Για τον Πλέξι δεν ξέρω, εκεί οι μόντες είναι πιο σημαντικές γιατί απότι κατάλαβα στην ουσία του προσθέτουν και κάποιου τύπου master volume

Πολύ φασαρία ρε παιδιά. Δεν παίζεις νότα και μπζζζζζζζ

νομίζω δύσκολα θα βρεις ενισχυτή που να μην έχει θόρυβο αν είναι high gain, κάποιοι έχουν ενσωματωμένο noise gate γι αυτόν τον λόγο (πχ Engl) αλλά και σε μονοκάναλους που δεν είναι high gain και μόνο που παίρνουν το γκάζι τους από το τσιτάρισμα του ενισχυτή δύσκολο να μην γίνεται χαμός σε ό,τι αφορά το hum

Σοκ και δέος.

2699 λίρες ο jcm800 modified (την στιγμή που ο απλός κάνει 1475 λίρες)
https://www.andertons.co.uk/marshal...n=main-namm-25-marshall-modified-amps-jcm-900

https://www.andertons.co.uk/marshall-jcm800-2203-100w-valve-head/?search_query=marshall jcm800

Δηλαδή 1224 λίρες παραπάνω, για μόντες τις οποίες μπορείς να κάνεις τον στοκ ενισχυτή να ακούγεται ίδιος με τον μονταρισμένο με ένα tubescreamer και ένα eq pedal.

Ωραίες φαίνονται οι μόντες, αλλά έπρεπε η τιμή του ενισχυτή να μην είναι τόσο μακριά από τον στοκ για να δικαιολογεί την αγορά του.

Ναι αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ελπίζω η σημαντική διαφορά τιμής να μην αληθεύει γιατί με ένα od pedal και ένα eq pedal στον στοκ 2203Χ μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τις μόντες
Χμμμ...κατ άρχάς κάτοχος παλιού 800ριού οι clipping diodes πάντα μου φαινόταν ηλίθιο mod που απευθύνεται σε παιδάκια.

Όμως...τα έξτρα μεσαία είναι το No1 mod που έκαναν σχεδόν όλοι οι Hard Rockers στα 800 (είναι και πάναπλο αν θυμαμαι καλά ένα ποτενσιόμετρο στο mid άλλαζε) και είναι πολύ επιθυμητό. Σίγουρα θα το προτιμούσα από eq πετάλι για διάφορους λόγος (απλότητα, phase issues κλπ). Παραπέμπει σε Soldano (άρα και σε Peavey 5150) χωρίς το έξτρα λαμπάτο gain stage.

Το tight μου σκάει φάση Fortin / Folkesson. Eπίσης πολύ επιθυμητό. Και εκεί θα μπορούσε βέβαια ο έμπειρος κιθαρίστας να βάλει απλά ένα treble booster με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αλλά τέλος πάντων σίγουρα δεν είναι κακό.

Αυτά ανεξαρτήτως τιμής που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Συνολικά παρατηρώ κάτι: Από τότε που ανέλαβαν οι Σουηδοί αρχίζουν και αλλάζουν προς το πιο ενδιαφέρον τα πράγματα στη Marshall. Κόπηκε το δημοσιοϋπαλληλίκι. Φυσικά και το πλασάρισμα των προϊόντων είναι πολύ καλύτερο. Δε θα περίμενα τίποτα λιγότερο βέβαια από τους τύπους που κατάφεραν να πουλήσουν έναν σκασμό (αξιοπρεπέστατα) ηχειάκια χάρις στο λογότυπο της Marshall την ίδια ώρα που η ίδια η Marshall πήγαινε φούντο.

Χμμμ...κατ άρχάς κάτοχος παλιού 800ριού οι clipping diodes πάντα μου φαινόταν ηλίθιο mod που απευθύνεται σε παιδάκια.

Όμως...τα έξτρα μεσαία είναι το No1 mod που έκαναν σχεδόν όλοι οι Hard Rockers στα 800 (είναι και πάναπλο αν θυμαμαι καλά ένα ποτενσιόμετρο στο mid άλλαζε) και είναι πολύ επιθυμητό. Σίγουρα θα το προτιμούσα από eq πετάλι για διάφορους λόγος (απλότητα, phase issues κλπ). Παραπέμπει σε Soldano (άρα και σε Peavey 5150) χωρίς το έξτρα λαμπάτο gain stage.

Το tight μου σκάει φάση Fortin / Folkesson. Eπίσης πολύ επιθυμητό. Και εκεί θα μπορούσε βέβαια ο έμπειρος κιθαρίστας να βάλει απλά ένα treble booster με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αλλά τέλος πάντων σίγουρα δεν είναι κακό.

Αυτά ανεξαρτήτως τιμής που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Συνολικά παρατηρώ κάτι: Από τότε που ανέλαβαν οι Σουηδοί αρχίζουν και αλλάζουν προς το πιο ενδιαφέρον τα πράγματα στη Marshall. Κόπηκε το δημοσιοϋπαλληλίκι. Φυσικά και το πλασάρισμα των προϊόντων είναι πολύ καλύτερο. Δε θα περίμενα τίποτα λιγότερο βέβαια από τους τύπους που κατάφεραν να πουλήσουν έναν σκασμό (αξιοπρεπέστατα) ηχειάκια χάρις στο λογότυπο της Marshall την ίδια ώρα που η ίδια η Marshall πήγαινε φούντο.
Οι Σουηδοί την πούλησαν. Κινέζοι ανέλαβαν την εταιρεία.

Οι Σουηδοί την πούλησαν. Κινέζοι ανέλαβαν την εταιρεία.
E καλά δε νομίζω σε μια βδομάδα να πρόλαβαν να φτιάξουν καινούργια πετάλια, ενισχυτές και να κάνουν και marketing.

Επόμενα νέα...

breaking-news.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back