Επανέρχομαι, μετά από λίγο καιρό παιξίματος να σας πω για τις πρώτες εντυπώσεις μου για τις νέες λάμπες.
Πρώτα θα γράψω για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Στην πρώτη πρόβα με τις νέες λάμπες, και ενώ παίζω κανονικά απολαμβάνοντας το νέο ήχο μου, ο ενισχυτής κάνει ένα "κλακ" και μετά ακολουθεί σιγή..Ο ντράμερ που κάθεται πίσω από τον ενισχυτή μου με ενημερώνει οπως αναβοσβήνει ένα λαμπάκι (έχω τον H&K TM18 με το σύστημα tube safety control), πράγμα που σημαίνει πως η μία λάμπα είναι hot (υπέρταση). Παράλληλα βλεπω τη λάμπα, η οποία έχει γίνει...λάμπα!
Μην τα πολυλογώ, μάλλον δεν είχαν πατήσει καλά οι ακίδες της λάμπας, καθώς μετά από άνοιγμα, βγάλε-ξαναβάλε, ο ενισχυτής δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα. Έχω το νου μου βέβαια κάθε φορά που παίζω και είμαι με το ένα μάτι στην εν λόγω λάμπα...
Στον ήχο τώρα.
Βασικό νέο χαρακτηριστικό είναι ο όγκος που βγάζει πλέον ο ενισχυτής.
Στα καθαρά, που είναι και η εντυπωσιακή αλλαγή, ο ήχος έγινε πιο κρυστάλλινος και πιο "τρισδιάστατος". Τα καθαρά είναι πραγματικά "καθαρά", ενώ αν ανέβει το gain, βγαίνει ένα ωραιότατο crunch, όχι γλυκό, λίγο γυαλισμένο, αλλά με τη σωστή χρήση του EQ έρχεται εκεί που το θέλω.
Στο lead κανάλι δεν είδα μεγάλη διαφορά ακόμα να σας πω την αλήθεια, πέρα από αυτό τον όγκο που ανέφερα πριν.
Ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμα και ότι οι λάμπες έχουν χρόνο στρωσίματος, οπότε περιμένω πιο σίγουρα συμπεράσματα μετά από μερικές βδομάδες.