• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Νεα Fender American Vintage Μπασα

juan_de_viann είπε:
Ώχ η τσέπη μου... Ξέρουμε τιμές?
Για 2000+ δολλαρια λενε οι Αμερικανοι... Αρα 2000+ ευρω υποθετω Ευρωπη.

Χαλάλι τους. Ότι vintage reissue έχω πιάσει θερίζει... Παίζουν καλύτερα από πολλά original vintage...

Καλά μας τα λένε... αλλά όχι και τόσο καλά  ;D

Στα 50ς- 60ς μοντελάκια απουσιάζουν οι «μαγικές» λέξεις- nitro finsh  ;) (ή τουλάχιστον εγώ δεν τις είδα)

Και μια μικρή παρατήρηση: 2.000 δολάρια για το '74 δεν θα τα έδινα ούτε για πλάκα. Με τα μισά παίρνεις ένα ωραιότατο Geddy Lee που επί της ουσίας είναι ένα 74αρι. Το Japan όμως και όχι το Mexico που πλασάρει τώρα ο «Θωμάς».  ;) 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Στα 50ς- 60ς μοντελάκια απουσιάζουν οι «μαγικές» λέξεις- nitro finsh  ;) (ή τουλάχιστον εγώ δεν τις είδα) 
Στο 58 precision γράφει lacquer finish. Αυτό εννοεί? Δεν έχω παίξει Geddy Lee (αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια), αλλα σε σχέση με απλά fender, με american και mexican deluxe, και διάφορα άλλα, η σειρά vintage reissue τα κάνει τα λεφτά της. Πρόσφατα είχα την τύχη να κεράσει καφέ φίλος μπασίστας με 150+ μπάσα, και το vintage 62 jazz bass του στεκόταν επάξια ανάμεσα σε πολύ παλιά και ακριβά όργανα.

juan_de_viann είπε:
Στο 58 precision γράφει lacquer finish. Αυτό εννοεί? Δεν έχω παίξει Geddy Lee (αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια), αλλα σε σχέση με απλά fender, με american και mexican deluxe, και διάφορα άλλα, η σειρά vintage reissue τα κάνει τα λεφτά της. Πρόσφατα είχα την τύχη να κεράσει καφέ φίλος μπασίστας με 150+ μπάσα, και το vintage 62 jazz bass του στεκόταν επάξια ανάμεσα σε πολύ παλιά και ακριβά όργανα.
lacquer finish στο pickgurd. Τι να σε πω... μάλλον πολυουρεθάνη είναι τα βερνίκια οπότε vintage αλλά στο περίπου  ;D

Πάντως δεν έτυχε να πιάσω κάνα από αυτά στο χέρι, αλλά για να λες ότι έπαιζε θα έπαιζε.

Απλά στην περίπτωση του 74 Jazz- και σαν κάτοχος Geddy Lee- νομίζω ότι την κάνεις την δουλειά με τα μισά λεφτά. Το κουτσουράκι παίζει υπέροχα.

Από την άλλη και no offense  ;D με 2000+ ευρώ θα έπερνα late 60ς early 70ς original jazz κούτσουρο και όχι κάποια επανέκδοση.

Φυσικά τα P είναι άλλου παπά ευαγγέλια- με 2000+ δεν παίρνεις ούτε τα... καπάκια του 58  ;D ;D ;D  

Εχω την εντυπωση οτι ολα ειναι με τα νιτρα τους, πλην του 74ριου που ειναι urethane...

Ποτε δεν καταλαβα το λογο επανεκδοσης καποιων μοντελων.

Ενταξει μια χαρα οργανα ειναι με πολυ καλα specs, αλλα γιατι τα βγαζει σαν reissue?

Ας τα βγαζει ως American standard μοντελα με τα ιδια χαρακτηρηστικα να εχει και καποια ουσια το καινουριο οργανο που αγοραζεις. Τι θα πει επανεκδοση???

Καποτε την γουσταρα την Fender αλλα αργοτερα που καταλαβα την πολιτικη του Marketing της μου καθεται καπως. Ξεφυγα απο το θεμα αλλα οταν ακουω για reissue Φενδερ...αστα να πανε!

supremo είπε:
Ποτε δεν καταλαβα το λογο επανεκδοσης καποιων μοντελων.

Ενταξει μια χαρα οργανα ειναι με πολυ καλα specs, αλλα γιατι τα βγαζει σαν reissue?

Ας τα βγαζει ως American standard μοντελα με τα ιδια χαρακτηρηστικα να εχει και καποια ουσια το καινουριο οργανο που αγοραζεις. Τι θα πει επανεκδοση???

Καποτε την γουσταρα την Fender αλλα αργοτερα που καταλαβα την πολιτικη του Marketing της μου καθεται καπως. Ξεφυγα απο το θεμα αλλα οταν ακουω για reissue Φενδερ...αστα να πανε!
Στα reissues η Fender "πουλαει" τα original specs, για τα οποια καλως η κακως καποιος κοσμος ειναι διατεθειμενος να τα σκασει χοντρα... Τα US standard κατα κανονα ειναι λιγο πιο μοντερνα οργανα.

Δυο λέξεις  θα πω .. πανέμορφα , πανάκριβα !!!

όμως....

juan_de_viann είπε:
Χαλάλι τους. Ότι vintage reissue έχω πιάσει θερίζει...
;)

Nikoubis είπε:
Στα reissues η Fender "πουλαει" τα original specs, για τα οποια καλως η κακως καποιος κοσμος ειναι διατεθειμενος να τα σκασει χοντρα... Τα US standard κατα κανονα ειναι λιγο πιο μοντερνα οργανα.
Η fender με τα reissue πουλαει παραμυθια κ τιποτε αλλο. Καποτε και αυτα που τωρα τα επανακυκλοφορει ηταν τα standard μοντελα της. Οσο για τα σημερινα us standard δεν τα θεωρω μοντερνα οργανα.

μεγάλη  κουβέντα,   μπορεί  να έχεις  δίκιο...  αλλά  αν σου δώσουν  ενα  reissue   και ένα  standard   και σε αφήσουν  να τα  χαρείς , στο τέλος  θα καταλήξεις στο ότι το vintage έχει το κάτι παραπάνω και ηχητικά  (εχει καλύτερους μαγνήτες ) και  ως γενικότερο vibe (''original'' specs ,σε κλειδια, γεφυρες, νιτρα ,κλπ... )

βέβαια με τα 500 περίπου ευρώ διάφορα  που έχουν,  αν τα διαθέσεις  για upgrade στο standard  μπορεί να γίνει ''καλύτερο''  απ το vintage.....  

Κούρασαν.

Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί, τίποτα που δεν έχουμε ξανακούσει.

Αν είχαν βέβαια εκείνο το 64 Jazz LPB με το U rosewood μπράτσο του 74, θα μιλάγαμε για μια πιο ολοκληρωμένη ομορφιά.

Δεν ψήνομαι. Οι Ιάπωνες (για να μην πω άλλους κατασκευαστές) νομίζω με καλύπτουν περισσότερο.

Από την άλλη ίσως καλύτερα όταν η Fender μένει στα ίδια παρά όταν κάνει την υπέρβαση.

86ceb3c861ac3d7b0737b2ccde488ca3.png

http://www.fender.com/en-GR/custom-shop/series/pro-collection/2013-closet-classic-precision-bass-pro/

Αν και ήθελε και ίσως και να μπορούσε, νομίζω ότι κόλλησε κάπου στο μπλιάχ,,,,,

Σουπερ.

Αν ειναι οπως οι νεες vintage ri κιθαρες τοτε μιλαμε χαλαρα για τα καλυτερα RI μπασα παραγωγης που εχει βγαλει η Fender ποτε (για οσους αρεσκονται στα παλαια μοντελλα που ΓΙΑΤΙ να μην αρεσκονται μια και καλυτερα δεν εχουν βγει ακομα... ;D)

Το φινιρισμα ειναι ΙΔΙΟ με αυτο τον κιθαρων (Flash nitro χωρις πολυεστερικο Undcercoat οπως τα παλιοτερα RI) εκτος απο το 74 που ειναι φυσικα urethane.

Τελικά έχουν νίτρα αυτά τα... κσύλα;  ;D (πλην 74) Ξέρει κανείς;

Πάντως θα συμφωνήσω με τον supremo- παρότι πάντα γουστάρω 7ενδερ  ;D- ότι η κατάσταση είναι (κάποιες φορές εκνευριστικά) μαρκετάδικη .

Και φυσικά θα συμφωνήσω και με τον  Nikoubi- τα καρά στάνταρτ μοντέλα της ήταν, που κόστιζαν στα μισά λεφτά  ;)

Και κακά τα ψέματα: Εταιρίες σαν την Gibson και την Fender είναι «εγκλωβισμένες» στις «δάφνες (μοντέλα) του παρελθόντος» τους.  

Δεν θα πάει κάποιος να πάρει κάνα... διαστημικό κούτσουρο πχ αλά Dingwall ή Ritter, το οποίο επάνω του θα γράφει Fender. Κάνα Jazz ή κάνα P θα πάρει.

Όποτε πήγε να το κάνει η Fender- στα 80ς κυρίως με κάτι «εξτραβαγκάντ» κσύλα- αυτά πήγαν άπατα.

Έτσι για να πουλήσει, θα πρέπει να ανακυκλώνει τα... δαφνόφυλλα  ;D

Όμως αυτό το «retrospective» είναι αυτό που «πουλάει» επί το γενικότερο, ο θρύλος του αλλά και οι θρύλοι (των μουσικών) που είναι συνυφασμένοι με το όργανο κλπ.

Εν κατακλείδι κάτι πρέπει να πουλήσουν και αυτοί  ;D

Και θα επαναλάβω ότι με 2000+ ευρώ βρίσκεις 74αρι Jazz από τα τότε  ;)      

ΥΓ: Ευτυχώς που υπάρχει(ς) και ο SF και λύθηκε επιτέλους η απορία με τα νίτρα  8) ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και θα επαναλάβω ότι με 2000+ ευρώ βρίσκεις 74αρι Jazz από τα τότε  ;)      
...και σε πιάνει  η μέση ... και φωνάζεις  τον μπλουζίστα  για ένα ''ίσιωμα''.... ;D ;D ;D

lgbesios είπε:
...και σε πιάνει  η μέση ... και φωνάζεις  τον μπλουζίστα   για ένα ''ίσιωμα''.... ;D ;D ;D
Όχι βρε... Αν είναι κάνα alder δεν τρέχει κάστανο. Και τα «τούβλα» είναι τα ash που ξεκίνησε να βγάζει από το '76 μέχρι το '80 κάτι  :D

Αλλά καλό είναι να έχεις τον... «μπλουζίστα» από κοντά just in case  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back