σωστά…όλο και κάποιο κοροιδο θα βρεθεί να την αγοράσει ;DRayDTutto είπε:Ποτέ κανείς δεν θα πέταγε μια Gibson ή μια Fender, όσο άχρηστο όργανο και να είχε βγει.
σωστά…όλο και κάποιο κοροιδο θα βρεθεί να την αγοράσει ;DRayDTutto είπε:Ποτέ κανείς δεν θα πέταγε μια Gibson ή μια Fender, όσο άχρηστο όργανο και να είχε βγει.
..... σε μένα, ή μάλλον χαρίστε τα (χάρη σας κάνω) σε μένα να απαλλαγείτε επιτέλους από αυτά!Spyros Delta είπε:Μακρυα απο fender gibson. (μη πω για τις prs που αναφερθηκαν, ειναι προφανες το παραμυθι)
Πατατες οργανα.
Οσο πιο παλια, τοσο πιο σκατα.
Τα κσυλα τους, δεν παιζουν ρολο ετσι κι αλλιως.
Πουληστε τα ......
Γιατίς; Αφού η Γίβσον τελεκάτσερ ρεΐσιου σούπερ ουάο αγριοπασατεμπιά βόδι, μαπλέ νεκ σκότωνε...Spyros Delta είπε:Μακρυα απο fender gibson.
vonserke010780 είπε:Προσοχη ομως οι πυκνωτες να ειναι Bumblebee και οχι τιποτα απλοι κεραμικοι κτλ. Γιατι ως γνωστον τα μαονια ονδουρας μονο με μπαμπλμπι δουλευουν σωστα και κουρδιζονται! Εκει ειναι ολη η μαγεια! ;D
Πάντως το reverse engineering ενός οργάνου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.Dreamdancer είπε:O ανθρωπος εχει αποκωδικοποιησει τοσα μυστικα του συμπαντος και εχει να παρουσιασει τοσα θαυματα μηχανικής αλλα για τους mojo-heathens τους κιθαριστες δεν μπορει να κανει reverse engineering μια strat η μια Gibson ;D :;D
Με την πολυυυυυ μικρη διαφορα οτι εδω μιλαμε για solid κομματια ξυλου,cnc κομμενα τις περισσοτερες φορες, και στις απολυτα ιδιες διαστασεις....και τα οποια καταληγουν μαλιστα να ειναι.... ηλεκτρικα οργανα.Εδω ατομα με power tools και μερακι τα φτιαχνουν στα γκαραζ τους για πλακα....και μαλιστα εξαιρετικης ποιοτητας....ναι ειναι πολυ δυσκολο.harilatron είπε:Πάντως το reverse engineering ενός οργάνου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.
http://digitalcommons.mtu.edu/etds/634/
(Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη τη διατριβή.)
Ευχαριστούμε Harilatron.harilatron είπε:Πάντως το reverse engineering ενός οργάνου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.
http://digitalcommons.mtu.edu/etds/634/
(Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη τη διατριβή.)
- για την ύπαρξη μεγάλης υπεραξίας (marketing, brand name, labor) σε αυτό που πληρώνεις για Fender / Gibsonharilatron είπε:Στην πραγματικότητα δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που να μην το γνωρίζει/καταλαβαίνει .....
Οι Deep Purple;audiokostas είπε:Η μόνη μου απορία είναι αν υπάρχει κάποιο πιο καμμένο θέμα στο noiz από αυτό με τα ξύλα.
Ασχετα απο το logo και οτι αυτο συνεπαγεται.... ακομα δεν μου εξηγησες το πρακτικο μερος αυτου που σχολιασα:που ακριβως ειναι η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ δυσκολια στην ακριβη αντιγραφη solid ηλεκτρικων οργανων ακομα και απο hobbιστες(ποσο μαλλον απο εταιρειες).Ειπες οτι δεν ειναι τοσο απλο....αλλα το παραδειγμα που παρεθεσες δεν εχει καμια σχεση με solid ηλεκτρικα οργανα(μαλλον το ακριβως αντιθετο θα ελεγα).Παρε πχ την ποιο μυθικη strat που μπορεις να φανταστεις και πες μου τι ειναι αυτο πια, που εχει μεινει μυστικο στην κατασκευη της και που δεν μπορει να αντιγραφει ακριβως.harilatron είπε:Όχι δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο αλλά έχει ενδιαφέρον - θα το διαβάσω.
Το πρόβλημα με τους ακραίους ξυλομάχους όπως ο Dreamdancer είναι ότι θεωρούν ότι έχουν -κατά κάποιο τρόπο- καθήκον να ενημερώσουν όλους τους άλλους για την ύπαρξη μεγάλης υπεραξίας (marketing, brand name, labor) σε αυτό που πληρώνεις για Fender / Gibson κλπ.
Στην πραγματικότητα δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που να μην το γνωρίζει/καταλαβαίνει αυτό.![]()
Δεν μπορείς να κόψεις 2 φορές το ίδιο δέντρο.Dreamdancer είπε:.... που δεν μπορει να αντιγραφει ακριβως.
A μπραβο αρα λοιπον παραδεχεσαι οτι υπαρχουν μηδενικες κατασκευαστικες δυσκολιες και μυστικα(καμια λοιπον σχεση με στραντιβαριους και διαφορα ακουστικα οργανα).. και η μονη διαφορα ειναι τα ξυλα(που τοτε προφανως ηταν καλυτερα ;D).harilatron είπε:Δεν μπορείς να κόψεις 2 φορές το ίδιο δέντρο.
(Παλιά Μεγαρίτικη παροιμία)
Κατά τα άλλα κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αδύνατον να φτιαχτούν κιθάρες που να παίζουν το ίδιο καλά. Το κάνουν δεκάδες κατασκευαστές (ακόμα και χομπίστες). Σε ποιον ακριβώς προσπαθείς να εξηγήσεις αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν?
Δεν είπα "μηδενικές". Η αναλογία είναι προφανής.Dreamdancer είπε:A μπραβο αρα λοιπον παραδεχεσαι οτι υπαρχουν μηδενικες κατασκευαστικες δυσκολιες και μυστικα(καμια λοιπον σχεση με στραντιβαριους και διαφορα ακουστικα οργανα).. και η μονη διαφορα ειναι τα ξυλα(που τοτε προφανως ηταν καλυτερα ;D).
'Ντάξει, δεν είναι το ίδιο. Είναι σαν να μπαίνεις σε σουβλατζίδικο που έχει το σουβλάκι 10 ευρώ και να φωνάζεις "Ρεεεεεεε τι κάνετε!!!! Παρακάτω έχει σουβλάκι με 2 ευρώ".harilatron είπε:Είναι σαν να μπαίνεις σε εστιατόριο και να φωνάζεις "Ρεεεεεεε τι κάνετε!!!! Παρακάτω έχει σουβλάκι με 2 ευρώ".