music PC 2023, γνώμες

Ένα Disclaimer για τους Samsung M.2:

Και γω έχω δύο Samsung M2 Gen3, παλαιότερους, αλλά αναφαίρομαι συγκεκριμένα σε 2 νέα μοντέλα, τους 980 Pro, και 990 Pro.

Ο 980 έχει ένα firmware το πρόβλημα που χαρακτηρίζεται ως "may enter irrecoverable failed state".

Ο 990 έχει rapid health drops, τόσο μεγάλο που η ίδια η Samsung δέχεται RMA.
έχω δει βίντεο που αναφέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο batch που το παθαίνει αυτό και λύνεται με upgrade του controller.

Αλλά κι αυτό εντάσσεται σ αυτό που είπα πιό πάνω, δεν παίρνουμε τα τοπ σε κανένα τομέα. Παίρνουμε τα middle of the road

τώρα με βάζετε στην πριζα και ζηλεύω όλες αυτές τις μέρες που συζητάμε για m.2 να nvme και επειδή έχω μητρική με @ @  μου φαίνεται πως πρέπει να πάρω έναν Gen 4 και να τον βάλω μέσα. Και δύο μπορώ.

Άντε μην μου τη δώσει τώρα για να ριξω και τα 11 μέσα να δω πως είναι. ?

Ποιόν να πάρω τελικά για pci-e 4.0?

@cos_dr προσωπικά θα πηγαινα σε SN850X με ψυκτρα ή σε Fury Renegade (μέ ή χωρις ψύκτρα) ή σε KC3000. Αναλόγως με την χρήση, airflow κουτιού κοκ σε αυτούς που δεν έρχονται με μαμά ψυκτρα απλά θα έβαζα μια after market.

ΥΓ: προσωπικά μιλάω μόνο για 2Tb ολοι αυτοί είναι στα "αγαπημένα" στο Skroutz εδω και πολύ καιρό, ειλικρινά για την δική μου περίπτωση (συστημα, airflow, χρήση κοκ) θα έπαιρνα τον πιο φθηνο (KC3000) και θα τον άφηνα με την φλοίδα-ψυκτρα με την οποια έρχεται.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@cos_dr προσωπικά θα πηγαινα σε SN850X με ψυκτρα ή σε Fury Renegade (μέ ή χωρις ψύκτρα) ή σε KC3000. Αναλόγως με την χρήση, airflow κουτιού κοκ σε αυτούς που δεν έρχονται με μαμά ψυκτρα απλά θα έβαζα μια after market.

ΥΓ: προσωπικά μιλάω μόνο για 2Tb ολοι αυτοί είναι στα "αγαπημένα" στο Skroutz εδω και πολύ καιρό, ειλικρινά για την δική μου περίπτωση (συστημα, airflow, χρήση κοκ) θα έπαιρνα τον πιο φθηνο (KC3000) και θα τον άφηνα με την φλοίδα-ψυκτρα με την οποια έρχεται.
Δεν κάνει η ψύκτρα που έχει η μητρική για αυτούς, τα καπάκια της?

Δεν έχω βάλει τέτοιους.

Θέλει εξτρά ψήκτρα?

Δεν κάνει η ψύκτρα που έχει η μητρική για αυτούς, τα καπάκια της?

Δεν έχω βάλει τέτοιους.

Θέλει εξτρά ψήκτρα?

Κανει, πόσο καλή δουλεια κάνει προφανως εξαρτάται απο την ψυκτρα αυτη καθαυτη, το ποσο φουρνος ειναι ο SSD και τι χρήση του κάνεις Κώστα.

Προσωπικά, για το δικο μου συστημα και την συγκεκριμενη χρηση, δεν θα ασχολιομουν καν. YMMV, αν εχεις 2-3 NVme στο σύστημα και τους #$@$#@ , μεταφορές απειρων αρχειων απο τον έναν στον άλλο κοκ τοτε χαλαρά ψυκτρα.Αλλιως τι, θα χαλασουν? Οχι, απλά θα αρχίσει να throtlάρει και θα χάσεις επιδόσεις (ειπαμε αναλόγως με την χρηση, σε everyday use 99.9 δεν νομιζω να καταλαβεις τιποτα εκτος και αν τον έχεις "ξεληγώσει").

Κανει, πόσο καλή δουλεια κάνει προφανως εξαρτάται απο την ψυκτρα αυτη καθαυτη, το ποσο φουρνος ειναι ο SSD και τι χρήση του κάνεις Κώστα.

Προσωπικά, για το δικο μου συστημα και την συγκεκριμενη χρηση, δεν θα ασχολιομουν καν. YMMV, αν εχεις 2-3 NVme στο σύστημα και τους #$@$#@ , μεταφορές απειρων αρχειων απο τον έναν στον άλλο κοκ τοτε χαλαρά ψυκτρα.Αλλιως τι, θα χαλασουν? Οχι, απλά θα αρχίσει να throtlάρει και θα χάσεις επιδόσεις (ειπαμε αναλόγως με την χρηση, σε everyday use 99.9 δεν νομιζω να καταλαβεις τιποτα εκτος και αν τον έχεις "ξεληγώσει").
Πάντως ουσιαστικές επιδόσεις τουλάχιστο που να χρειάζομαι άμεσα προσωπικά, πάντα εγώ δεν βλέπω, θα μπορούσα να πάρω έναν 3.0 που είναι φθηνότεροι και πάλι θα έτρεχα σφαίρα και θα προσέθετα άλλον ένα σκληρό γιατί οι SATA μου είναι απασχολημένες.

Μητρική θεωρώ ότι έχω καλή, την msi X570 edge  και από θερμοκρασίες είμαι ψυγείο, έχω καλό airflow γιατί έχω μοντάρει ένα παλιό COSMOS S , έχει και υδρόψυξη αλλα έχει πολύ καλό airflow , το έχω φτιάξει εγώ με push pull διάταξη εξαιρετική, ένα προς ένα ?

θα δω, άμα μου τη βαρέσει θα πάρω, αλλά για τόσο ακριβό δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή.

θα δω, άμα μου τη βαρέσει θα πάρω, αλλά για τόσο ακριβό δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή.

Αγορασε τον όταν τον χρειαζεσαι πραγματικα. Οι τιμες στους SSD πεφτουν, ευτυχως (μεχρι να στησουν κανα παραμυθι για καμια πλυμμηρα ή πυρκαγια σε κανα εργοστάσιο NANDs και ξανατρέχουμε όλοι να προλαβουμε τουλάχιστον).

Και προφανως Gen 4 για να εισαι εσυ futureproof γιατι είσαι και κομπιουτερακιας και δεν σε βλέπω να κάθεσαι στα αυγά σου για πολύ, ας ειναι Gen 4 να τον κολλήσεις και στο επόμενο σύστημα.

Αγορασε τον όταν τον χρειαζεσαι πραγματικα. Οι τιμες στους SSD πεφτουν, ευτυχως (μεχρι να στησουν κανα παραμυθι για καμια πλυμμηρα ή πυρκαγια σε κανα εργοστάσιο NANDs και ξανατρέχουμε όλοι να προλαβουμε τουλάχιστον).

Και προφανως Gen 4 για να εισαι εσυ futureproof γιατι είσαι και κομπιουτερακιας και δεν σε βλέπω να κάθεσαι στα αυγά σου για πολύ, ας ειναι Gen 4 να τον κολλήσεις και στο επόμενο σύστημα.
του χρόνου τότε.

Επόμενο σύστημα δεν έχει.

Είπαμε στο άλλο thread

Αυτό είναι και το τελευταίο καλό μου σύστημα.

Δεν θα ξανακάνω αναβάθμιση.

• Like
Reactions: ΑpussyΑ
@cos_dr Ένας από τους κύριους λόγους που πήρα νέο PC ήταν επειδή το παλιό μου δεν έπαιρνε Gen4 M.2. Δεν ήθελα να επενδύσω σε 4TB Gen3.

• Like
Reactions: cos_dr
Μην βάλεις nVidia κάρτα γραφικών.

Βάλε AMD.

Ο λόγος είναι ότι για audio, οι drivers της AMD έχουν τραγικά καλύτερο DPC latency. Θα μπορείς να κατέβεις πιο χαμηλά σε roundtrip latency αν θέλεις να κάνεις monitor στο DAW.

Το χω δει να συμβαίνει. Το DPC με nVidia δεν παλεύεται για audio.

• Like
Reactions: ikon
Το σύστημα που παραθέτεις και με τις προσθήκες/βελτιώσεις που σου γράφουν τα παιδιά παραπάνω, είναι        καρα-overqualified για home studio music production. Αν δε σε απασχολεί το θέμα του κόστους, πάω πάσο μια και χαμένο δε θα πάει. Θα κρατήσεις τουλάχιστον τα core components για πολλά χρόνια.

Το pc που περιγράφει ο OP , θα στοιχίσει όσο ένα I-phone.

Αν το δεις έτσι, είναι πάμφθηνο, μιας και με αυτό όχι μουσική, κινηματογράφο θα μπορεί να κάνει.....και αν δεν τον ενδιαφέρει να το συνδέει και στο internet......θα του πάει μέχρι και 20 χρόνια. (εννόω ότι δεν θα τον αφορούν τα updates στο λειτουργικό κ.λ.π)

Αν το δει ώς recorder - arranger και όχι σαν pc .....θα πάει 20 χρόνια σίγουρα.

Οπότε μην το συζητάς, πάρτο.

Το pc που περιγράφει ο OP , θα στοιχίσει όσο ένα I-phone.

Αν το δεις έτσι, είναι πάμφθηνο, μιας και με αυτό όχι μουσική, κινηματογράφο θα μπορεί να κάνει.....και αν δεν τον ενδιαφέρει να το συνδέει και στο internet......θα του πάει μέχρι και 20 χρόνια. (εννόω ότι δεν θα τον αφορούν τα updates στο λειτουργικό κ.λ.π)

Αν το δει ώς recorder - arranger και όχι σαν pc .....θα πάει 20 χρόνια σίγουρα.

Οπότε μην το συζητάς, πάρτο.
Και?

Ενα iphone ειναι υπερβολικα ακριβο τηλέφωνο.

Εδω μιλαμε αν υπάρχουν αστοχίες στη επιλογη εξαρτηματων

Και?

Για έναν που έχει π.χ. ετήσιο εισοδημα 38.543 ευρώ δεν είναι δα και μεγάλη δαπάνη. Ενα μέσο εισόδημα δηλαδή για τα ελληνικά δεδομένα. 

Και?

Εγώ το έγραψα για να μην έχει seconds thoughts. ..... για τα $$$ που θέλει να δώσει,.

Όταν ήμουν μικρό παιδί και δεν βαριόμουν , έστηνα και εγώ Pc's ...  

Πλέον παίρνω έτοιμα...για να μην έχω ασυμβατότητες και δεν έχω καμιά όρεξη να κάνω beta testing. Πλέον, ή ζωή είναι μικρή. ....και ας χάσω (θεωρητικά ) και κάτι σε απόδοση......σίγα....λες και δουλεύουμε  τα Pc's στα όρια τους,.

Εγώ το έγραψα για να μην έχει seconds thoughts. ..... για τα $$$ που θέλει να δώσει,.

Όταν ήμουν μικρό παιδί και δεν βαριόμουν , έστηνα και εγώ Pc's ...  

Πλέον παίρνω έτοιμα...για να μην έχω ασυμβατότητες και δεν έχω καμιά όρεξη να κάνω beta testing. Πλέον, ή ζωή είναι μικρή. ....και ας χάσω (θεωρητικά ) και κάτι σε απόδοση......σίγα....λες και δουλεύουμε  τα Pc's στα όρια τους,.

ναι να μην έχει

αλλά υπάρχουν σοβαρά λάθη στο config, πχ μονή μνήμη.

Μπορει να δίνεις πολλά ή να μη σε νοιάζει, αλλά ορισμένα πράγματα θέλουν προσοχή.

Και γω ανήκω σ αυτούς που λές, αλλά κάποιες φορές τα έτοιμα συμφέρουν (πχ στην περίοδο κορωνοιου, όταν δεν υπήρχε τίποτα όρθιο), ενώ άλλες φορές είναι ξεσκαρτάρισμα

όσον αφορά τα ίδια τα τηλέφωνα ναυαρχίδες αλλά και κοντά στο όριο αυτό η υπολογιστική τους δύναμη είναι όντως τεράστια. Και εκεί πάει το σχόλιο μου.

Το έλα μωρέ όσο ένα κινητό κάνει, μπορεί να δηλώνει και ευτέλεια, αλλά μπορεί να δηλώνει και κάτι εξτραβαγκάντζα

τελος χωρίς να ξέρω τι συνθέτει από μουσική το πισί αυτό για μένα είναι overkill, oταν φτιάχνω αρκετά σύνθετα πράγματα χωρις καμμία εξοικονόμηση μνήμης με 16 και έναν ryzen 5

• Like
Reactions: Ali Barout

Trending...

Νέα θέματα