Μουσικοί και ακούσματα.

Gommer

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Έχω στην μπάντα δύο κιθαρίστες. Η μπάντα παίζει funk. Ό ένας κιθαρίστας παλιά έπαιζε σε hard rock μπάντες, ό άλλος έπαιζε jazz  / fusion. Στο φατσομπούκι ο ένας ποστάρει συνέχεια Queen και άλλες ροκιές 80s, ο δεύτερος fusionies και hip-hop. Άσχετα λίγο με soul/funk. Θεωρώ ότι αυτα τα προσωπικά τους γούστα/ακούσματα επηρεάζουν το στύλ με το οποίο παίζουν το οποίο είναι και λογικό. Έλα ντε όμως που δεν κολλάνε αυτές οι επιρροές με την μπάντα και αυτό είναι αντιληπτό. Είτε σε σόλα είτε σε ρυθμικά. Πιστέυετε ότι τα προσωπικά μας ακούσματα πρέπει να συνάδουν με την μουσική της μπάντας που παίζουμε ή όχι? Και δεν μιλάω για επαγγελματίες μουσικούς που ζουν απο την μουσική οπότε και καλούνται να παίξουν ότι να ναι αλλα για ερασιτέχνες ή μουσικούς που δεν βιοπορούν τουλάχιστον απο την ενασχόληση.

Αυτό είναι μεγάλο ζήτημα. Το καλύτερο είναι όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν σε μια μπάντα να έχουν κάποια κοινή συνισταμένη ακόμα και αν πάνε για crossover (συνδυασμούς στυλ) .

Αυτό που θα πρότεινα είναι δουλειά trancription με κάποια κλασικά κομμάτια ώστε να ρίξουν χοντρή δουλειά με το τί γίνεται στα ρυθμικά και στα σόλο και να πάρουν και μια άποψη.

Αν εχετε συγκεκριμενο ειδος που θελετε να παιξετε, φυσικα και πρεπει να συναδουν. Αν θελετε να πειραματιστειτε, απο την αλλη, καλο ειναι να υπαρχουν διαφορετικες επιρροες.Εξαρταται απο το τι ψαχνει καθε συγκροτημα, υποθετω.

Να σταματησεις να παρακολουθεις τι ποσταρουν  ;D  γιατι επηρεαζεσαι αρνητικά και εισαι προκατειλημενος στις ιδεες που φέρνουν!

Ας φερουν τις ιδεες και τις επηροές τους και αν δεν σου αρεσει το αποτέλεσμα ψηφίστε για να τους διώξετε!

Εξάλλου οι κιθαρίστες είναι σαν τα περίπτερα, δύο σε κάθε τετράγωνο...

Έτσι ήμουν κι εγώ με τη μπάντα μου. Εγώ hard rock, 80s rock-metal, modern metal (από heavy έως melodic death και djent), οι συμπαίκτες μου από funk, rock, έως low bap και ρέγγε.

Στην αρχή που παίζαμε μόνο διασκευές δεν υπήρχε θέμα, όταν όμως γράψαμε 2-3 τραγούδια φάνηκε πολύ και είναι και ένας από τους λόγους που όταν σπάσαμε λόγω σπουδών στεναχωρήθηκα λιγότερο γιατί δεν έβλεπα μέλλον με τέτοιες διαφορές.

Κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο έως απίθανο να δουλέψει σχήμα με εντελώς διαφορετικές επιρροές και ακούσματα. Εύχομαι τα καλύτερα όμως!

συνήθως τα καλυτερα αποτελέσματα στις μπαντες που όλοι φερνουν ιδέες είναι όταν

οι μουσικοί ειναι όλοι ελεύθεροι να εκφραστουν και το αποτέλεσμα δεν το ορίζει κάποιος και ας βγει

ό,τι βγει  . Αν υπάρχει αρχηγός σε μπάντα ( για αρχηγός μου

φάνηκες) η αρχηγία λειτουργεί μόνο όταν ο αρχηγός είναι και η δημιουργική δύναμη,

σε αντιθετη περίπτωση το να ψάχνεις απο τους άλλους να συννάδουν με αυτό που θέλεις και να περιμένεις να γράφουν και να παίζουν σύμφωνα  με τα δικά σου γούστα το λιγότερο εγωιστικό μου φαίνεται.

δεν παίζουν ρόλο αυτά τα πράγματα.

Εγώ ακούω πχ πράγματα που ποτέ δεν θα μπορέσω να τα παίξω.

Και αυτά που μπορώ να παίξω άνετα (εννοώ πχ τρώγοντας με το ένα χέρι ή κάνοντας κάτι άλλο) δεν τα ακούω.

Είμαι κάπου στη μέση. :(

Gommer είπε:
Έχω στην μπάντα δύο κιθαρίστες. Η μπάντα παίζει funk. [...] Στο φατσομπούκι ο ένας ποστάρει συνέχεια Queen και άλλες ροκιές 80s,
Οι Queen ειναι μια κατηγορια μουσικης από μονοι τους :)

Ποσο βαρετο θα ηταν να ακουγαμε και να παιζαμε τα ιδια πραγματα;  Υπαρχει καμποση μουσικη στην τελικη :)

Minoru είπε:
συνήθως τα καλυτερα αποτελέσματα στις μπαντες που όλοι φερνουν ιδέες είναι όταν

οι μουσικοί ειναι όλοι ελεύθεροι να εκφραστουν και το αποτέλεσμα δεν το ορίζει κάποιος και ας βγει

ό,τι βγει

δεν παίζουν ρόλο αυτά τα πράγματα.

Εγώ ακούω πχ πράγματα που ποτέ δεν θα μπορέσω να τα παίξω.

Και αυτά που μπορώ να παίξω άνετα (εννοώ πχ τρώγοντας με το ένα χέρι ή κάνοντας κάτι άλλο) δεν τα ακούω.

Ποσο βαρετο θα ηταν να ακουγαμε και να παιζαμε τα ιδια πραγματα;  Υπαρχει καμποση μουσικη στην τελικη :)
Κάπως έτσι.  ;) :)

Το "κόλπο", για μένα, είναι να μπορεί ο μουσικός να αφομοιώνει/προσαρμόζει τα διαφορετικά του ακούσματα στο είδος μουσικής, που παίζει.

Παιδιά, δυστυχώς η απόκριση των περισσοτέρων μουσικών ή  καλύτερα οργανοπαιχτών σε άλλα μουσικά είδη (μην πω και στα είδη με τα οποία υποτίθεται ασχολούνται) είναι απογοητευτική, οπότε μην τα εξιδανικεύουμε στη θεωρία.

Καποτε μου ζητησε ενας απο τους μεγαλυτερους "μαεστρους" (οπως τους λεμε στην Ελλαδα) να του συστησω ενα ντραμερ για τη μπαντα μιας απο τις μεγαλυτερες Ελληνιδες τραγουδιστριες (του "εντεχνου" ας πουμε).

Με λιγα λογια, επιπεδο εθνικη Ελλαδας.

Εκανα την αφελη ερωτηση, τι στυλ θελει να ειναι.

Η απαντηση του νομιζω, εχει σχεση με το θεμα.

"Δεν με νοιαζει το στυλ του. Με ενδιαφερει να εχει αισθητικη και να ειναι δημιουργικος"

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η καλυτερη μπάντα που ειχα ποτε μου ειχε μπασιστα που άκουγε heavy-metal & classic rock,πληκτρα που ακουγε indie & techno,drummer που ακουγε λαϊκα ,τουρκικα & hardcore electronica & τραγουδιστρια που ακουγε ambient music... ;D ;D

Ολοι τους ηταν πολυ ταλαντουχοι & δημιουργικοι ανθρωποι με φαντασια και ελαχιστα κολληματα οταν παιζαμε τη δικη μας μουσικη.

schreivox είπε:
  Παιδιά, δυστυχώς η απόκριση των περισσοτέρων μουσικών ή  καλύτερα οργανοπαιχτών σε άλλα μουσικά είδη (μην πω και στα είδη με τα οποία υποτίθεται ασχολούνται) είναι απογοητευτική, οπότε μην τα εξιδανικεύουμε στη θεωρία.
Μα το ερώτημα του ΟΡ δεν είναι, αν ένας πχ μεταλλάς ντράμερ μπορεί να παίξει funk, αλλά αν ένας μεταλλάς ντράμερ μπορεί να ακούει funk ή πρέπει, υποχρεωτικά, να ακούει τη μουσική, που παίζει.

(ή τουλάχιστον, έτσι κατάλαβα εγώ το ερώτημα και απάντησα αναλόγως  :P  :) )

mustafank είπε:
Μα το ερώτημα του ΟΡ δεν είναι, αν ένας πχ μεταλλάς ντράμερ μπορεί να παίξει funk, αλλά αν ένας μεταλλάς ντράμερ μπορεί να ακούει funk ή πρέπει, υποχρεωτικά, να ακούει τη μουσική, που παίζει.

(ή τουλάχιστον, έτσι κατάλαβα εγώ το ερώτημα και απάντησα αναλόγως  :P  :) )
Δεν χρειαζεται ερωτημα τι πρεπει να ακουει ενας μουσικος.Τα παντα.

Οι ίδιοι οι 2 κιθαρίστες με τις διαφορετικές επιρροές και ακούσματα, έχουν συναίσθηση ότι αυτά που παίζουν δεν ταιριάζουν καθόλου με το συγκεκριμένο είδος soul/funk και το επηρεάζουν αρνητικά, κατά την δική σου εκτίμηση? το έχετε συζητήσει? ποιά είναι η άποψη τους? αν συμφωνούν  γιατί δεν επιλέγουν ένα άλλο σχήμα που ο καθένας να παίξει αυτά που τον εκφράζουν.

Θα ήταν προτιμότερο να βρείς αυτούς πού έχουν πόρωση και γνώση με το συγκεκριμένο είδος, άρα λοιπόν έκαστος στο είδος του, που μάλλον φαίνεται ότι θα σας γλύτωνε από δυσάρεστες εμπειρίες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back