Modeling rigs: πως είναι το δικό σας?

The Genius Loci

Δυνατό μέλος
Πόντοι
638
Σε συνέχεια των αρκετών συζητήσεων για modeling και καθώς αρκετά μέλη του noiz διαθέτουν ένα (τουλάχιστον), έρχεται αυτό το poll που θεωρώ ότι είναι αυτοεξηγούμενο.

Να τονίζω ότι η ψηφοροφία αφορά και χρήστες Μ9/Μ13 και Nova System, δηλαδή συστήματα που αφορούν και μόνο εφφέ.

Υπάρχει η δυνατότητα 2 ψήφων ανά χρήστη, αν έχετε περισσότερες από 2 ρυθμίσεις, αναφέρατε τις 2 πιο συνηθισμένες σας.

Για οποιαδήποτε απορία ρωτήστε, και αν θέλετε γράψτε και δυο λόγια επεξηγηματικά.  ;)

Let's go!

εγω την rp1000 είτε μπροστά στον ενισχυτή είτε με 4cm

σε ένα λάιβ την έβαλα απευθείας στο PA και μια χαρά ακουγόταν κι εκει

line6 m13 μπροστα απο τον ενισχυτη...

αλλά πριν την m13 υπάρχουν πεταλάκια παραμόρφωσης (συνήθως το fuzz factory), δεν χρησιμοποιώ gain απο τον ενισχυτή. -κανονικά θα έπρεπε να έχω το πετάλι παραμόρφωσης στην λουπα της m13, αλλά βαριέμαι τρελά να ξαναστήνω την αλυσίδα.

Έχω την x3 live κυρίως για direct rec, ακρόαση μέσα από το stereo και για φάσεις σε προβάδικα με ενισχυτές των οπισθίων.

Κάααααποια στιγμή θέλω να το δουλέψω και με λαμπάτους σε επίπεδο εφέ μόνο.

Κάποια στιγμή μπορεί να επενδύσω και σε 1-2 tech 21 power engine 60 (ΑΕΚτζήδες είναι ρε γμτ;  ;D ).

H TL SE αν παιζω με τον JCM800 στο input αλλα στο Low input χρησιμοποιωντας τον δηλ. ουσιστικα σαν τελικο, ειτε στον Mesa Boogie 50/50 με 4x12 αλλα σπλιταρισμενη stereo

Το XT live, στην είσοδο του ενισχυτή ή στο return του Bugera V 22 όταν χρειάζομαι τα εφφέ, άν και κατα κύριο λόγο το χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις, και παίζω με τον ενισχυτή καρφί. Για το Ρ.Α. χρησιμοποιώ D.I. box και παίζει μια χαρά.

Tonelab SE μπροστα απο τον ενισχυτη με απενεργοποιημενες τις καμπινες,χρησιμοποιω μονο τους "βρωμικους" ενισχυτες της (τι ενισχυτες δηλ.με τον "Marshall plexi" παιζω μονο) αντι για overdrive,ολη την αλλη ωρα (την περισσοτερη δηλ. ;D) ειναι και αυτοι κλειστοι...βασικα την χρησιμοποιω για τα υπεροχα εφε της (3 χρησιμοποιω ολα κι ολα πλεον το delay,το leslie/univibe & το tremolo)

Ελάτε παιδιά, μόλις 18 ψήφοι και όλο το noiz χρησιμοποιεί modeling...  ::)

Δεν υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί μόνο τα εφφέ στο loop?

Επίσης παρατηρώ ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τον ενισχυτή σαν ένα mini PA (φαντάζομαι καθαρό) και βασίζονται στους ήχους που τους δίνει το μηχάνησμά τους.

Λοιπον, χρησιμοποιω το ΑxeFx στην εισοδο τελικου με απενεργοποιημενα τα cabs μιας κ εχω καμπινα κιθαρας. Επειδη ομως ειναι λιγο FRFR γιατι εχω το delta pro στην καμπινα καποιες φορες βαζω κ καποιο cab sim για να αισθανθω το 4x12  :D!!

( απο Δευτερα που θα εχω το pod HD τα ξαναλεμε!! ;)

Με την TL SE που είναι και το βασικό μου εφφέ, στο Input του Peavey VK212 (αφού περάσει απο ένα behringer hd400)

Έβαλα ψήφο όμως και στον τελικό, γιατί έχω και δεύετρο (και τρίτο ;D )rig που είναι το V-Amp Pro --> Τ-1953 2Ch Tube Preamp --> Marshall 8008 σε νέα καμπίνα custom που ετοιμάζεται 2Χ8"+2Χ10" (2Χ160W 8Ω).

Την RP500 δεν έχω αποφασίσει αν θα την έχω μπροστά ή πίσω, ακόμα το ψάχνω ;D

WilliamSats είπε:
Την RP500 δεν έχω αποφασίσει αν θα την έχω μπροστά ή πίσω, ακόμα το ψάχνω ;D
:o

Εχμμμ... ΟΚ, ενημέρωσέ μας όμως, έτσι? Το νου σου.

:P :P :P ;D ;D ;D ;D ;D

The Genius Loci είπε:
Ελάτε παιδιά, μόλις 18 ψήφοι και όλο το noiz χρησιμοποιεί modeling...  ::)

Παραπονιάρη ;D

εγώ δε χρησιμοποιώ μοντελινγκ αλλά όταν χρησιμοποιούσα ήταν μπροστά από τον ενισχυτή καθώς εκείνος δεν είχε και κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει.

The Genius Loci είπε:
Αφου καιγεσαι τοσο πολυ να βρεθει καποιος (;D), να πω οτι εγω χρησιμοποιω ενα TC G Sharp στη λουπα μονο για reverb και delay/modulation...ειναι το μονο ψηφιακο unit που χρησιμοποιω αυτο τον καιρο.

Tonelab SE μπροστά στον Lionheart. Τουλάχιστον όταν δούλευε, εκεί την παρκάριζα. :'(

Τα υπόλοιπα σενάρια με α γ χ ώ ν ο υ ν.

Μπράβο σε ό,σους τα κάνουν πράξη. ;D ;D ;D

επί καθεστώς TL SE είχα 2 κόπιες από κάθε μπάνκα μου : η μία λειτουργούσε με ενισχυτή και η άλλη (με ενεργοποιημένες τις καμπίνες) κατευθείαν στην κάρτα ήχου.

τώρα τίκαρα 2 επιλογές :

1) Μ13 -> ενισχυτή

2) Τech21 Blonde -> κάρτα ήχου

Αν ο ενισχυτής μου είχε λούπα πάντως, θα χρησιμοποιούσα 4CM

floor1.jpg

blue είπε:
Αν ο ενισχυτής μου είχε λούπα πάντως, θα χρησιμοποιούσα 4CM
Και εγώ χρησιμοποιώ 4CM (σχεδόν) αλλά όχι με μόντελινγκ μπιχλιμπίδια. Πιάνει?

Απόσπασμα από άλλο post μου:

"Α) όταν θέλω να χρησιμοποιήσω μόνο τους ήχους των Axe Fx - 11 Rack, συνδέω στο power section (Return ή Power amp in) του ενισχυτή, χωρίς power amp- cabinet simulator.

Β) όταν θέλω να χρησιμοποιήσω τον  βασικό ήχο του ενισχυτή + τους ήχους των Axe Fx - 11 Rack,  ή το συνδυασμό τους (δηλ. βασικό ήχο απ'τον ενισχυτή και εφφέ απο Axe Fx  - 11 Rack),συνδέω με τον τρόπο που λένε τώρα 4 cable system  σε εξωτερικό looper και μετά στο power section του ενισχυτή, χωρίς power amp- cabinet simulator, και ελέγχω amp channel switching & presets  με  midi.

Γ) το ίδιο με το Β, με την πρόσθετη δυνατότητα να έχω τα εφφέ σε σειρά ή παράλληλα"

Η χρήση αφορά κυρίως combo ενιχυτή, αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο και με head +cab

εάν έχω πιάσει την ερώτηση (γιατι με τα ηλεκτρολογικα δε τα πάω κ πολυ καλά), χρησιμοποιώ την zoom g2.1u στο send return ενός blackstar HT5 combo, κυριως για τα εφφε βεβαια, γκαζι κ equalizer, απ' τον ενισχυτή

Παίδες, τα εφφέ τύπου rack (π.χ. TC, Lexicon, κλπ) δεν μετράνε στο poll... συγγνώμη που δεν το έκανα πιο σαφές. Γιατί απλά δεν είναι modeling είναι... effects!

H M13/M9 εξαιρείται, καθώς έχουμε modeling συγκεκριμένων εφφέ. Τώρα που το σκέφτομαι, και το Nova System δεν εμπίπτει στην κατηγορία του modeling...  :-\

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back