Σχετικά με τη μουσική και τη σχέση της με το πλήθος και την ποιότητα των μουσικών οργάνων:
Αντιλαμβάνομαι τα μουσικά όργανα απλώς ως εργαλεία για να καταφέρουμε κάτι. Θα κάνω έναν παραλληλισμό για να γίνω πιο κατανοητός: Θεωρώ ότι η μουσική είναι το ταξίδι (οι βόλτες, οι διαδρομές κλπ που θέλουμε να κάνουμε) και ο μουσικός εξοπλισμός είναι τα μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητα, μηχανές κλπ).
Προσωπικά, με ενδιαφέρει το ταξίδι (μόνο), διότι με αυτόν τον τρόπο σκαλίζω πράγματα μέσα μου κι αντιλαμβάνομαι πως μαζί με κάποιες άλλες διαδικασίες (συσχετιζόμενες ή όχι με το ταξίδι) η ζωή μου μπορεί να γίνει πιο απλή και ουσιαστική.
Αδιαφορώ για το αν ταξιδεύω με λιμουζίνα ή παπί (το μόνο που με ενδιαφέρει σχετικά με αυτό είναι το να μη "με αφήσει στο δρόμο" το μέσο που έχω -ή με έχει- επιλέξει και να μην βαρυγκωμώ κατά τη διαδρομή). Οτιδήποτε πέρα από αυτά με αποπροσανατολίζει.
Όμως,
δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να έχει σαν χόμπι το να μαζεύει, να συντηρεί και να χαζεύει σπάνια αυτοκίνητα, αντίκες, ή πρωτοποριακά μοντέλα μοτοσυκλετών επί παραδείγματι. Επιπλέον καταλαβαίνω ότι μπορεί κάλλιστα κάποιος να απολαμβάνει την οδήγηση ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου και να το βολτάρει χωρίς να τον νοιάζει ιδιαίτερα η διαδρομή, μόνο και μόνο για την τέρψη της αίσθησης αυτής (κι ενδέχεται, καθώς απολαμβάνει την οδήγηση, να του έρθει και μια φαεινή ιδέα για να σκαρώσει κι ένα επιπλέον ταξιδάκι στο μέλλον -και να πάρει και κανέναν από εμάς μαζί).
Ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά σημεία και, εν τέλει, όλα αυτά έχουν να κάνουν με τους "στόχους" και την αντίληψη που έχουμε. Νο προμπλέμο λοιπόν.
Προφανώς, αν στρέψουμε την ενέργειά μας και το ενδιαφέρον μας σε αυτό που μας ευχαριστεί περισσότερο (ό,τι και να είναι αυτό), θα γίνουμε ευτυχέστεροι.
Και για να συνδέσω όλα τα παραπάνω με το ερώτημα που έθεσε ο αγαπητός Ηλίας:
elavd είπε:
Σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι αξιοποιείτε* τον εξοπλισμό που έχετε;[/b]
πιθανολογώ ότι είμαι μέσα στη δεκάδα των μελών του Noiz με το λιγότερο εξοπλισμό. Θεωρώ ότι, αν περιορίζομαι από κάτι, αυτό είναι ο εαυτός μου κι όχι ο εξοπλισμός μου. Ναι μεν αξιοποιώ πλήρως τον εξοπλισμό μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι απέχω πολύ από το να τον "εξαντλήσω".