μικρος ενισχυτης - μεγαλη καμπινα ?

ZIKO

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω τον Rat Valve bh15 15-20 watt κεφαλι και θελω να παρω καμπινα .

Βρηκα μια 4x12 σε καλη τιμη . Μηπως ειναι υπερβολικο ? ουτε καν το ειχα σκεφτει για half stack.  τα ohm ταιριαζουν μια χαρα παντως .

whatever rocks your boat  που λενε και οι αμερικανεζοι...   ;D

σιγουρα δεν ειναι και οτι το πιο ενδεδειγμενο για σπιτικη χρηση, αλλα αν σε βολευει και δουλευει χτυπα το!  ;)

O ενισχυτης εχει power scaling και μπορω να παιζω τερμα overdrive σε χαμηλες εντασεις αλλα φοβαμαι μηπως χαθει ο αρουραιος μου μεσα στο τερας ! 15 wattakia μαζι με 300 watt rms ! η καμπινα ειναι η γνωστη 1960 lead .

ZIKO είπε:
Εχω τον Rat Valve bh15 15-20 watt κεφαλι και θελω να παρω καμπινα .

Βρηκα μια 4x12 σε καλη τιμη
Ποσο καλη τιμη? Τοσο http://www.dv247.com/invt/37456/? :o. Εχει και τα eminenceακια της πανω, για τα οποια ακουγονται καλα λογια. Βεβαια δεν εχει την

τζιφρα στο headst... εεε, στη γριλια ;D αλλα η τιμη της ειναι πραγματικα ξεφτιλα.

Εγω αν δεν ειχα προβλημα χωρου θα την επαιρνα και θα εβαζα το 5ρι μου πανω μονο και μονο για να την χαζευω

Καλα αμα θες κινεζικο σου βρισκω και harley benton με celestion greenbacks !!!! εχουν ειπωθει πολλα για την ποιοτητα των συγκεκριμενων.

Εδω λεω για marshall 1960 lead !

ZIKO είπε:
Εδω λεω για marshall 1960 lead !
Εννοω οτι μια 4x12 απο αποψη μεγεθους και ισχυος δεν μου φαινεται υπερβολη, μια marshall ομως 4x12 απο οικονομικης αποψης μου φαινεται υπερβολη. :)

Ασχετο, ποσο σου κοστισε το κεφαλι?

τον παζαρεψα λιγο και με τα μεταφορικα μου την αφησε 490 αλλα αξιζει για αυτα που εχει πανω και ο τυπος ειναι και εξαιρετικος στις συναλλαγες του .

Iσα ισα καλυτερα ειναι μιας κ τα μεγαφωνα θα δουλευουν στο χαλαρο.

Ουτε "κλανιες",ουτε "πριτς" για οσους γνωριζουν.

Kostas-5150 είπε:
Iσα ισα καλυτερα ειναι μιας κ τα μεγαφωνα θα δουλευουν στο χαλαρο.

Ουτε "κλανιες",ουτε "πριτς" για οσους γνωριζουν.
όμως τα μεγάφωνα δεν θέλουν και λίγη πίεση για να αποδώσουν? ::)

αν ειναι πολυ μεγαλυτερα υπαρχει προβλημα διεγερσης τους

και φυσικα διαφορες στον ηχο

Εδω βάζουν τον smokey(1/2Watt) πεταλι-ενισχυτή σε 4χ12" και τον marshall ms-2(2Watt) σε 1χ15" καμπίνα!!! Aν τα μεγάφωνα έχουν όσο πιο μεγάλη ευαισθησία (>100dB) που μετριέται σε dB/1W/1m , τότε ούτε ενας 1W amp δεν εχει προβλημα να οδηγήσει καλά την καμπίνα για εντάσεις "σπιτικές". Για live, χρειάζεται περισσότερο push αλλά όχι απαραίτητα πολύ περισσότερο(έχουν βγει live και με 5W κεφαλές από συμφορουμίτες).

O MS-2 @ 15" peavey speaker cab:

Φίλε ZIKO, μια ερώτηση. Επειδή τσέκαρα τον ενισχυτή σου στην σελίδα των rat amplifiers (τους οποίους δεν γνώριζα) και βρήκα το όλο concept εξαιρετικά ενδιαφέρον και επειδή διάβασα στο ebay store ότι δεν στέλνει οπουδήποτε παρά μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, εσύ πως τον πήρες; Στέλνει και Ελλάδα;

Ενδιαφέρομαι για έναν μικρό λαμπάτο ενισχυτή με fx loop και επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί στην αγορά, ένας modified είναι μια πολύ καλή λύση.

Για πες λοιπόν, τι ακριβώς έκανες;

theoctapus είπε:
Ενδιαφέρομαι για έναν μικρό λαμπάτο ενισχυτή με fx loop και επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί στην αγορά, ένας modified είναι μια πολύ καλή λύση.

Για πες λοιπόν, τι ακριβώς έκανες;
Laney VC15,dual channel,μια χαρα καθαρο,ωραιο crunch + FX loop + made in England + τιμουλα τσαμπα ala Jumbo :)Τα υπολοιπα ειναι στα πεταλια σου κ στα χερια σου.

http://www.dv247.com/invt/31308/

allobarr είπε:
όμως τα μεγάφωνα δεν θέλουν και λίγη πίεση για να αποδώσουν? ::)
Μια χαρα μου ακουγεται εμενα η 212 150W με τον 15αρι μου.Τι το ψαχνουμε τοσο ρε παιδια.. Εχουμε χασει το δασος..

Kostas-5150 είπε:
Laney VC15,dual channel,μια χαρα καθαρο,ωραιο crunch + FX loop + made in England + τιμουλα τσαμπα ala Jumbo :)

Τα υπολοιπα ειναι στα πεταλια σου κ στα χερια σου.

http://www.dv247.com/invt/31308/
Καλό μου φαίνεται, σίγουρα θα μπεί στην λίστα υποψηφίων, αλλά προτιμώ σκέτη κεφαλή. Άσε που διαβάζοντας λίγο για τα mods που κάνει ο τύπος στους εν λόγο ενισχυτές, δεν σου κρύβω ότι ενθουσιάστηκα. Power scaling, Dual 'Bias' Switch, Ultra Linear Switch, Preamp Gain Switch, αλλάγή μετασχηματιστή εξόδου κ.α. μου ακούγονται αρκούντως δελεαστικά.

theoctapus είπε:
Power scaling, Dual 'Bias' Switch, Ultra Linear Switch, Preamp Gain Switch, αλλάγή μετασχηματιστή εξόδου κ.α. μου ακούγονται αρκούντως δελεαστικά.
Eαν σε κανουν να παιζεις καλυτερα..τοτε be my guest :)

Kostas-5150 είπε:
Eαν σε κανουν να παιζεις καλυτερα..τοτε be my guest :)
Μα συγνώμη, όλες αυτές οι συζητήσεις επί συζητήσεων για μουσικό εξοπλισμό, όλες αυτές οι οδυνηρές οικονομίες που οι περισσότεροι κάνουμε για να αγοράσουμε το Χ των ονείρων μας (όπου Χ κιθάρα, ενισχυτής, πεταλιέρα κ.α.), όλες αυτές οι ώρες διαβάζοντας reviews στο internet, όλες αυτές οι επισκέψεις στα καταστήματα παίζοντας με την υπομονή των πωλητών κάνοντας ερωτήσεις κ.α. γίνονται για να παίζεις καλύτερα; Δηλαδή εσύ είσαι της λογικής δεν γα...έται ο εξοπλισμός, τι με νοιάζουν τα χαρακτηριστικά αφού δεν θα με κάνουν να παίζω καλύτερα;

Το θέμα δεν είναι να σε κάνουν να παίζεις καλύτερα (αν υπήρχε κάποιο τέτοιο μαγικό μηχάνημα θα το είχαμε όλοι), αλλά ότι ακούγονται καλύτερα (υποκειμενικά βέβαια). Δεν μπορώ να καταλάβω πως λές κάτι τέτοιο δεδομένου ότι το noiz είναι γεμάτο από συζητήσεις ακόμα και για την πιο μικρή λεπτομέρεια ενός μηχανήματος/εργαλείου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back