- Πόντοι
- 16
Ενδιαφέρομαι για πλήκτρα midi γύρω στα 50€. Χρηση προβλέπεται μόνο στο σπιτι και σκοπός είναι να υπάρχουν πλήκτρα στο home studio για ηχογράφηση ιδεων (που ως τώρα γινόταν με το πληκτρολόγιο), εξερεύνηση των διαφόρων δυνατοτητων των vst και ισως κανονική ηχογράφηση σε επόμενο στάδιο (από ανθρώπους που παίζουν πλήκτρα αφού εγω δεν έχω ασχοληθεί- κιθάρα παίζω).
Μετά από μια μικρή έρευνα κατέληξα μεταξύ Akai lpk25 περίπου 40€ και Alesis q25 60€. Το πρώτο αν και πιο δημοφιλές δεν διαθέτει pitch control ουτε wheel για εναλλαγη οκταβων (οι οκταβες αλλάζουν με κουμπιά). Επισης τα πλήκτρα του είναι σχεδόν τα ίδια σε πάχος με ενα κανονικό αρμόνιο αλλα μικρότερα σε βάθος.
Η ερώτηση μου είναι τι μου προτείνετε να πάρω. Πιστεύετε ότι αξίζουν τα 20€ οι παραπανω διαφορες ή είναι αμελητέες; Μηπως υπάρχουν και άλλες διαφορές σε τυχόν τεχνικά χαρακτηριστικα που δε βλεπω; τα έχει δοκιμάσει κανείς; υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με κάποιο από τα δύο;
Δουλεύω με REAPER σε win7x64 με κάρτα Focusrite Scarlett 2i2
Υ. Γ. Φυσικά και κάθε άλλη πρόταση είναι δέκτη.
Μετά από μια μικρή έρευνα κατέληξα μεταξύ Akai lpk25 περίπου 40€ και Alesis q25 60€. Το πρώτο αν και πιο δημοφιλές δεν διαθέτει pitch control ουτε wheel για εναλλαγη οκταβων (οι οκταβες αλλάζουν με κουμπιά). Επισης τα πλήκτρα του είναι σχεδόν τα ίδια σε πάχος με ενα κανονικό αρμόνιο αλλα μικρότερα σε βάθος.
Η ερώτηση μου είναι τι μου προτείνετε να πάρω. Πιστεύετε ότι αξίζουν τα 20€ οι παραπανω διαφορες ή είναι αμελητέες; Μηπως υπάρχουν και άλλες διαφορές σε τυχόν τεχνικά χαρακτηριστικα που δε βλεπω; τα έχει δοκιμάσει κανείς; υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με κάποιο από τα δύο;
Δουλεύω με REAPER σε win7x64 με κάρτα Focusrite Scarlett 2i2
Υ. Γ. Φυσικά και κάθε άλλη πρόταση είναι δέκτη.