Και πόσο υποκειμενικά μπορεί να είναι δηλαδή αυτά τα πράγματα; Αφού λέμε ότι η σκληρότητα εξαρτάται από αυτό, αυτό, αυτό και αυτό... Και ήρθε το τέλλλλλος....BARoN είπε:Και παλι νομιζω δεν ειναι τοσο αντικειμενικά τα πραγματα.
Σωστός, αφού μιλάς για short scale κιθάραboukas είπε:Γιατί αυτό που λες αναιρεί τάχα ότι λέμε;
Αυτο που διαβασα στην αρχη ηταν:boukas είπε:Γιατί αυτό που λες αναιρεί τάχα ότι λέμε;
και εμενα ο δικος μου ειχε πιασει μια κατσικα στα βουνα και την βρηκε εξαιρετικο...συντροφο....Ο δασκαλος μου λεει οτι είχε πιασει μια gibby standard (no tremolo of course) και ήταν βούτηρο.. Οπότε.
συμφωνω απολυτα.Δεν εχει σημασια το μεγεθος, ειναι το πως το χρησιμοποιεις
+1000. Απλά άποψή μου είναι ότι σε 2 τέλεια σεταρισμένες κιθάρες, πιο σκληρή θα είναι αυτή στην οποία τόσο το μήκος ή και το πάχος των χορδών θα είναι μεγαλύτερο. Βέβαια άλλους τους βολεύει να είναι κάπως σκληρή η κιθάρα και άλλους όχι και γιαυτό άλλωστε υπάροχυν και δηλωμένοι φανατικοί τις κάθε κλίμακας.Superfunk είπε:για να σοβαρευτουμε κι ολας (γιατι τα ακυρα που ειπωθηκαν στο thread αυτο ειναι πολλα) ΣΕΤΑΡΕΤΕ ΣΩΣΤΑ τις κιθαρες σας,ειναι κριμα να αποριπτετε και να "πετατε" κιθαρες μονο και μονο επειδη δεν "παιζουν μαλακά" λογω του οτι απλα ειναι ασεταριστες (και οταν μιλαμε για σετ απ μιλαμε για ΟΛΟ το πακετο δηλ. και fret dress & κοψιμο nut).
και στη δικια μου bcrich μου φαινεται σκληρο το floyd αλλα στις χορδες ειναι υπερμαλακη (και με 10ρες).boukas είπε:Ένα παλιοτρεμολο κόπια floyd έχει και ψιλιάζομαι ότι μάλλον αυτό φταίει που την κάνει τόσο σκληρή. Πιο συγκεκριμένα τα ελατήρια είναι ύποπτα.
Πάντως η tunomatic η 2η είναι warparound φάση? Το είχα ξαναδεί κάπου. Θα το κάνω στην ibanez στην επόμενη αλλαγή χορδών να δω![]()