Μια νέα αγορά .

H κιθάρα αυτή άνηκε (ανήκει ακόμα?) σε σχετικά γνωστό μέλος, το οποίο έιχε ποστάρει και παλαιότερα φωτογραφίες της και είχε αναφερθεί και τότε, και απο εμένα και απο άλλους, ότι η συγκρεκριμένη κιθάρα είναι κατα 99% μαιμού. Ξέρω ότι ο πωλητής μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει αλλαχθεί η σάρα και μάρα (ισχύει) αλλά διατηρώ την γνώμη οτι πρόκειται για μαιμού, counterfeit, Chibson πως το λένε. Μάλιστα, είχα κάνει και αναφορά στη διαχείριση όταν στο παρελθόν είχε ανεβεί άλλη αγγελία για το ίδιο όργανο.

Mε κάθε σεβασμό, αλλά ούτε με σφαίρες - όχι για 900 αλλά ούτε για 200 ευρώ.
Αυτό δεν το ήξερα, και φυσικά όχι ούτε 200 , ούτε 50.
Φυσικά θα ζητούσα serial number, "χαρτια" κλ.π., αν έμπαινα στον κόπο, αλλά σε πιστεύω οπότε δεν ασχολουμαι καν.

Αυτό δεν το ήξερα, και φυσικά όχι ούτε 200 , ούτε 50.
Φυσικά θα ζητούσα serial number, "χαρτια" κλ.π., αν έμπαινα στον κόπο, αλλά σε πιστεύω οπότε δεν ασχολουμαι καν.

To serial number Λάκη είναι το πιο εύκολο πράμα να "παραποιηθεί", όλες οι μαιμούδες εδώ και χρόνια έχουν serial number που αν το βάλεις σε οποιοδήποτε Gibson ψαχτήρι βγαίνει αυθεντικό, γιατι... είναι αυθεντικό. Απλά αντιγράφουν το νούμερο απο μια υπάρχουσα κιθάρα. Και μάλιστα, υπάρχουν 4-5 νούμερα που συνέχεια χρησιμοποιούν και που κάνουν μπαμ στους γνώστες, μπορείς με λίγο ψάξιμο να βρείς 10 διαφορετικά όργανα με το ίδιο "αυθεντικό" serial.

Στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεται καν να μπούμε σε τιποτα ψαγμένες λεπτομέρειες. Το εξής απλό θα σου πώ - βρες μου μια (1) Melody Maker του 2007 ή του 1957 ή του όποτε θες με spalted bookmatched maple καπάκι και burst βάψιμο στην πλάτη.

Διευκρινίσεις πλάνου :
Αν μιλάμε για την Fender MIM η αγορά θα γινόταν άμεσα.
Το ίδιο και για την ΜΜ (αν ηταν original).
Αυτές οι δύο κιθάρες με ενδιέφεραν σε σχετικά "χαμηλή τιμή".
Μετά πάμε στα 1800 της Tele AVRI 52, που επίσης με ενδιαφέρει , οπού εκεί όμως θα περιμένω ....κανενα χρόνο...9μήνες , more or less
Επίσης 9 μήνες ΑΚΡΙΒΩΣ θα περιμένω για LP Standard , αγορά καινούργια , από Νακα με δόσεις.

Οι κιθάρες για εμένα είναι το μονο "έξοδο" ουστιαστικά.
Οκ παίρνω και εξοπλισμό για το studio pc / laptops , μηχανήματα κ.λ.π. , αλλα οι κιθάρες κρατάνε την αξία τους τουλάχιστον .
Με αυτό το σκεπτικό κοιτάω ακόμα κιθάρες , και ας έχω ήδη 24.

Last edited:
Στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεται καν να μπούμε σε τιποτα ψαγμένες λεπτομέρειες. Το εξής απλό θα σου πώ - βρες μου μια (1) Melody Maker του 2007 ή του 1957 ή του όποτε θες με spalted bookmatched maple καπάκι και burst βάψιμο στην πλάτη.

Σίγουρα όλα είναι εύκολο να γίνουν ειδικά σήμερα υπάρχουν και πολύ καλές κόπιες όλων των κλασικών μοντέλων.

Διατηρώ μια αμφιβολία για το αν είναι αντίγραφο ή αυθεντική Gibson γιατί:
-Όπως αναφέρθηκε εμφανίζεται πολλά χρόνια στο forum, από τότε που ακόμη τα αντίγραφα έβγαζαν μάτι.
-Δε φαίνεται για κακή κατασκευή.
-Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεις ακόμη και σήμερα καλά αντίγραφα Melody Maker γιατί δεν είναι μια κιθάρα με ζήτηση.
-Εϊναι ένας ακομη κόπος να αντιγράψουν το headstock veneer και το logo για μια τέτοια κιθάρα.
-Μπορείς να βρεις ό,τι να ναι κιθάρες της Gibson, ανάμεσα τους πολλές one-off στις δεκαετίες '70-'80.

Από την άλλη φυσικά χωρίς αυθεντικό μαγνήτη (είναι Wilkinson αν θυμάμαι καλά), χωρίς αυθεντική γέφυρα, χωρίς αυθεντικό truss-rod cover και χωρίς φωτό του serial, είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Αν βγάλεις το truss rod cover και είναι τρίβιδο ή καταλάβεις ότι το finish είναι poly, τότε είναι σίγουρα fake.

Αν το truss-rod, το serial και το engraved "MADE IN USA" πίσω στο Headstock είναι σωστά και το finish είναι νίτρο, μπορεί να πρόκειται για κάποιο κουλό one-off. Yπάρχουν τέτοιες κιθάρες.

Συμφωνώ με τα points που αναφέρεις @kpeyos, και είχα σκεφτεί ακριβώς τα ίδια όταν την κοίταγα πιο ενδελεχώς σε παλαιότερη αγγελία όπου υπήρχαν και παραπάνω φωτογραφίες. Και πάλι, εμμένω στην αξιολόγηση μου. Υπάρχουν τα κουφά one-off, ναι, αλλά αυτή δεν είναι imho τέτοια περίπτωση.

βρες μου μια (1) Melody Maker του 2007 ή του 1957 ή του όποτε θες με spalted bookmatched maple καπάκι και burst βάψιμο στην πλάτη.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό προσπάθησα να βρω - καθότι με "εντυπωσίασε" εκ πρώτης η συγκεκριμένη, δεν είχα δει κάτι αντίστοιχο- αλλά δεν στάθηκε εφικτό.
Βέβαια, δεν τις "γνωρίζω" τις ΜΜ (δεν μου αρέσουν ούτε κατά διάνοια), οπότε δεν έχω άποψη, αλλά η συγκεκριμένη, εμφανισιακά μου έκανε εντύπωση.
Πόσο πήγαινε μια MM στον Θωμά , back in the day, Θυμάται κανεις;
Έχω την αίσθηση ότι σε ένα απώτατο παρελθόν μπορεί να ήταν κάτι σαν 700 ευρώ- αλλά δεν το παίζω στάνταρ άσσο. 😄

Ακόμα... χειρότερα από 700 που θυμόμουν. 😄 Κύριε συνήγορε καβάλα το όχημα και τρέχα για τη ΜΙΜ λαίμαι 😉
Θα είμαι εκεί σε μερικές ημέρες, θα το σκεφτώ σοβαρά μέχρι τότε

Και μιας και άνοιξε η συζήτηση, αν και το έχουμε ξανά συζητήσει, τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τις κιθάρες στο μέλλον.
Σε ένα βάθος τριαντακονταετιας.
Θα ακριβύνουν , θα φθηνηνουν; θα πάψουν να βγαίνουν;

Και μιας και άνοιξε η συζήτηση, αν και το έχουμε ξανά συζητήσει, τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τις κιθάρες στο μέλλον.
Θα ακριβύνουν, κάτι που ήδη συμβαίνει, και θα ''απενοχοποιηθούν'' τα ξύλα με διμορφίες, ρόζους, στραβά νερά κτλ. και τα παλιά τότε, όργανα που έχουν φτιαχτεί με κανόνες παραδοσιακής οργανοποιίας (συμμετρικά ωραία ξύλα, ταίριασμα σωστό κτλ) θα είναι συλλεκτικά και πανάκριβα

Αν δε βγει ενα δημοφιλες καινουργιο ειδος μουσικης που θα στηριζεται στην κιθαρα, πραγμα που μοιαζει δυσκολο ΑΛΛΑ η κιθαρα ειναι ευελικτο οργανο και μην ξεχναμε οτι εχει ξαναγινει αυτου του ειδους η εκπληξη στο παρελθον, αν δε γινει αυτο λοιπον οι κιθαρες θα γινουν διακοσμητικες, οπως τα παλια κατεστραμενα ορθια πιανο που επαιζε η μακαριτισσ η γιαγια, και οι τσαμπουνες του βοσκου προπαππου. Ειδικα αν προχωρησει και η ΑΙ, και βγαζει μουσικη κατα παραγγελια, θα πρεπει να εισαι πλεον πολυ καμμενος για να μαθεις γενικα καποιο οργανο, θα γινει σαν το πλεξιμο και το κεντημα, μονο σε λαογραφικα μουσεια θα υπαρχει.

Αν δε βγει ενα δημοφιλες καινουργιο ειδος μουσικης που θα στηριζεται στην κιθαρα, πραγμα που μοιαζει δυσκολο ΑΛΛΑ η κιθαρα ειναι ευελικτο οργανο και μην ξεχναμε οτι εχει ξαναγινει αυτου του ειδους η εκπληξη στο παρελθον, αν δε γινει αυτο λοιπον οι κιθαρες θα γινουν διακοσμητικες, οπως τα παλια κατεστραμενα ορθια πιανο που επαιζε η μακαριτισσ η γιαγια, και οι τσαμπουνες του βοσκου προπαππου. Ειδικα αν προχωρησει και η ΑΙ, και βγαζει μουσικη κατα παραγγελια, θα πρεπει να εισαι πλεον πολυ καμμενος για να μαθεις γενικα καποιο οργανο, θα γινει σαν το πλεξιμο και το κεντημα, μονο σε λαογραφικα μουσεια θα υπαρχει.

Αυτό πιστεύεις θα ανεβάσει ή θα ρίξει τις τιμές στις ήδη υπάρχουσες;

Αν κρινω απο καποια αλλα ειδη αντικειμενων θα ελεγα το εξης:

Η κορυφαια ποιοτητα παντα κραταει την αξια της. Δηλαδη σε οποιοδηποτε ειδος, ακομα και οταν η πρακτικη του εφαρμογη δεν δημιουργει ζητηση πλεον, υπαρχει μια συλλεκτικοτητα για τις κορυφαιες του υλοποιησεις.

Δηλαδη, ενω σα μουσικους μας ενδιαφερει το καλοπαιχτο και το καλοηχο του πραγματος, και οταν το βρισκουμε σε ενα best buy οργανο ξερω γω ασιατικης προελευσης ενθουσιαζομαστε, σσν συλλεκτες το μονο που πιθανως θα δωσει αποδοσεις θα ειναι γενικοτερα αναγνωρισιμα iconic οργανα, σε top, δηλαδη ακριβες, υλοποιησεις.

Δηλαδη αν δε γραφει Gibson η Fender :ROFLMAO: και μαλιστα σε καλα USA μοντελα, δε βλεπω φως, εκτος βεβαια αν βγει ο καινουργιος Cobain και ταυτοχρονα εχουμε τσεκουρωσει μεχρι και της λειχηνες στη Αλασκα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back