Μια νέα αγορά .

@LK Άσε ότι κάνεις και τρέχα (στο Άμστερνταμ)... Ήταν καρμικό που σου είπα για headless. Κοιτούσα την super strat (Jackson) που χαλβαδιάζει ο @Έκτορας (στο μαγαζί της) και την βλέπω.

Και μόλις την είδα ένα πράγμα σκέφτηκα: Λάκης!!! Αυτό το design, αυτή η "άποψη", το χρώμα είσαι εσύ.
Ε, είναι βέβαια λιγαααάκι πιο ακριβή απ' όσα θα ήθελες να δώσεις, αλλά κ. συνήγορε η τέχνη θέλει (οικονομικές) θυσίες 😄

Dean Gordon.jpg

@LK Άσε ότι κάνεις και τρέχα (στο Άμστερνταμ)... Ήταν καρμικό που σου είπα για headless. Κοιτούσα την super strat (Jackson) που χαλβαδιάζει ο @Έκτορας (στο μαγαζί της) και την βλέπω.

Και μόλις την είδα ένα πράγμα σκέφτηκα: Λάκης!!! Αυτό το design, αυτή η "άποψη", το χρώμα είσαι εσύ.
Ε, είναι βέβαια λιγαααάκι πιο ακριβή απ' όσα θα ήθελες να δώσεις, αλλά κ. συνήγορε η τέχνη θέλει (οικονομικές) θυσίες 😄

Προβολή συνημμένου 50285
Αν δεν γράφει Φέντερ ή Γκιμπσον, από εμένα είναι "όχι".

Προβολή συνημμένου 50285

Ακρίβυναν οι Dean!

Μπορεί να μην γράφει Gibson (και γι'αυτό δεν κάνει € 5,500 θα μου πεις) και δεν την πόσταρα στο νήμα με τις Superstrats (γιατί προφανώς δεν είναι) αλλά ΆΝΕΤΑ αγόραζα αυτήν εδώ για € 2,000:

1739438139410.jpeg

Εγώ απλά να πω ότι αγχώνομαι, γιατί την τελευταία φορά που το σκεφτόταν ο @LK για melody maker εν τέλει κατέληξα να παίρνω εγώ, και δε βγαίνω μάνα μου έχω έξοδα αυτό το μήνα :LOL:

Εγώ απλά να πω ότι αγχώνομαι, γιατί την τελευταία φορά που το σκεφτόταν ο @LK για melody maker εν τέλει κατέληξα να παίρνω εγώ, και δε βγαίνω μάνα μου έχω έξοδα αυτό το μήνα :LOL:
Αρα είσαι ο ιδανικός.
Πως σου φάνηκε;

το σκεφτόταν ο @LK για melody maker
Μην ανησυχείς πάντως (και κυρίως μην επηρεαστείς)... Τη stratocaster θα πάρει, διότι ο κ. συνήγορος αναγνωρίζει μια ευκαιρία (και το συμφέρον του) όταν τη δει 😉

Μην ανησυχείς πάντως (και κυρίως μην επηρεαστείς)... Τη stratocaster θα πάρει, διότι ο κ. συνήγορος αναγνωρίζει μια ευκαιρία (και το συμφέρον του) όταν τη δει 😉
Αν ηταν στα 750- 800 η Gibson, θα την έπαιρνα τωρα

Κάθε μια κιθάρα αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη στιγμή ιστορικά (οικονομική- ψυχολογική κ.ο.κ.) , και αν μη τι άλλο είναι μια ευχάριστη ανάμνηση.
Το ίδιο μου λέει και η γυναίκα μου

- Αφού δεν το χρησιμοποιώ πολύ
- Γιατί, το κουστούμι σου το φοράς κάθε μέρα; Χρειάζεται όμως

Αλλά το gear ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείται

Αν δεν γράφει Χαρλευ μπεντον, Φέντερ ή Γκιμπσον, από εμένα είναι "όχι".
κορεκτεντ
Τη strat θα πάρει. Εδώ του βρήκα '59 original melody maker και δεν πήρε. Μην ακούς που λεει για επενδυσεις, αυτά είναι δικαιολογιες εις εαυτόν.

κορεκτεντ

Τη strat θα πάρει. Εδώ του βρήκα '59 original melody maker και δεν πήρε. Μην ακούς που λεει για επενδυσεις, αυτά είναι δικαιολογιες εις εαυτόν.
Η Harley Benton δεν είναι αγορά κιθάρας , είναι πασατέμπο
Επίσης δεν λες The whole truth η moody maker εκείνη ήταν 3/4 . δηλαδή μπούρδα και μάλιστα ακριβή :LOL:

Η Harley Benton δεν είναι αγορά κιθάρας , είναι πασατέμπο
Επίσης δεν λες The whole truth η moody maker εκείνη ήταν 3/4 . δηλαδή μπούρδα και μάλιστα ακριβή :LOL:
2000 τις έχουν στο reverb όμως! με 700 ή μαλλον πιο ρεαλιστικα 900, παιρνεις το RI του 2009.

Γενικά τη melody maker δεν την παιρνεις για κιθάρα, σου ειπα αν εισαι RNR rebel πάρε τη Junior.

Εμπειρία από melody maker δεν έχω, αλλά αν σκεφτείς ότι η epiphone sl είναι από τις αγαπημένες μου κιθάρες σε όλα, φαντάζομαι ότι θα με υπερκαλύπτει η Gibson.
Στα 900 κολλάω, και δεν είναι το 100αρικο, είναι θέμα αρχής.

Στο Reverb έχει αυτή την κούκλα Melody Maker με 800€ μεταχειρισμένη. Αυτή που πόσταρες πρώτον είναι λίγο κουφή σε εμφάνιση και δεύτερον δεν έχει τον original μαγνήτη, άρα δεν είναι Melody Maker. Αν θες κιθάρα με P90 αλλάζει λίγο το πράμα, αλλά εκεί για ιστορικούς λόγους εγώ θα πήγαινα σε Junior και μάλιστα σε SG Junior που πάντα μου γρεζάριζε λίγο περισσότερο απ τις αντιστοιχες LP.

Θα έπαιρνα την Melody Maker γιατί στρατ έχεις ήδη. Οι τιμές είναι ΟΚ για τα σημερινά δεδομένα που οι αυξημένες τιμές παρασέρνουν και τα μεταχειρισμένα αλλά γενικά η αγορά κιθάρας πλέον δεν αξίζει.

Aκολουθεί rant:

Ζούμε στην εποχή που ζητάνε 2000 και δεν παίρνεις καν Gibson αλλά made in Japan ή made in Czech Republic κόπιες (που μπορεί να είναι εφάμιλλες σε ποιότητα αλλά κακά τα ψέμματα το όνομα δεν το έχουν).

Ο @Θανάσης Καλδής πήρε ένα FGN μπάσο πρόσφατα, μιας και αναφέρθηκαν, και μετά από μια βδομάδα το ίδιο όργανο στον thomann έκανε 500-600 ευρώ παραπάνω.

Φταίει ο πληθωρισμός? Σε μια βδομάδα?

Το 2016 η Marshall έβγαλε τον mini Silver Jubilee (τότε δεν υπήρχε η ''studio σειρά'', o ενισχυτής δεν λεγόταν silver jubilee studio series 2525 αλλά jcm 25/50 model 2525 αλλά είναι ακριβώς ο ίδιος ενισχυτής). Είδα βίντεο του 2016 στο Anderton's TV. 799 λίρες η κεφαλή, άρα τουλάχιστον 950 ευρώ. όταν κυκλοφόρησαν και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, σε βίντεο του γνωστού youtuber EytschPi42 το 2020 αναφέρεται ότι η ευρωπαϊκή τιμή του είναι 769 ευρώ ενώ πχ του studio classic 20 είναι 829 ευρώ (να προσθέσω ότι οι συγκεκριμένοι είναι made in the UK φυσικά..)

Σημερινή τιμή των δυο μοντέλων, 13/2/2025 στον Thomann: 845 και 812 ευρώ αντίστοιχα. Που είναι ο πληθωρισμός εδώ?

Επίσης που είναι ο πληθωρισμός στο Quad Cortex που όντως είχε θέμα λόγω της έλλειψης chip στην καραντίνα και ανακοίνωσαν μείωση τιμής όταν το supply chain αποκαταστάθηκε?
https://neuraldsp.com/quad-cortex-updates/quad-cortex-msrp-decrease

Η απάντηση στα παραπάνω είναι απλή. Ο πληθωρισμός όντως είναι υπαρκτό φαινόμενο, αυτό το βιώνουμε όλοι. Αλλά στους ενισχυτές ή στο modelling όπου ο ανταγωνισμός λειτουργεί, οι τιμές όχι μόνο διατηρούνται σε καλά για αυτό που προσφέρουν επίπεδα, αλλά με ένα budget μιας σημερινής Les Paul studio, μπορείς να κάνεις παπάδες και να έχεις ΙΔΙΟ μηχάνημα (είτε ενισχυτή είτε modeller) με αυτό που χρησιμοποιούν actual rock stars σήμερα. Στα όργανα αντίθετα φαίνεται πως ο συναισθηματισμός του κοινού δημιουργεί μια ζήτηση η οποία μπορεί να καλύψει άνετα κερδοσκοπεία που βαπτίζεται ''πληθωρισμός'' και ο νοών νοείτο.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, αν σας ''τρώει η τσέπη σας'' για αγορά νέου εξοπλισμού, και θέλετε πραγματικά να πιάσουν τόπο τα χρήματά σας στο 100%, μην κοιτάτε όργανα αλλά τα λοιπά... περιφερειακά ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back