Χμμμ.....η δυσκολία της ερώτησης έγκειται στο ότι ακριβώς πρέπει να διαλέξω ΕΝΑ κομμάτι, αλλά με την έννοια ότι κατά τη γνώμη μου υπάρχουν ας πούμε δύο ''κατηγορίες'', τα
1)ανυπέρβλητα-λυρικά-αριστουργηματικά κομμάτια που να είναι τέλεια σε θέματα παραγωγής-έμπνευσης-λυρισμού κ.τ.λ. όπως αυτά που ποστάρατε (Echoes, High Hopes, Child in Time) που συνήθως είναι μεγάλα σε διάρκεια και έχουν μεγάλη δομή, και τα
2)απλά, straight κομμάτια, τα οποία μπορεί και μπορεί να έχουν απλούστερη δομή και στίχο, αλλά είναι αυτά που όντως εκφράζουν την σύγχρονη μουσική, και νομίζω ότι σε αυτά οφείλεται περισσότερο το ότι άνθισαν τα συγκεκριμένα είδη σύγχρονης μουσικής, όπως π.χ. το rock around the clock, knocking on Heavens door, ή τα κομμάτια που πόσταραν οι άλλοι συμφορουμίτες όπως God Gave RnR to You ή Long Live RnR (νταξ', τα 2 συγκεκριμένα μπορεί και να μην είναι τα πιο επιτυχημένα singles στον κόσμο ;D αλλά παραμένουν τραγούδια που εμπεριέχουν με άρτιο τρόπο όλη την ροκ κουλτούρα).
Δεν ξέρω δηλαδή ποιά από τις 2 κατηγορίες να ''σώσω'' στην χρονοκάψουλα...το συναίσθημα να ακούω ένα ανυπέρβλητο μουσικό κομμάτι ή την ''απλόχερη'' διασκέδαση που μου προσφέρει ένα ''straight'' rock/pop track? Δεν νομίζω κάποιος από εμάς να ακούει περισσότερο κομμάτια στυλ ''Echoes'' από κομμάτια στυλ ''You give love a bad name'' (τουλάχιστον όχι μόνος του αλλά στην καθημερινότητά του, δηλ. εκεί που πάει για διασκέδαση με τους φίλους του, στο ραδιόφωνο, στο rock bar κ.τ.λ.). Εξάλλου οι Queen έχουν γράψει περισσότερα ''Don't stop me now'' από ''Bohemian Rhapsody'' και οι Deep Purple έχουν γράψει περισσότερα ''Strange kind of woman'' από ''Child in time''...δεν ξέρω αν με πιάνετε...
Τέσπα, on topic, για μένα προσωπικά η ''αγία τριάδα'' της μουσικής χωρίς σειρά προτεραιότητας είναι
1)Stairway to heaven
2)Shine on you crazy diamond
3)Bohemian rhapsody
(πολύ κοινότυπο αλλά κάποιος λόγος υπάρχει που θεωρούνται ΤΟΣΟ τεράστια...)
Μάλλον για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, θα επέλεγα το Bohemian Rhapsody, γιατί τα έχει όλα : είναι pop, είναι rock, είναι λυρικό, έχει ''straight'' rock σημείο, είναι και μελαγχολικό και ''ανεβαστικό''....νομίζω συνδυάζει καλύτερα τους 2 κατα τη γνώμη μου ''αντικρουόμενους'' όρους που έκανα bold στην παραπάνω παράθεση του Βαγγέλη...